300 деца на опашка за температура пред училище

Майка се оплака от липса на организация
56
300 деца на опашка за температура пред училище
Снимка: БГНЕС

Над 300 деца чакат на опашка за измерване на температура преди да влязат в класните стаи. Майка на първокласник от столичното 41-во училище твърди, че учениците чакат всяка сутрин на студа по половин час и обвинява ръководството в липса на организация.

На ден през устройството, което мери температурата, минават 300 деца, съобщава Нова тв. Устройството е едно, а температурата се измерва от медицинската сестра.

"Ние дойдохме в 8,25 часа сутринта. Моето дете мина през термометъра в 8,40 часа. Днес отвориха още един вход, намери се решение. Други родители се оплакаха, че децата чакат вътре и се получава струпване. Затова децата бяха изкарани навън", разказа майката, подала сигнала.

От ръководството са намерили временно решение и апелират към родителите да водят децата си навреме на училище.

"Децата започват в 8,30 часа. Необходимо е преди това време те да са на мястото си и готови за работен процес. Вие сте свидетели, че децата закъсняват. Когато на ден минават по 330 деца, няма как да не се получи струпване, за което аз и ръководството съжаляваме", заяви директорът на училището Александра Топалова.

Учебното заведение няма нито финансова, нито физическа възможност за закупуването на втори апарат за мерене на температурата, а и сградата няма втори вход.

 


56
Още от Образование
Учителите не са против ваксините, искат време за информиран избор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Значи за асфалт има и за обиколки да инспектира инспектора , а за едни термометри за училищата няма ? Това е абсурдно в абсурдната държава , ръководена от абсурдни хора !
48
0
 
6
 
! Отговори
До 20 преди 1 седмица
Изглежда говорят за термокамера.
Иначе термометрите доста поевтиняха.
В същност по принцип човек с температура не трябва да ходи на училище или на работа и въобще да се среща с другите хора, ако е възпитан правилно.
47
2
 
15
 
! Отговори
БГ мами 2 преди 1 седмица
Още малко детайли от случката. Мамата не работи, защото се грижи за детето си. Пуснала го на училище, за да не скучае то вкъщи - въпреки че е имала симптоми от повече от седмица и е възнамерявала да си направи ПСР тест. Накрая ме посъветва да не се тревожа, защото от РЗИ й казали, че мога да си ходя на работа... И така - май успяха да ме вексинират. Недоброволно.
46
1
 
11
 
! Отговори
Nobody преди 1 седмица
Моето дете учи там и никога не чака на опашка, ама в 8:10 е в стаята и се готви за урок, не се влачи като свински черва в последната минута.
45
3
 
12
 
! Отговори
Мами преди 1 седмица
От реакциите се вижда, че някои от Вас са толкова изнервени, че не им пука да изложат здравето на детето си на риск, заради собствения си комфорт. Какво ще се промени след тези 2-3 месеца? Смяна на сезона, съответно по-малко заразени и по-леко протичане, масово прилагане на ваксините и ако сега вероятността да пипнете вируса в училище е 60-70%, след 2-3 месеца ще е 5-6% и ще намалява... Не се заблуждавайте, безсимптомно не значи безвредно, последиците понякога се носят цял живот. Бъдете здрави!
44
1
 
16
 
! Отговори
Ех преди 1 седмица
Ех, когато се редяха на опашки в студа пред Лидл, Кауфланд и пр., не мрънкаха. Ама училището е друга работа, там някой трябва да пропусне през входа 300 души за 5-10 минути.
43
2
 
9
 
! Отговори
Miles Tails Prower преди 1 седмица
Защо просто не ни оставите намира докато не свърши пандемията и вируса?! Ама красю е с болни амбиции да остави учениците присъствено в училище! Той само чака учениците да измрат >:(
42
2
 
5
 
! Отговори
Miles Tails Prower преди 1 седмица
Защо просто не ни оставите намира докато не мине пандемията и вируса?! Ама красю е с болни амбиции да остави учениците да са присъствено и за измрат.
Аз съм ученик .
41
2
 
6
 
! Отговори
Miles Tails Prower преди 1 седмица
Защо просто не ни оставите намира докато не мине пандемията и вируса?! Ама красю е с болни амбиции да остави учениците да са присъствено и за измрат.
Аз съм ученик .
40
6
 
5
 
! Отговори
Мен преди 1 седмица
Въх верно че не може едни ленти да сложат в двора и да мерят с безконтактни термометри примерно на 3-4 места. Общо струват сигурно под 100лв.... Сигурен съм че от тия 300 деца все ще се намерят поне 10 родителя, които ще имат по 10лв излишни ..... директора май е време да си ходи...
39
1
 
20
 
! Отговори
БГ мами преди 1 седмица
В сряда вечерта, 06.01., ми звъни майката на дете от 4-ти клас и казва, че ПСР-ът й е положителен. Питам: откога не се чувствате добре? - От 27.12. Питам: а защо водите детето на у-ще? - Ми той мъжът ми го води, не аз. Питам: а не знаете ли, че детето трябва да остане вкъщи, щом имате симптоми? - Ми той е добре. Питам: не сте ли чували, че децата са преносители на вируса и заразяват околните? - Ми на него нищо му няма... И така, сега сме онлайн и чакам да видя какво ще стане след 2 седмици...
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мерят, когато има телевизия или проверка. И сме как си представяте, че е възможно измерване на трмпературата на 350 -400 деца всяка сутрин за интервал от 20 минути.
37
0
 
3
 
! Отговори
Бай Баяни преди 1 седмица
Къде продават температура да се наредят и аз ? Ще я продам после на Топлофикация.
36
6
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
Машини синченца, чакали 30 мин. отвън. Горките ***. Едно време в студа преди занятие правихме физарядка и станахме хора. Сега от малки джендъри. Как не е припаднал някой 30 мин. да стои и чака. Жалка история.
35
4
 
23
 
! Отговори
Драма преди 1 седмица
БГ-мамата завела детенцето в 8:25, при положение, че занятията започват в 8:30, останалите БГ-мами направили същото, а после дружно се оплакват, че 300+ деца не са обслужени за една минута!
Всичките, обаче, които няма как да тръгнат от къщи 5-10 мин, по-рано, имат достатъчно време да се оплачат на любимата ни Нова ТВ.
34
2
 
22
 
! Отговори
питанката преди 1 седмица
Големи глезотии, големи фасони и медиите се опитват да направят "драма". Защо не направят график за влизане и лигавите родители да идват по график, а не 5 минути преди започването на часа. В училището на внучката ми по класове влизат и излизат, в началото и края на часовете през 15 мин. Абсолютно нищо няма да им стане на тия деца като стоят малко навън, облечени са. Стига с тия фасони "искам го сега, искам го веднага и всички са ми длъжни".
33
3
 
8
 
! Отговори
ddd преди 1 седмица
В 41 ОУ липсва по принцип елементарна организация. Директорката освен да ходи на 20см токчета и да си гледа червилото, друго не прави. Има един заместник с каносана глава, който също не прави нищо. Училището е на самотек от много дълго време и скоро пак ще има новини от него.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До В. Узунов
Ооооо, чудесно предложение!
Сега е време и Вие да извадите термометъра от ан алния отвор, за да проверите собствената си температура. Това може да направи и Вашият приятел, предполагам така ще е по-приятно! Успех и бъдете здрав!
31
3
 
26
 
! Отговори
Работил в училище преди 1 седмица
До Анонимен 16

Родителите им са хитри и учат на същото и тях и още по-лошо, учат ги всичко да става веднага и на момента и да не си изчакват реда. Същото е и на училищните бюфети, родителите им дават същия пример при редене за купоните за стола. Тъй нареченото модерно възпитание, или по-скоро липсата на такова!
30
0
 
7
 
! Отговори
malart преди 1 седмица
Пак добре, че не я мерят ***. Че тогава какви струпвания