Решават следващия четвъртък как ще учат учениците от 5 до 12 клас

Няма категорична яснота, каза Красимир Вълчев
5 яну 2021 16:08, Анисия Иванова
29
Решават следващия четвъртък как ще учат учениците от 5 до 12 клас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Няма категорична яснота, че учениците от 5-и до 12-и клас ще се завърнат към присъствено образование в училищата от 18 януари. Това заяви при посещението си във Велико Търново министърът на образованието Красимир Вълчев.

Като доза условност определи министърът изказването си от вчера, че децата от прогимназиалния и гимназиалния етап ще се върнат в училищата от 18 януари.

Още по темата
"Трябват ни данните от една седмица. За съжаление, ситуацията може да се влоши. Надяваме се да се подобри. За сега тенденцията е благоприятна. Следващия четвъртък, когато видим данните от една цяла седмица, тези от почивните и празничните дни не са достатъчно представителни, щабът ще вземе решение", коментира Вълчев, цитиран от БНР.

Във Велико Търново просветният министър посети най-голямото училище в областта "Емилиян Станев", където 97 на сто от малките ученици се върнаха в класните стаи и провери наскоро приключилите училищни ремонти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
2
 
! Отговори
аз преди 3 години
Айде да те видим да ти се гади по цял ден всеки ден да видим дали ще искаш на училище :)
28
4
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Писна ми вече вкъщи искам на училище аман вече от тоз вирус душата ми изяде мразя го тва дистанционно обучение
27
1
 
2
 
! Отговори
Реалност преди 3 години
А учениците със стомашни проблеми, гастрит язва/гадене порвъщане/ какво ги правим?
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има съвестни учители и преподават онлайн с добро качество. Обесняват, дават домашни, проверяват домашни, изпитват. Чак се радвам, когато е така. Уважавам такива преподаватели. Но има такива, които нищо не правят, защото трябвало само до 4 часа на ден по 20 мин да преподават. Да се чудиш какво покриват като материал. Ами нищо. Детето после с родителите учи. Децата имат въпроси, няма значение, 20-та минута приключи, няма въпроси. Всичко сте разбрали, деца, чао.
25
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Връщайте всички в клас !
24
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми да, трябва да ги върнат в училищата, че нещо паниката и хаосът намаляха и хората няма да са достатъчно наплашени, за да се съгласят да се ваксинират...
23
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи такива коментарчета за нулева учебна година съм обеден че ги пишат ученици . Ама и аз съм на тяхна страна а и оня който писа 20 коментар абе теб кого интересува не искал си да чуваш за нулева учебна година ти не може да кажеш на хората какво да пишат и какво не.
22
5
 
20
 
! Отговори
Решението е ясно преди 3 години
ако т.нар. министър иска да влиза в час, никой не го спира. Докато ситуацията не се нормализира, присъствено обучение не може да има. Нито ще има полза от такова обучение, нито тия пишман "бабаити" са в състояние да поемат отговорност за последствията.
21
8
 
30
 
! Отговори
Поредна грешка преди 3 години
Която ще доведе до трета вълна. Връщане от март и ударно ваксиниране. Няма друго решение.
20
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, един въпрос имам аз: Колко от коментиращите са ученици или учители? Не мисля че знаете как се учи онлайн, че да казвате да не се отварят училищата. Все едно да ви казваме как да работите, не е приятно, нали? И не искам да чувам за нулева година.
19
11
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
До 17Така е всеки иска баланса но ще подкрепя и коментар 15 защото така вече поне ще спре тази анархия а и те уверявам че всеки го изнервя несигурноста,за това подкрепям от една старна теб че трябва баланс но и пък и друга подкрепям и коментар 15 защото всеки го изнервя анархията.Това е мойто мнение
18
6
 
26
 
! Отговори
Заради мамите, преди 3 години
Които не могат да си гледат децата по разни причини беше подмазването за най-малките.Големите могат сами да се справят с компютрите. Освен това много пътуват с градския транспорт. За управляващите болните и починалите нямат значение. Важното е електорат да имат.
17
15
 
6
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Как се обявява нулева година бе,човек ?! Като започнете и вие да ги плещите едни....Зад компа е лесно.Знаеш ли колко перипети трябва да се преминат ? Нищо чудно и да бъдат съдени за това след време !Ей,опитвайте се да виждате нешата през призмата на реалното статукво и от гледна точка на всички в обшеството.Как се намира баланс и угодия за всички,знаеш ли ? Еми не може да вменявате вашето мнение за меродавно и норма и да упорствате в това.Без толерантност и разбиране няма да стане.Всеки иска!
16
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Редно е или всичко строго затворено за месец или да няма затворени единици,а мерки и безкомпромисен контрол за тях.На практика образование и спорт е затворено,докато всичко останало ври и кипи.Не бива най-ценните човешки нужди да са жертва на пандемията.Ресторантите в хотелите работят дори.Останаха едни казина,които са на такива печалби,че едва ли ще ги ощипе нещо за месец-два,а и там с данъците са големи шантажи.За мерки съм,но адекватни и равни !
15
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вируса ще реши ,а междудругото я по добре обявете годината за нулева и да се приключва щото вече им писна на всички от тоя хаос.
14
35
 
5
 
! Отговори
А преди 3 години
Каква е логиката до 4 клас да учат,а от 5до 12 не ???!!!
13
20
 
10
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Господин анонимен, остани си такъв ,но ...съвет от мен ...извади си главата от *** ,погледни около теб и кажи ама честно - още неотворените училища ли са проблем ? Хипермаркети , магазини , пазари са о.к викаш?! Там хиляди ,но се приема ...още един съвет: излез навън , намажи пъпките , заглади косата и ...събери КУРАЖ за среща с жена . Създай дете и ...пак пиши ...***
12
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питам се дали нашите управници живеят на тази планета или са някакви нездрави оптимисти?В Европа положението се влошава ден след ден, а тук сме все едно на блажения остров Утопия... Болестта е страшна, казвам ви го от първо лице, а и изобщо не се заблуждавайте, че е отминала....
11
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министърът си променя мнението за часове. Вчера в изказването си имаше много грозно твърдение, което го няма в поста. Цитирам по спомен: Смъртността е 2%, а желаещите да се отворят училищата са 100 000. Следователно можем да си го позволим( връщане на учениците в училище). Кои 2% ще жертваме?
10
34
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
Връщайте Децата в училище ! As soon as possible! Или анулирайте учебната година , immediately! За хората с ниво на образование на премиера: писна ни от педеращина