Дистанционното обучение е най-ефикасно за 12-и клас

Само 20% от състава на 51-во СУ искат да се ваксинират, каза директорът му
5 яну 2021 12:43, Анисия Иванова
12
Дистанционното обучение е най-ефикасно за 12-и клас
Снимка: БГНЕС

Един от проблемите, с които се сблъсква 51-во СУ „Елисавета Багряна“ при рестарта на учебната година за малките ученици, са занималните. Причината е, че училището не разполага с отделни занимални за всяка паралелка, а това означава, че в стаята има смесване на два класа. В този смисъл, ако едно дете се разболее, трябва да бъдат карантинирани и двете паралелки. Това обясни Асен Александров, директор на 51-во СУ „Елисавета Багряна“ в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Александров коментира, че в понеделник, когато беше първият присъствен учебен ден след облекчаването на част от мерките срещу Covid-19, само около 10% от децата са продължили обучението си дистанционно, а останалите са предпочели присъствена форма.

„Дистанционното обучение е толкова по-ефикасно, колкото по-големи са учениците. Тоест, то е най-ефикасно за 12-и клас и най-малко ефикасно за 1-и клас. Има предмети, които трябва да се изучават присъствено. Например при малките ученици четенето и писането е изключително трудно да се преподава онлайн“, посочи Александров пред Bloomberg TV Bulgaria.

Той сподели и какви са мерките, които училището взима, за да се справи с ограничаването на разпространението на Covid-19.

„Мерките, които взимаме са дезинфекция - на входа на училището се мери температурата на всеки, а в повечето класни стаи имаме и йонизиращи пречистватели. Моите указания са стаите да се проветряват често – поне на всеки 80 минути по 15 минути да са отворени два големи прозореца“, допълни гостът.

Александров коментира и започналата в края на декември в страната имунизация срещу вируса, тъй като следващата група, която ще се ваксинира, е тази на учителите.

„Ние направихме списък в началото на декември, в който да се запишат желаещите учители и бяха само 20% от състава на училището. До четвъртък трябва да изготвим нови списъци, за да видим дали има промяна на нагласите“, казва той.

Целият разговор вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 7А при нас в 88-о процентът е 101!
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква низост,а 12 клас е изобщо излишен...
8
4
 
5
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
При нас в 51 са поне 80% желаещите колеги, може да си сигурен, това ни е единственият шанс. Отделно и на нас ни е в пъти по-лесно да работим присъствено, отколкото дистанционно по цял ден.
7
0
 
13
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
12-ти клас е напълно излишен и единствената му "полза" е за статистиката - намалява се процентът безработни.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4Гарантирам ти,че поне 80 % от учителите не желаят да си поставят ваксини! Особено онези,които са го преболедували!Управляващите в световен мащаб,без да искат си вкараха автогол с епидемията! Ако я бяха карали по-кротко и да не бяха зомбирали хората,сега наистина 70-80% от хората щяха да се ваксинират без да се замислят!
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учениците от 12 клас отдавна не се интересуват от последната година в училище.На повечето не им пука за отсъствия,онези които ще кандидатстват се подготвят единствено по необходимите им предмети и присъствието им часовете са една досадна формалност и губене на време за самите тях!Още повече в тази обстановка!
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки ден пускат статия за да разделят и настройват народа един срещу друг с цел да отклоняват вниманието от управляващата клика, на която борбата с вируса се изчерпва единствено в телевизионни интервюта и мерки изпълними само на хартия. Относно ваксините поне 80% от колегите биха си поставили, но не се знае изобщо кога ще стигнат до нас учителите. Естествено този и Стаматов са им дежурните глашатай на пропагандният щаб, други училища в България няма.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това за дезинфекцията и температурата не е вярно. Сина ми учи в това училище и сутрин измерват температура проформа на някой деца, то няма и как да измерят на всичките 600 влизащи за 20 минути. Ноември имаха всеки ден свободен и часове, само където охраната не беше влизала да замества. Дезинфекцията е едно шише с дезинфектант на първият чин. Чинове, дръжки на врати и други повърхности децата не са виждали някой да бърше. Единствено чистачката намокря пода веднъж дневно в коридора и тоалетните.
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хитри даскалиНе мога да разбера,защо българчето е такова злобно същество,което мрази всеки,който живее и се справя по-добре от него,благодарение на собствените си умения и образование?Мразите лекарите,но ги търсите!Мразите учителите,но ги търсите,Мразите полицаи,военни,банкери,чиновници и др.техни колеги,но отново ги търсите!Не злоупотребявайте,с това,че сте им плащали заплатити,те също плащат данъци,дори и по-високи от вашите!Не очаквайте и те да ви се възхищават!
1
16
 
11
 
! Отговори
Хитри даскали преди 3 години
Най-ефикасно е търтеите учители да си взимат пълната заплата, да си стоят вкъщи, да не се занимават с деца, с шум и с преподаване.Сега ще започнат: умираме, не искаме ваксини, вие не ни цените.