Много малко учители искат да се ваксинират срещу COVID-19

Според Диян Стаматов е необходима категорична медийна кампания
21 дек 2020 22:30, Нели Христова
90

Твърде малък брой учители проявяват желанието си да се ваксинират. Това обяви директорът на столичното 119-о училище СУ "Акад. Михаил Арнаудов" Диян Стаматов в предаването "Денят ON AIR".

"Причините са различни -  най-вече липса на ясна и категорична информация за страничните въздействия и ясното отговаряне на въпроса кога трябва да се направи това особено за хора, които са преболедували, имат странични заболявания и са в рисковата възраст", допълни той.

Според него е необходима категорична медийна кампания в цялата страна, защото процентът на желаещите е твърде нисък.

"Много е важно сега да се реализира информираността. Всеки да вземе правилно решение за самия себе си", смята директорът.

Междувременно вече е ясно, че учениците от 1 до 4 клас ще се върнат в училище на 4 януари.

"Категорично има притеснения. Не толкова дали е редно, а по-скоро, че е вече необходимо. Изключително опасно е, ако продължаваме обучение в дистанционен етап почти за всички класове", категоричен е Стаматов пред Bulgaria ON AIR.

Според него решението да се възстанови учебният процес от 1 до 4 клас е компромисно и добро, а маски при тях не са необходими за разлика от учениците в по-големите класове.

"Това е дисциплиниращата мярка, която е необходимо да се спази за всеки един. От тук нататък няма да говорим само за Ковид-19. От 15 януари започва традиционният вирус", коментира Стаматов.

Директорът на столичното училище посочи, че външното оценяване за 4 клас и 10 клас няма задължителен характер и всеки може да избере дали да се яви. А за 4 и 12 клас е задължително и ще е изключително трудно и за подготовката, и за провеждането и през тази учебна година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За много от родителите българското училище представлява нещо като детски клуб, в който да могат безплатно да си оставят децата, за да може някои да им ги гледа. В момента дистанционното обучение е единственият възможен вариант, за да няма още "сухи съчки" и евентуално увреждания на организма в дългосрочен план при децата. При положение, че съществува тази опция е глупаво да не се използва, като същевременно се установят недостатъците и се надгради системата.
60
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, защо преди да се борим за образование и грамотност не се борим за здравето на децата. Не мислите, че здравето е в основата на всичко. И всичко останало е негово производно!
59
17
 
3
 
! Отговори
Пфайзера преди 3 години
Да избесят на площада във всеки град по 3-*** даскали и после да видим дали останалите не искат да се ваксинират доброволно.Ганювска работа - не щели да се ваксинират.
58
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баш след софрите и сбирките ще пуснат децата да обменят всичко по училищата, което са хванали по празниците... После ще викат, че хората са виновни.Малко акъл ви трябва, ама навреме!
57
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че училищата са подценен фактор. Сега видяхме най-силното увеличение именно от там. Ако отворим училищата, ще се борим в третата вълна, преди втората да приключи .
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знаете ли какво ще стане сега? Ами "Аз отварям, те затварят". В България на това му се казва "правене на политика" - не да убедиш и да поведеш, а да пробуташ пиниз. Лошото е, че този път избраха децата и техните семейства да са потърпевшите. При вирус за който почти липсва информация какво са дългосрочните последици върху организма.
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не знам кой ги прави тези проучвания и прогнози ! Много спекулации и създаване на напрежение.
54
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До оплюващите учителите. Бъдете спокойни и до вас ще стигне избора. Ваксинираш се имаш работа. Не се ваксинираш, нямаш работа.
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой вярва ли му на дежурният рупор на Вълчев и Боко?
52
3
 
1
 
! Отговори
Американ преди 3 години
До ПраведенЯ па ти! В България масово искат западни заплати за бълgарскa, демек лоша, работа.
51
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народът се връзва на руската пропаганда, че Бил Гейтс искал да чипира хората. От глупаво и тъпо общество - толкова.
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кравария, страната на мутантите.Скоро по Амазон прайм.
49
8
 
8
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
В България, имали някой, да знае, какво иска ?
48
27
 
10
 
! Отговори
Хюго Бос преди 3 години
Tочно така! В САЩ вече има обяви за работа , където има изиксване за ковид ваксина. като не му отърва на някого, да не се ваксинира и да си стои вкъщи и мъти конспирации за чипове и т.н.
47
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Стаматов, след като не са необходими маски за децата как ще се гарантира безопасна среда за децата? Когато се съберат в една стая над 28 деца, а в повечето български класове децата са и над 30, как ще се гарантира, че децата са здрави? Нали учените доказаха, че при децата също има тежки последици и поражения? Последните доклади на учените са, че при безсимптомните деца има съдово увреждане.Първо подгответе училищата да посрещнат децата в защитена среда. Монтирайте обеззаразавяща апаратура...
46
1
 
24
 
! Отговори
до 48 преди 3 години
Разбирам къде ви води мисълта, но няма как да насаждате омраза към хората, които се грижат за децата ви и да очаквате от тях да се пожертват за вас.След като ежедневно се насажда в обществото, че учителите били еди какви си (не искам да цитирам квалификации-не ми е работа) Та след като ги обиждате-какво очаквате от тях? Не виждам от учителите някой да е изказал мнение.Този Стаматов е на всяка манджа мирудия.Толкова ли няма други директори, че все той е дежурен в студиото? Голям разбирач излезе.
45
7
 
15
 
! Отговори
до Реалист преди 3 години
Извинявам се, че се намесвам в монолога Ви, но щом сте реалист би следвало да знаете колко малко са учителите в България. Ако не знаете отворете справка в НСИ и ще видите колко са като цяло. Може да видите и по години как се движи брой учители за различните възрасти. Така ще разбере колко нереалистично си водите моногола. Защото над 40% от учителите в детските градини ще се пенсионират до 3г. Тогава ще видите, че като излезнат от сега в неплатена по вашите фантасмагории-НЯМА КОЙ ДА ГИ УЧИ ДЕЦАТА
44
9
 
6
 
! Отговори
До 47 преди 3 години
Никой не твърди,че не са образовани .Но както лекарите не се усъмняват в качествата на образованието поради липса на адекватна компетенция,така и учителите не бива да се усъмняват и оспорват мнението на медицината ! Камъкът си тежи на мястото си ! Нали така ?!
43
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителите искат да ви кажат нещо с отказа си. Мислете!Не бързайте! Това са образовани хора. Лесно никой няма да успее да ги манипулира.
42
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички, които работят в обществения сектор трябва да се ваксинират и да искат и да не искат. На който не му харесва, има право да напусне и да освободи мястото си. Като в хранителния бранш-здравна книжка от ХЕИ! Ваксинация и продължава, ако ли не търси друга сфера.