Под 15% от учителите казват "Да" на ваксината

Гилдията е по-скоро резервирана, няма достатъчно информация
18 дек 2020 07:20,
69
Под 15% от учителите казват "Да" на ваксината
Снимка: БГНЕС

Под 15% от българските учители биха се ваксинирали срещу COVID-19. Но много повече около 44%, не биха си поставили ваксина.

Причината е липса на достатъчно информация за страничните ефекти, показва проучване на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа". А министърът на образованието се надява ваксинацията на учителите да започне час по-скоро, съобщава БНТ.

В столичното 18-о училище в момента изготвят списъците за ваксиниране на учителите.

"Ние имаме 147 учители, в момента само за два часа при нас са се записали 24 учители, още не са прозвънени останалите колеги, тепърва се набират. Ще има желаещи, специално от учителите, да", смята Величка Стойчева, директор на 18-о СУ в София.

Сигурността в пряката работа с учениците - това ще мотивира учителите, убедена е Величка Стойчева. Преподавателите и част от социалните работници са във втората група, която ще бъде ваксинирана с приоритет.

"След като бъдат ваксинирани медицинските специалисти идва ред на учителите, в зависимост от големината на доставките, колко хора ще се ваксинират, в момента не мога да се ангажирам с конкретна дата, но се надяваме по-бързо да стигне реда на учителите", заяви министър Красимир Вълчев.

Анонимна анкета на Синдикат "Образование" сред 1520 учители проведена тази седмица показва, че гилдията е по-скоро резервирана към масовата ваксинация. Колебаещите се са много.

Много малко учители обаче сами са търсили информация за ваксината срещу COVID-19. А 37% изобщо не са информирани за нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
10
 
! Отговори
Ми добре преди 3 години
Ако искат тяхна воля. Ще има за другите. Редно е след като се ваксинират желаещите, да се отворят училищата.
39
6
 
9
 
! Отговори
една жена преди 3 години
Защо не предлагат и други ваксини? Аз съм чела за руските, били доста добри изобщо имали добра вирусология. Не трябва да се отрича нещо по чисто политически причини. Според мен беше грешка, че не направиха ваксините по старите методи, защото повечето хора не приемат нещо ново веднага. Все пак у нас отричащите са по-голям процент от другите страни, явно ще се влачим вечно на опашката.
38
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само с принуда ще се случи масовата ваксинация. Ама джендърско-либерастка Европа не ще и да чуе. Затова се приготвяйте от сега за китайския ...осеменителен орган! -----"Работодател има правото да прекрати договора на служител, който откаже да се ваксинира" - и проблема е решен.-----Пак е доброволно - може да откаже, не е задължително да се ваксинира...просто няма да работи и да получава заплата ...или ще си търси работа при анти-ваксър шеф.
37
10
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Аз пък без никаква изненада виждам, че докторите са същите като народа, в крайна сметка некадърници и печалбари в по-голямата си част, има и малко свестни, и какво става - едните не лекуват, другите грачат срещу тях, плашат със съд и бият, ако могат, изобщо, купон се вихри. Учителите и те излязоха същите, нямало да се ваксинират, ами ходете на училище тогава, какво се скатавате, подли страхливци!
36
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Българите ще си получат заслуженото, всъщност по-точно те си го получават в момента. И никакво чувство за някаква отговорност, за някаква общност нито от бедни, нито от чорбаджии/олигарси/. Но си искат чалгата, ***....ащината, искат анархия, а другите страни не ги интересуват, но пък при първа възможност се завират там на метеното.........
35
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България всяка година умират над 100 хил. човека , ваксинирани с БЦЖ. Оборете ме, ако можете! :-)
34
10
 
9
 
! Отговори
Qwerty преди 3 години
Не искат да ходят на работа защото ги е страх-разбирам го до някъде, все пак повечето са на възраст. Но и да не искат да се ваксинират вече на нищо не прилича, нали уж ги беше страх от Ковид, ако са толкова смели да отварят училищата и тези 15% да си стоят вкъщи докато ги ваксинират.
33
12
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Не знам дали ако тази ваксина беше по класическия начин, дали щяха да се ваксинират. Имам доста съмнения, вероятно щяха да чакат да видят какво ще се случи. Подкрепям, че са страхливци, и на всичко отгоре обвиняват малцината, дето ще се ваксинират, че те били страхливци? В другите страни прими....тивите са по-малко, но това никак не е учудващо. Ще тътрим и епидемия, и всичко най-гадно в света.
32
17
 
5
 
! Отговори
Учител преди 3 години
Не искам ваксинация, искам да си стоя в къщи и да си получавам заплатата! Включвам се в тиймса за малко, казвам на децата да направят за следващия път по една презентация и после си пия кафето. Кеф.
31
9
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Българинът е изключително прозз. Не иска ни ваксини, ни затваряне, ни дори и леки мерки, но се тъпче по болници и за не кой знае какво, ако нещо стане, му са виновни я доктори, я системата. А той чист като сълза!? Не че докторите са стока, след като те и учители не искат да се ваксинират, какво искате от другите, по-умни ли да са? Врещят срещу вакснините, и пет пари не дават, че те са измъкнали човечеството от страшни болести. Страхливци и мижитурки.
30
10
 
4
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Даскалите в клас! Като не искат ваксина, да не мрънкат!
29
10
 
9
 
! Отговори
.... преди 3 години
Нали уж трябваше да "опазим учителите".Е,виждаме самите те колко искат да се опазят.
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 33Така си мислиш само.
27
2
 
0
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
Много добре разбирам от икономика !!!!Не ми философствай !
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 25Нещо не разбрах - май ти си спрял, щом говориш за минало време. И стига сте ги давали тези свои данъци като аргумент. България отделя най-малко пари за образование като процент от БВП в целия ЕС. И затова така добре се справяме с всичко, особено с кризини ситуации. Като не разбирате от икономика и ролята на отделните сектори за развитието на държавата, поне си мълчете.
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едните не искат ваксини,другите не искат мерки,третите мерките им лабави....Аз не разбирам в какво обвинявате държавата ???? И как тя може да угоди на всички,след като приблизително обшеството е разделено на три равни части !
24
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 23.Не, не си го обясняват, не знаят откъде им идват заплатите. Като им спретнем една национална стачка и изпразним транспорта и електроцентралите от присъствието си, така както те са изпразнили класните стаи от фобиите си, много добре ще разберат откъде идват заплатите им, особено като останат без топлина и ток. Един учител починал - голяма трагедия; един асансьорен техник си отишъл също - само статистика!
23
3
 
2
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
Много си спрял ! Я обясни преди Европа от къде идваха заплатите им ??????
22
0
 
9
 
! Отговори
към 20 преди 3 години
Русия първа в света създале ваксина срещу COVID-19. Разработените ваксиниСпутник V и препаратът на "Вектор" от Новосибирск са високоефективени и безопасни.Вчера, от изнесеното на ежегодната пресконференция на Путин стана известно, че Русия БЕЗПЛАТНО лекува не само нуждаещите се от болнична помощ руски граждани, страдащи от Covid-19, но осигурява БЕЗПЛАТНИ лекарства за заболелите в лека форма на Covid-19 и лекуващи се амбулаторно в домашни условия.
21
1
 
22
 
! Отговори
Шмул Розенкранц преди 3 години
Само човек, който не е работил дистанционно в сферата на образованието, или няма близък който да го прави, може да каже такава безмислица, че на даскалите добре им понася. Работи се около 30-35 % повече като време, с много нерви, неизправности и т.н. А решението да не се ваксинират, няма нищо общо с това какво работят. Нежелаещите или колебаещите се за ваксината са от всички сфери на социалния живот. И не професия, а здравните последствия са причината за това колебание.