300 деца на опашка за температура пред училище

Майка се оплака от липса на организация
8 яну 2021 09:48,
56
300 деца на опашка за температура пред училище
Снимка: БГНЕС

Над 300 деца чакат на опашка за измерване на температура преди да влязат в класните стаи. Майка на първокласник от столичното 41-во училище твърди, че учениците чакат всяка сутрин на студа по половин час и обвинява ръководството в липса на организация.

На ден през устройството, което мери температурата, минават 300 деца, съобщава Нова тв. Устройството е едно, а температурата се измерва от медицинската сестра.

"Ние дойдохме в 8,25 часа сутринта. Моето дете мина през термометъра в 8,40 часа. Днес отвориха още един вход, намери се решение. Други родители се оплакаха, че децата чакат вътре и се получава струпване. Затова децата бяха изкарани навън", разказа майката, подала сигнала.

От ръководството са намерили временно решение и апелират към родителите да водят децата си навреме на училище.

"Децата започват в 8,30 часа. Необходимо е преди това време те да са на мястото си и готови за работен процес. Вие сте свидетели, че децата закъсняват. Когато на ден минават по 330 деца, няма как да не се получи струпване, за което аз и ръководството съжаляваме", заяви директорът на училището Александра Топалова.

Учебното заведение няма нито финансова, нито физическа възможност за закупуването на втори апарат за мерене на температурата, а и сградата няма втори вход.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мизерия невероятна- да не им отпуснат пари поне за термометър, същото е с дезинфектантити и всякакви консумативи. Това са ни на нас мерките, затова вкъщи до март!
5
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По кой Закон децата са длъжни да дават да им се мери температурата Защото в Конституцията пише че ''гражданите са длъжни да спазват Конституцията и законите на страната , и да не нарушават законните права на другите граждани ''
4
16
 
10
 
! Отговори
Как преди 3 години
звучи - втори апарат за мерене на температура!? Ми заплатите на даскалите спрямо работното време, отговорностите и качеството им на работа са едни от най-високите в страната. Частните уроци които дават почти всичките - отделно. Лагерите и екскурзиите когато са с децата и ги плащат родителите-отделно. Ми да отделят някой лев и да купят.
3
10
 
33
 
! Отговори
Хахахахаххххххх! преди 3 години
БГ-мамата завела детенце в 8:25, приположение, че занятията започват в 8:30, останалите БГ-*** направили същото, а после дружно се оплакват, че 300+ деца не са обслужени за една минута!Тъ пота и наг лост в натурален вид!
2
11
 
13
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Пуснаха дечицата нарочно, и са ги мъчат кат концлагеристи....Да мръзнат, кат кучета насред януари навън... После, ще оправдават третата вълна на пландемията с тях и преминалите празници Нова Година, Богоявление, Иванов ден и Сурва...
1
12
 
15
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
Имаше по практично решение. Ако родителите бяха им сложили по термометър в дупетата преди училище и там на входа само да ги вадят и проверяват.