Вълчев и Ангелов на масата, темата - учениците от 5 до 12 клас

Ще се завърнат ли в училище?
11 яну 2021 07:00, Александър Попов
40
Вълчев и Ангелов на масата, темата - учениците от 5 до 12 клас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и на образованието Красимир Вълчев, както и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, сядат на масата днес, за да обсъдят завръщането на учениците от 5-и до 12-и клас в училищата.

Крайното решение ще бъде взето най-вероятно около 15 януари, когато ще е ясно какъв ефект върху епидемичната обстановка са оказали новогодишните събирания и отворените в началото на годината ясли, детски градини, както и класните стаи за учениците до 4-и клас.

На брифинг миналата седмица Вълчев обяви, че връщането на по-големите ученици ще стане поетапно от 18 януари, ако епидемичната обстановка в страната позволи това. Най-вероятно това ще стане с варианта за редуване - една част от учениците да бъдат вкъщи, друга част да се върнат в училищата.
 


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зоро, Зоро...ако можеш да се усетиш какви глупотевини си нацвъкал... Нито връзка с главния мозък, нито - с реалността.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ученичка

Ами трудно ще ги вземеш... Щом пишеш "на представа"... Добре, че последните години критериите са ниски.
37
11
 
8
 
! Отговори
Ученичка преди 1 месец
Писна ни от това онлайн!! Не издръжаме вече... Как ще ги взема тея матури си нямам и на представа! На всички ни липсва живата комуникация!
36
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ясно ми е че ще завършат онлайн...Като имаме празни тикви за министри, на които не им пука за образованието на децата така ще е..Дано някой ден ви се върне тройно! Нямате си и на представа какво им причинявате по този начин! Нещастници!! : <
35
15
 
7
 
! Отговори
Даниела преди 1 месец
Децата трябва да ходят на училище.Психически ги побъркахте.Ние не сме Англия,нито Германия.Може да ходят на смени,и да се намали учебният материал.Премахнете матурите.
34
6
 
11
 
! Отговори
Отчаяна от хаоса преди 1 месец
Анулирайте веднага тая безсмислена учебна година и децата да са в клас чак септември, оставете ги на мира!Аман от вашите глупости!
33
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Върнете поне 7 и 12 клас бе.Матури имат,изпити за средно.Приемлива е идеята за разменено посещение.Какво ги направихте тези ученици бе.Миналата година имат два месеца присъствено.Ква е тая пародия онлайн.Та те се съдират да тарикатеят и преписват.Загубиха навици и труд.До обяд пред компютрите ,следобяд в телефона и ПС.Утре ще изпокьоравеят.Ваксините също са спасение.Върнете ги поне от 2 срок.Пагубно ще е за тях !!!
32
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Англичаните държаха училищата отворени до преди няколко седмици. Сега държавата им е ад. Днес бе обявено "най-лошото положение от началото на пандемията". И всички са категорични, че острова гори, защото хлапетиите ходеха на училище. Четете и други медии, освен тази тук.
31
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия ако отворят че вирус е намалял ,е нужно да затворят границите ,от там идват кви ли не !но пък 105 зарезени и 29 починали ,трябва ли ни ваксини )))
30
1
 
13
 
! Отговори
до 27 преди 1 месец
По-добре да се провалят отново и да им бием един шут на изборите.
29
6
 
16
 
! Отговори
Зоро преди 1 месец
Това някой да ти гледа детето за без пари, докато ти правиш пачки, е комунистическа идея. Т.е. много хубаво, но дайте да дадем!
Учителската професия трябва да е платена и да се компенсират хората, които се отказват от бизнес. За едно дете за обучение трябва да се дават по 1000 лв на месец.
Съответно за обучение на 1 клас учителя да взема по 7-8 хил.
Университетските преподаватели трябва да почват от 12 нагоре. Който иска си плаща, който не иска отива да работи в завод.
28
4
 
34
 
! Отговори
Зоро преди 1 месец
Мутренски игри! Тука има, тука нема.
Видяха, че се ограничи заразяването, респективно загиналите и дай пак.
Резултатите от връщането на 1-4 клас не са ясни още!
Направете от бързите тестове в тези класове, вижте картината и ако е добре, внимателно само, които имат матури.
Направихте ли нещо класовете да се разредят, като 5-12 ги нямаше или пак се се набъкаха по 30 деца в 1 стая?
Не може вече това да продължава! След ковид класовете трябва да са по 8-10 ученика.
27
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега точно , когато започват и грипните епидемии това ще е върховната глупост което се прави .Неадекватните решения на едни мишоци ще направят по-голяма поразия в това болно време .Днес ще решат едно и след седмица ще го отменят , но да видят какво ще стане .Опитни мишки ли имат срещу тях или хора . Пощадете ни бе хора !
26
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
3 дни пътувам с метрото, с маска съм и вече ме боли гърлото и главата ме цепи. Не искам да си представям какво ще стане ако пуснат всички. Ако е толкова зор, пуснете 7, 10 и 12 клас, те имат матури и има логика. Изчакайте 2 седмици и пуснете 5 и 6 ти клас. Изчакайте още 1 седмица и пуснете всички. И то ако няма изцепки в заболеваемостта. Иначе наистина хората питат защо да е опасно да отидеш да гласуваш с по 4 човека в стаята, а да е безопасно 30 в същата стая да учат!
25
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Децата със сигурност искат да тръгнат на училище, на родителите също им се иска това. Въпросът не е какво искат те, а колко обосновано е това за държавата и какви ще са последиците върху здравната система и икономиката. Защото ако малките са от вкъщи в градината и даскало, само в една група където ядат, с 1 госпожа, големите са по гр транспорт, с по 10 учителя на седмица и по 50 деца на опашките за закуски. Като се запълнят болниците и продължи затварянето на бизнеса от къде ще дойдат парите!?
24
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде отваряте кафенетата и училищата че ни писна вече
23
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички искат да тръгнат на училище хайде престанете вече просто да сме присъствено онлайн ни е писнало
22
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде най накрая пуснете ни присъствено в жива комуникация всеки иска как не ви писна да ни държите онлайн
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Опорната точка колега е верна ,хотели ресторантьори кафеджии се оказаха бизнеса в България )то за това герб им подари повече над милиард за една година
20
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Търсят опорна точка за отваряне на баровете! И от толкова търсене така ще я намерят, че баровете и ресторантите ще стоят затворени до юни!