Под 15% от учителите казват "Да" на ваксината

Гилдията е по-скоро резервирана, няма достатъчно информация
18 дек 2020 07:20,
69
Под 15% от учителите казват "Да" на ваксината
Снимка: БГНЕС

Под 15% от българските учители биха се ваксинирали срещу COVID-19. Но много повече около 44%, не биха си поставили ваксина.

Причината е липса на достатъчно информация за страничните ефекти, показва проучване на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа". А министърът на образованието се надява ваксинацията на учителите да започне час по-скоро, съобщава БНТ.

В столичното 18-о училище в момента изготвят списъците за ваксиниране на учителите.

"Ние имаме 147 учители, в момента само за два часа при нас са се записали 24 учители, още не са прозвънени останалите колеги, тепърва се набират. Ще има желаещи, специално от учителите, да", смята Величка Стойчева, директор на 18-о СУ в София.

Сигурността в пряката работа с учениците - това ще мотивира учителите, убедена е Величка Стойчева. Преподавателите и част от социалните работници са във втората група, която ще бъде ваксинирана с приоритет.

"След като бъдат ваксинирани медицинските специалисти идва ред на учителите, в зависимост от големината на доставките, колко хора ще се ваксинират, в момента не мога да се ангажирам с конкретна дата, но се надяваме по-бързо да стигне реда на учителите", заяви министър Красимир Вълчев.

Анонимна анкета на Синдикат "Образование" сред 1520 учители проведена тази седмица показва, че гилдията е по-скоро резервирана към масовата ваксинация. Колебаещите се са много.

Много малко учители обаче сами са търсили информация за ваксината срещу COVID-19. А 37% изобщо не са информирани за нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари