Много малко учители искат да се ваксинират срещу COVID-19

Според Диян Стаматов е необходима категорична медийна кампания
21 дек 2020 22:30, Нели Христова
90

Твърде малък брой учители проявяват желанието си да се ваксинират. Това обяви директорът на столичното 119-о училище СУ "Акад. Михаил Арнаудов" Диян Стаматов в предаването "Денят ON AIR".

"Причините са различни -  най-вече липса на ясна и категорична информация за страничните въздействия и ясното отговаряне на въпроса кога трябва да се направи това особено за хора, които са преболедували, имат странични заболявания и са в рисковата възраст", допълни той.

Според него е необходима категорична медийна кампания в цялата страна, защото процентът на желаещите е твърде нисък.

"Много е важно сега да се реализира информираността. Всеки да вземе правилно решение за самия себе си", смята директорът.

Междувременно вече е ясно, че учениците от 1 до 4 клас ще се върнат в училище на 4 януари.

"Категорично има притеснения. Не толкова дали е редно, а по-скоро, че е вече необходимо. Изключително опасно е, ако продължаваме обучение в дистанционен етап почти за всички класове", категоричен е Стаматов пред Bulgaria ON AIR.

Според него решението да се възстанови учебният процес от 1 до 4 клас е компромисно и добро, а маски при тях не са необходими за разлика от учениците в по-големите класове.

"Това е дисциплиниращата мярка, която е необходимо да се спази за всеки един. От тук нататък няма да говорим само за Ковид-19. От 15 януари започва традиционният вирус", коментира Стаматов.

Директорът на столичното училище посочи, че външното оценяване за 4 клас и 10 клас няма задължителен характер и всеки може да избере дали да се яви. А за 4 и 12 клас е задължително и ще е изключително трудно и за подготовката, и за провеждането и през тази учебна година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
7
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Просто оставете да се ваксинира който иска ! И най вече вземете докарайте някой хладилник в Княжеството,че си е "бало майката". Аз с удоволствие ще се чипирам да ме гледа чичо Бил :) .... ако докарат хладилници де :) Защото пак всичко е за Румелия ....
40
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова не могат да си търпят децата, че скочиха като зверове на хората, които години се грижат за децата им. Учителят не открива истината, той е проводник на истината, която всеки ученик трябва да открие сам за себе си. - Брус Лий
39
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителят трябва да бъде търпелив като вол, добър като агне и телесно здрав като битолски просяк. Хр. Ботев
38
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък не искам да ми се удържа данък,за да хрантутя някой,който е превилигирован да си избира кога и как да работи.Не искам да ми се удържат здравни,за да се лекуват с тях конспиратори,които не вярват в К19 и ваксините ! Измислете начин за релевантно и адекватно съотношение по оста действие -бездействие ! Тоест,за неваксинирсните учители,отказващи присъственото обучение-неплатен отпуск.За неваксинираните и нездравноосигурени лица с нужда от спешна помощ заради к19 -ПЛАТЕНО !Това е !!
37
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде по света първи ще се ваксинират тези които са на първа линия в борбата с ковид19.Доколкото си спомням учителите и от няколко други професии реваха че са на първа линия. На учителите им се ще завинаги да има пандемия за да си стоят в къщи и да взимат заплата. За тях онлайн обучението не било загубено време. Само че за мен като родител времето е загубено. Нямам излишни пари за да купя на децата си компютри. Не съм богат за да си стоя в къщи за да не остават децата сами.
36
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудно ми е ако банката затвори,защото ги е страх служителите и учителите останат без заплати каква песен ще запеят.Ами ако всички кажем страх ни е от вируса ама не искаме ваксини .Ако в магазини и аптеки персонала избяга от страх ? М ! Не мисля,че учителите трябва да поставят условия.Излязоха с искане за онлайн-получиха го.Но сега при положение,че има ваксина пак да въртят и сучат ,е наглично е !
35
10
 
7
 
! Отговори
Влад преди 3 години
Голяма част от учителите прекараха вируса и няма смисъл да се ваксинират. По- добре да има ваксина за хора, които не са го прекарали.
34
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай да видим пък дали няма да се ваксинирате.М ? Не искали ваксина,ама не искали и в час ! Чакайте малко бе ? Еб***ти наглостта,брат.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да викаш на викинг Мануш е все едно да кажеш на сестра си Дева Мария, капиш?
32
4
 
18
 
! Отговори
Анонимко преди 3 години
До 20Стига с тия тлъсти заплати на учителите!! От септември се тръби за това! Увеличението ще е от януари, а и не се знае дали ще го дадат сега или през март. Стига с тия инсинуации!
31
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слагаш ваксина и отиваш да обучаваш детето ми !Защото аз и много други нямаме този ваш избор и се налага да ходим на работа,за да взема заплата,от която ми удържат ДАНЪК за вашите заплати! Ясно ли вие е?!И не ми минавайте с номера,че не сте забавачница,защото така е устроен света!Вие се грижите за децата ни,за да можем да работим и да ви се плащат заплати !Нямам против нежеланието ви да се ваксинирате,но няма и да се оправдавате със страх от К19.Като не ви изнася-вън ! Аман от превилигировани !
30
4
 
3
 
! Отговори
родител на ученик преди 3 години
До: 23Що бе? Аз не мога ли да имам внуци?На 14 години ходех по гаджета, ама моят се скапва от частни школи и пробни матури...Пък с тая изолация къде да ходи?Пък е и малко незаконно...
29
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярва на лекари,на медицината,на фармацефтиката,не вярва в маските,не вярва на световните лидери,на медиите.Отхвърля всичко,няма Ковид,все ги лъжели,чипосвали убивали,крадяли,правили опити с тях.И накрая - Борисов виновен,защото не бил взел мерки,а обикалял с джипката !Аз лично познавам поне 10 човека,които твърдят това.Е,как се нарича такъв човек ? Мисля,че всички синоними на т?мерут няма да са достатъчни да опишат безграничната наглост и недоразвит ум !!!
28
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 24ЖЕЛЯЗНА ЛОГИКА!!!Подкрепям!!!С двете ръце и с двата крака, ако можех!!!И в нашата фирма има мблфо такива скатавки, които уж работят "хоум офис"!!!А всъщност си лежат в кревата и си получават пълната заплата!!!Работят на моя гръб, а аз ги нося!!!Техниката с която работя се побира в малък камион или пикап!Не влиза ни в автомобил нито в комби! Не мога да работя от къщи, трябва физически да ходя до офиса!!!
27
0
 
18
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
" външното оценяване за 4 клас и 10 клас няма задължителен характер и всеки може да избере дали да се яви. А за 4 и 12 клас е задължително"======================================================Кво стаа тука, бре ? Аз ли съм глупав или не чета правилно ? За 4 клас нямало задължителен характер, ама в същото време е задължително.
26
18
 
6
 
! Отговори
Anonymus преди 3 години
Ще им се наложи на учителите и да не им се иска.. Няма кой да остави децата без образование. Всички се вайкат как дистанционното убочение не върви добре, преписвало се и тн. Ще ги накарат да се върнат в класните стаи ваксинирани и който не иска - пътя.
25
4
 
4
 
! Отговори
давай преди 3 години
До Аз пък искам: 16 Браво, светът иска такива жертвоготовни "опитни зайци"! Давай, мой човек! В името на науката....
24
1
 
4
 
! Отговори
родител на ученик преди 3 години
До: номвр 23Ти откъде знаеш на колко съм години???Явно съм по-умен от тебе!Ааа, да! Някои представители на малцинствата (сети се кои че ще ме цвнзурират ако ги напиша) си имат внуци и на по 25 години!!!Ти сигурно си от тях, познах ли, Мануш?
23
14
 
8
 
! Отговори
ми сега преди 3 години
Що така, любимия на Бацето електорат от безполезни и некадърни в голямата си част даскали, не ще тази прекрасна ваксина, дето я предлагат само срещу подпис, че си носиш последиците? Ми сега да им увеличи пак заплатките за НИЩОПРАВЕНЕ, дето им ги направи баснословни, и белким кандишат, а? Иначе КО ПРАЙМ с толкоз ваксина ?
22
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Удобно им е да си стоят в къщи и да си взимат заплатите и аз искам така ама няма. Заплатите на тези които работят от вкъщи трябва да бъдат намалени. Ако искат цяла заплата да се ваксинират и да заминават в класната стая да работят.