Учителите против връщането на 4 януари в клас

Според тях в началото на годината има риск от трета вълна
Обновена: 30 дек 2020 11:49 | 30 дек 2020 09:02,
183
Учителите против връщането на 4 януари в клас
Снимка: БГНЕС

В отворено писмо до медиите от неформалното обединение "Учители за безопасно образование" изразяват категоричното си несъгласие за възстановяване на учебния процес от 4 януари.

Техните мотиви са, че данните от тестовете към настоящия момент не дават реална представа за броя заразени, както и че има риск от трета вълна новозаразени след масовото празнуване на Коледа и Нова година.

Още по темата

Друг мотив е липсата на висок клас предпазни средства за учителите, липсата на вентилационни системи в училищата и типичните за това време грипни вируси, съобщава БНР.

По последна информация твърде малък брой учители проявяват желанието си да се ваксинират. Това обяви директорът на столичното 119-о училище СУ "Акад. Михаил Арнаудов" Диян Стаматов в предаването "Денят ON AIR".

"Причините са различни -  най-вече липса на ясна и категорична информация за страничните въздействия и ясното отговаряне на въпроса кога трябва да се направи това особено за хора, които са преболедували, имат странични заболявания и са в рисковата възраст", допълни той.

Според него е необходима категорична медийна кампания в цялата страна, защото процентът на желаещите е твърде нисък.

"Много е важно сега да се реализира информираността. Всеки да вземе правилно решение за самия себе си", смята директорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много от учителите с ковид, дори с болнични , работеха онлайн, за да не губят децата. Но това не се вижда! Директорите не дават учителите да си правят тестове- били онлайн. И после като се влошиха 2-3 колеги, не ги приемат в болниците без тестове- олеле, ама защо се получи така?? Става въпрос за времето, когато тъкмо бяхме минали онлайн и имаше много болни .
167
2
 
6
 
! Отговори
Анонимко преди 3 години
До 168Какви прозорци през зимата, бе ? То за 5 винути не може да се проветри.Тия деца и с якета и шапки да са- те стоят на едно място по 6-7 часа.Вечерта ще се приберат болни.През ноември едва издържаха по 10 мин на отворени прозорци. А парното си работи- хайде ей така да изхарчим едни пари- нали не са наши!
166
2
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Всеки човек има право да решава как да опази здравето и живота си. Учителите, които не искат да се връщат в клас са прави. Не може някой да ги принуждава да рискуват здравето и живота си, заради *** родители, за които уж образованието било много важно. То е важно - да, но при равни други условия и не е по - важно от това човек да е жив. Децата лесно могат да разпространяват вируса от училище в семейството и обратно от семейството в училище. Поне за още 1 месец трябва да остане ДО.
165
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учител съм на 4.класници . Всеки ден имам по 5 , а в един от дните 6 учебни часа . БЕЛ. Математика ,ЧО , и т.н. Всеки предмет със своя специфика и съдържание . За да проведа един онлайн учебен час от 20 мин. , за всеки предмет отделям минимум по 1 час подготовка , а понякога и много повече . Казвам го за тези , които си мислят , че учителската професия е "песен " , и за тези , които нямат никаква представа от нея , но най-много я обсъждат.
164
2
 
17
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
За два месеца присъствено обучение от ковид починаха 67 учители - почти колкото починалите медици от началото на пандемията. И аз, ако съм учител, ще съм против връщането в клас. Децата са без маски в час, учителите са подложени на заразяване през целия ден и без никакви защитни средства!
163
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искат да влязат в клас, не искат да се ваксинират, тогава какво!? И аз искаме а си стоя в къщи и да получавам заплата! "Няма добра вентилация и добри предпазни средства" ???Да не би леля ти, която продава магазина е осигурена по добра вентилация? В училищата има ПРОЗОРЦИ които се ОТВАРЯТ! Да обявяват нулева година да, да намалят заплатите на половина и да си седят по домовете до като мине 3та и 5та вълна, пък грамотността( която е най ценна за една нация) кучета я яли...
162
24
 
9
 
! Отговори
Учителите преди 3 години
Искаме пари без да работим.Родителите да си гледат децата.Ние искаме само парите.Всички са ни длъжни.
161
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 133Сата НАТО"След като имам диплома от средното 5,85, според тебе за кво говорим?"Чудесно!А по дисциплините в областта на преподаване?
160
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 145"...Та то учебната година свършва тогава. Малките са до края на май ,но реално към 15 ти всичко приключва..."Малките ще учат не само до края на май, но и три седмици от юни.
159
1
 
6
 
! Отговори
Bili преди 3 години
Това е нежелания ефект на пландемията. Как ще промиват мозъците на децата сега???Кви ги учат там? Да правят хляб? Да смени спукана гума? ...да мислят...?Нека играят по цял ден с други деца на улицата, ако родителя е стока, другото ще ги научи...най-важно, как да учат.
158
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо им се смеят децата??Ако бяха преподавали асинхронно, ще излезе, че са неграмотни и не разбират от технологии. Сега пък си пеели уроците и си говорели сами..Май не може да ви се угоди. Горките учители- все са виновни, неграмотни, мързеливи...
157
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой нарочно нахъсва хората срещу учителите . Може би ДРУГ или ДРУГИ НЕ ИСКАТ децата в училище . Не случайно ваяка втора публикация в интернвт ТРЪБИ , ЧЕ учителите не искат присъствено . Настройват ни един срещу друг . Защо ли ?????Преди малко гледах репортаж за Хърватия, как хората си помагат .... А В България само злоба и завист .
156
16
 
5
 
! Отговори
Неподкрепящ никого преди 3 години
До 151: Ваше решение, подавате си искането и си ги гледате вкъщи. Някои деца, наистина така учат по-добре. Но за големите това дистанционно е пълна нула! Никакъв контрол. Контролните се правят колективно. Учителите си говорят сами в кухнята си! Децата им се смеят.... Въобще тази година е загубена за обучение. А за учителите е ясно, на тях им е супер. Пеят си, ама кой ли ги слуша, а заплатата си върви...
155
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Според него е необходима категорична медийна кампания"Тоест има нужда от ОЩЕ ПОВЕЧЕ пропаганда? Според мен лимитът свърши..
154
2
 
4
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Баба Янка обаче корава комунистка!Решила е с орлите!
153
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една моя комшийка, учителка, в простодушието си уникално точно описа ситуацията: "Аааа, много си ми е хубаво така - и къщата си гледам, и манджата си сготвя, и 30 *** не ми крещят по цял ден на главата. Ако може, не до края на годината, ами завинаги да сме онлайн, най-добре."
152
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами който е против, пуска молба за неплатена отпуска, директорът няма право да му откаже, и се затваря сам вкъщи. Неплатената е 2 месеца. Тъкмо ще му дойде реда за ваксина. Няма нужда да ни занимава със страховите си неврози.
151
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието ви "Учителите против връщането на 4 януари в клас" съдържа ЛЪЖА и е 100 % манипулативно.Това, че някаква група учители (5? 50? 500? Не е ясно) е против връщането на 4 януари в клас не означава, че учителиТЕ са против връщането в клас. В България има 70 000 учители. Поименно ли ги питахте и всички ли бяха против? Ако да, тогава може да твърдите, че учителиТЕ са против.А така... дори не споменавате колко точно са в тая група за безопасно образование.Ама бОмбите още със заглавието.
150
3
 
12
 
! Отговори
! преди 3 години
Стига сте се дърляли! Който е притеснен да не пуска децата си присъствено, учителите, които са в рисковата група да не са в училище! И още нещо: това, че първия път сте изкарали ковида леко, не дава гаранция, че втория път няма да ви пипне смъртоносно! Айде ЧНГ!
149
6
 
20
 
! Отговори
До 148 преди 3 години
"Масово вадеха болнични, докато се учеше присъствено, ама като минаха онлайн - рязко оздравяха".Напротив, много учители бяха болнични, но предаваха онлайн, защото нямаше кой да ги замести и учеха мамините умници на неблагодарните родители.