МОН: Общинските кръгове на олимпиадите може да са онлайн

Причината е преустановеният учебен процес
4 дек 2020 11:17, Анисия Иванова
8
МОН: Общинските кръгове на олимпиадите може да са онлайн
Снимка: БГНЕС

Общинските кръгове на олимпиадите и на националните състезания за учениците може да се състоят и онлайн, ако няма друга възможност, заради преустановения образователен учебен процес в училищата, пише в заповед министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

С нея той променя своя заповед за организирането на ученическите олимпиади и на националните състезания в държавните, общинските и в частните училища, и в чуждестранните училища на територията на България през учебната 2020/2021 учебна година.

"По решение на директора на съответното училище общинските кръгове на ученическите олимпиади, на националните състезания, ако имат такива кръгове, както и училищните кръгове на националните състезания по професии, за които подготовката на изпитните материали за съответните възрастови групи се осъществява от училищни комисии, при липса на друга възможност, се провеждат от разстояние в електронна среда при осигурени технически и технологични условия, като се гарантира равнопоставеност и обективност на работата на участващите ученици", се казва в новата заповед на Вълчев.

В нея се съобщава, че общинският кръг на дадена олимпиада или на национално състезание трябва да се състои "в срок не по-късно от две седмици преди датата на провеждане на областния кръг на съответната изява".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Ббб преди 3 години
Ебахтии тъпотията!!! КАК ОНЛАЙН БЕ!!!! СПРЕТЕ СЕ ВЕЧЕ, УТРЕ ЩЕ КАЖЕТЕ И ДА ЯДЕМ ОНЛАЙН!!!!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О, ха-на бас, че моят четвъртокласник ще ги отнесе!По математика трябва да дадете интеграли, че да можем родителите да се състезаваме спокойно. И да окапя ония, със средняшките познания попредмета! Ми тъй де, иска се повечко за награда!...Как ви хрумват подобни глупости, идея нямам!След ДО това е една от най-големите.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лоша идея, ще се подсказва жИстоко.
3
0
 
8
 
! Отговори
МУТРИ ВЪН преди 3 години
Тиквениците бълват глупости ежедневно....
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Калинкаджийските герберунгели, в пристъп на мисловен напън, творят чудеса.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От такъв начин на провеждане на олимпиада няма смисъл. По-добре да ги няма.