Под 15% от учителите казват "Да" на ваксината

Гилдията е по-скоро резервирана, няма достатъчно информация
18 дек 2020 07:20,
69
Под 15% от учителите казват "Да" на ваксината
Снимка: БГНЕС

Под 15% от българските учители биха се ваксинирали срещу COVID-19. Но много повече около 44%, не биха си поставили ваксина.

Причината е липса на достатъчно информация за страничните ефекти, показва проучване на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа". А министърът на образованието се надява ваксинацията на учителите да започне час по-скоро, съобщава БНТ.

В столичното 18-о училище в момента изготвят списъците за ваксиниране на учителите.

"Ние имаме 147 учители, в момента само за два часа при нас са се записали 24 учители, още не са прозвънени останалите колеги, тепърва се набират. Ще има желаещи, специално от учителите, да", смята Величка Стойчева, директор на 18-о СУ в София.

Сигурността в пряката работа с учениците - това ще мотивира учителите, убедена е Величка Стойчева. Преподавателите и част от социалните работници са във втората група, която ще бъде ваксинирана с приоритет.

"След като бъдат ваксинирани медицинските специалисти идва ред на учителите, в зависимост от големината на доставките, колко хора ще се ваксинират, в момента не мога да се ангажирам с конкретна дата, но се надяваме по-бързо да стигне реда на учителите", заяви министър Красимир Вълчев.

Анонимна анкета на Синдикат "Образование" сред 1520 учители проведена тази седмица показва, че гилдията е по-скоро резервирана към масовата ваксинация. Колебаещите се са много.

Много малко учители обаче сами са търсили информация за ваксината срещу COVID-19. А 37% изобщо не са информирани за нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
0
 
! Отговори
! преди 3 години
Усещате ли как става същото както в началото с коронавируса? Няма такъв вирус, обикновен грип, настинка.....измислица....Всички кресльовци надигаха глава наред с Мангъра и видяхте какво се случи. Сега пак същите ни обясняват колко лоши са ваксините.....а от другата страна стоят световните експерти. Коронавирусите са едни от най-разпространените и изучени от години и се работи по тяхната ваксина от много време. След като се мобилизираха огромни средства и мозъчен капацитет процесът се ускори.
59
0
 
0
 
! Отговори
! преди 3 години
Тук обаче пишат и доста специалисти от СЗО.....бързо били изработени ваксините, не били сигурни.....В интерес на истината една ваксина влиза в употреба бавно, поради много продължителния етап на тестване върху доброволци. Само в Америка специално за тази ваксина на Файзер доброволците са десетки хиляди. Надали американците, които са най-засегнатата страна ще се наблъскат с опасен препарат, а там мерките за допускане на медикамент на пазара са много сериозни. В Европа е по същия начин.
58
0
 
0
 
! Отговори
! преди 3 години
А само в този сайт има минимум 100 статии само за ваксината на Файзер.....от месеци се говори само за това.....не знам какво трябва да стане още за да се информира човек поне малко. Иначе без ваксина видяхте какво става по училищата....за съжаление загубените животи на учители са на кантар с тези на медиците....а едните са в далеч по-опасна среда.
57
0
 
1
 
! Отговори
! преди 3 години
Много малко учители сами не са се интересували, а 37% изобщо не били информирани....Сега задавам един въпрос: Нормално ли е учител да не е любознателен, да не е любопитен? А в момента става въпрос за собственото му здраве...В момента българските учители лежат и чакат едни заплати, около 80% от съсловието е такова. Не пожелаха да влязат в електронната ера, точно от липса на мерак за знания. Добре, че дойде тази карантина, че най-после малко влязат в крак с технологиите. Респект за будните даскали
56
1
 
7
 
! Отговори
111 преди 3 години
защо ви тежи да си гледате собствените деца? Хвърлите ги в училище и не се интересувате какво правят! Училищата не са за да се дондуркат отрочетата ви.И учителите не са бавачки, полицаи или доктори ,нито пък рефери при проявяване на капризите на хлапетата ви! Тва да ви е ясно!!!
55
17
 
1
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Гилдиата на учителите не се слави с природен интелект! Повечето стоят зад лозунга:учи за да не копаш! Един или двама са били мой преподаватели, който са били "просветители". Така че даже 15% са много!
54
10
 
6
 
! Отговори
Доки преди 3 години
Иначе едно голямо ДА на дистанционното обучение, а? Готино е нали? Тарикати!!!
53
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДаскалЗараза! Зараза! Искаме зараза!
52
7
 
3
 
! Отговори
offff преди 3 години
оказва се, че много добре я познавате ваксината повечето от вас, само се питам защо не я измихлихте до сега . Стига сте философствали. Измислена е с огромния труд на умове. чешите си главите и говорите глупости.
51
3
 
7
 
! Отговори
Miles Tails Prower преди 3 години
Кво ни мъчите Пускайте децата на нулева учебна годинаИма много родители които недоволстват
50
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най великото нещо. Простлюдието разбира от всичко. Какво имало във ваксината ? Абе охлюви най големите умове от цял свят са ангажирани с тая цел да мислят. Не квартали батаци като вас. По вашата логика не пийте вода и не яжте храна защото също не знаете, какво има вътре ?:) Да не би да изследвате храната си всеки ден панелната кухня хахахах
49
3
 
18
 
! Отговори
Даскал преди 3 години
Учителите в нашето училище на 90%, казахме НЕ на ваксините!
48
22
 
4
 
! Отговори
Ужасена преди 3 години
Трябва да стане задължителна ваксината. Който не иска ваксина, да плаща по 10 хиляди евро глоба.
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голевите империи, както ги наричаш, разчитат на имигранти - погледни преподавателския състав на най-престижните университети, погледни и директорските бордове на най-големите компании. Допълнителна задача - помисли си какъв е по произход например Сергей Брин.
46
0
 
7
 
! Отговори
123456 преди 3 години
Аз се интересувам какво стана с бабата и дядото от Англия, които ги ваксинираха първи. Бабата на другия ден имаше рожден ден, така прочетох.
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големите империи като Англия и САЩ на сляпо ще ваксинират обществото си нали :) -----Ми, да. Дреме им.
44
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неочаквам други от простовати хора, каквито са голямата част от учителите. Понеже много разбират от ваксини . Не бях се сетил, че само бай *** си мисли дали ваксината е хубава. Големите империи като Англия и САЩ на сляпо ще ваксинират обществото си нали :) Ако е толкова опасно никой няма да си ваксинара хората. цирладжии само тука
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
15% даже са много.
42
3
 
10
 
! Отговори
Марина преди 3 години
Ако се запитаме кои са местата с най голямо струпване на хора без маски ще си отговорим, че това са градините и училищата. Следователно, след медици и учители, следващите най застрашени са родителите на децата, които носят заразата от там в семействата си. След като е малък броят на желаещите да се ваксинират медици и учители, най разумно би било след тях да се даде възможност на желаещите родители, за да може след това да пускат децата си спокойно на училище.
41
5
 
5
 
! Отговори
Супер преди 3 години
Аз искам да се ваксинирам, таман по-малко хора(учители) ще трябва да изчакам преди мен.