Борисов: При добри резултати връщаме големите ученици в клас на 31 януари

Той бе на посещение в гимназия в Разлог
Обновена: 16 яну 2021 13:56 | 16 яну 2021 13:08,
81

 Снимка: Пресслужба, Министерски съвет

"Ако продължат добрите резултати в следствие на прилаганите противоепидемични мерки срещу COVID-19 у нас, от 31 януари и по-големите ученици ще могат да възобновят присъственото обучение по схема. Това заяви премиерът Бойко Борисов който посети Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог. 

 
Заедно с премиера бе и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. 
Още по темата
 
"Близо милиард вложихме в образователната инфраструктура и още 1,4 милиарда лева за двойното увеличение на учителските заплати в рамките на мандата", заяви министър-председателят.
 
Борисов изтъкна, че с осигурените средства от правителството са санирани стотици училища, обновени са физкултурни салони, зали, модернизирани са компютърни кабинети в цялата страна с цел получаване на модерно европейско образование от българските деца. 
 
По време на посещението си в Професионална гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог министър-председателят Борисов разгледа напълно обновените със средства от оперативната програма "Региони в растеж" кабинети. Училището разполага с обзаведени модерни компютърни кабинети, а от миналата година функционира и кабинет с 3D принтер.
 
Управата на училището показа на премиера закупените за обучението и практиката на учениците машини в гимназията. Сред тях е модерен симулатор за първи гимназиален етап от 8 и 9 клас, докато учениците започнат истинската практическа подготовка. От основаването си през 1963 г. до днес училището подготвя кадри изцяло за задоволяване на нуждите на пазара в сферата на селското стопанство. 
 
По-късно днес министър-председателят Бойко Борисов посети основното училище "Св. Климент Охридски" в Добринище, което е получило финансиране за близо 300 000 лв. за ремонт на двора, сградата и нова спортна площадка. В училището учат 138 ученици. Премиерът разгледа и църквата в града, която е в процес на цялостен ремонт и реставрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нишо неотварвйте .топно се е успокоява. Ще започне пак да се вдига след месец и ще отиде пак до Май после. Да седи всичко затворено до края на Март и да се свършва с тая драма.
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бат вожде ,първо ги пуснете на концерти , разбира се организирани с училищни пари , на любимите ви чалгари ,щото освен че ви възхваляват в песнопойките си ,горките заради пандемията останаха без пари - ето бонус за" култюрата" на банов доказано е ,че чалгата лекува духовно ,кат минат през тази "ваксинация" тогаз ги върнете в училище ..да видим коя еуропейска страна ще постигне такъзи напредък със справяне с пандемията..да се разпространи почина ни из целия ЕС
43
13
 
9
 
! Отговори
до 45 преди 3 години
Като отворихте дума за разноски да ви светна, че Радев има заплата от 15 000 на месец за нищоправене. Това са 180 000лв на година за президент на България. Президента в България е представителна фигура. Той си има правомощия и правомощията му са конкретизирани. България е унитарна парламентарна република.Нищо не зависи от Президента (независимо кой е той) България се управлява от мандатоносители. Така че като споменавате разноски - много са разноските по президента за съветниците от ДС и охрана.
42
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плащайте данъци,за да има за джипката и чекмеджето.Радвайте се пенсионери на подхвърлените 50 лв.Кучетата на Бойко му струват много повече.Радвайте се работещи на 300 евро заплати.Само разходките на тоя му струват толкова на ден.И пак си го изберете,за да продължите да му се радвате.
41
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов ще бие на изборите с 300 в секунда. А Радев ще връща ресто на спонсорите ако не направи служебен кабинет. Хората не пасат трева. За това е цялата галимация. За това пускате лъжи и фалшиви новини. Фейк е всичко свързано с некомпетентният Ви президент.
40
9
 
5
 
! Отговори
до №28 преди 3 години
Радев пусна Вето на Закона за фалшивите новини, за да можете да лъжите по форумите калкото си искате. Вие в момента лъжете. За фалшиви новини пусна ветото Радев.... Без фалшиви новини няма как да заблуждава наивните. Но има Видов ден и той е скоро.Болисов ще го бие с 300 в секунда. А Радев ще връща ресто на спонсорите ако не направи служебен кабинет. Хората не пасат трева. За това е цялата галимация. За това пускате лъжи и фалшиви новини. Фейк е всичко свързано с некомпетентният Ви президент.
39
3
 
14
 
! Отговори
Али, бабата на 40-те преди 3 години
Велик каратист, ненадминат пожарникар, невероятен футболист и литературовед. От година и виден познавач на имунната система на човека! С една дума-Тулупов!
38
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шофьора на джипката-по съвместителство професор,доктор,икономист,направо специалист по всичко,отново нарежда,въвежда,отваря,затваря,пуска,спира-това е ЧОВЕКЪТ-ДЪРЖАВА!Тогава защо ни е парламент,министерства,калинки-малинки?Защо се харчат стотици милиони за ненужни хора,щом нямат право на глас,а само слушкат и изпълняват.Защо,бе???
37
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев говори сякаш лае... докато борисов говори с факти и не случайно всеки път когато служебни кабинети правиха изборите... Борисов печели изборите.Няма как един лаещ човек като Радев да бъде разбран. Изжавка датата 4 април безцеремонно отрече празника Великден на католиците и арменците. Задраска празника на хиляди българи живеещи в католически държави.За капак децата ще са ваканция и родителите ще ги закарат някъде на чист въздух в провинцията за почивните дни.ТОВА Е РАДЕВИЗМА-ЛАЕЩИ КУЧЕТА.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слово на западните езици е ворт, уърд, парол. Няма нишо общо със slave, a за роб използват не ворт, не уърд, да slave - славянин.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В действителност най-разпространената версия е, че "славяни" идва от slovo "дума" (което означава "хора, които могат да говорят по нашия начин").Моделът на т.нар. "етноними" (имена, които даден народ сам дава на себе си) е изключително широко разпорстранен по целия свят. Той отразява древната представа, че има хора, които "говорят", т.е. използват един и същ разбираем език, и такива, които "дърдорят" или "говорят, сякаш лаят" (така Омир в "Илиада" нарича хората, които не говорят гръцки добре
34
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямате милост към нас,ей!Не минава ден без да ни навирате мутрата пред очите.А кой му плаща масрафа?Май всички ние.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тогава обаче откъде идва гръцката дума "роб"? Посочва се, че произхожда от думата "грабя" или "вземам плячка" (skyleuein).В същото време си струва да отбележим, че няма консенсус по въпроса за етимологията на думата "славянин". Преди време се появи популярна теория, според която думата идва от слава (slava), "победа". Повечето историци обаче не приемат тази теза.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мнозина съвременни западни учени вярват, че има ясна връзка между думите "славяни" (Slavs) и "роби" (slaves) на английски и други съвременни европейски езици. Ако човек погледне страницата в интернет на Би Би Си (BBC) за корените на робството, ще види, че там се твърди следното: "понятието" роб води корените си от думата "славянин".Човек започва да се пита как тогава да се обясни сходството между думите "славянин" и "роб" във византийския гръцки. Един вероятен отговор би могъл да бъде, че двете
31
1
 
4
 
! Отговори
Модерна Лява Партия преди 3 години
За кого да гласува левия гласоподавател?Корнела?Направете една модерна лява партия. Без хора от БСП и подобни. Това избори ли са?
30
0
 
2
 
! Отговори
Нормално е преди 3 години
В западна Европа няма дума за роб. На славянските езици роб идва от раб, работя, работа, който работи. На европейските езици нямат такава дума, използват думата славянин за роб, а робство е славянство (slavery, лат. Sclavenias, Sclavonias, Slaviae - славяни, турско робство на антлийски е "турско славянство") защото преди за роби са използвали славяни, а също така и през послените 30 години. Само белорусите не им станаха роби. На българите винаги ще гледат като полyxopa, депо за слуги.
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Лошо,Седларов,лошоТой по произход е френскоговорящ белгиец.И австрийците са немскоговорящи,но са в пъти по-интелигентни и културни от германците.
28
1
 
5
 
! Отговори
Лошо,Седларов,лошо преди 3 години
На стола на Меркел сяда др.Армин Лашет от Аахен.А той още лятото се изцепи,че българите и румънците от кланниците "Тьонис" били виновни за разпространението на коронавируса.Та те така за нагласата му към българите.В Европа има само два цивилизовани народа-французи и поляци.
27
2
 
10
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Долу фашистката мафия !!!? НЕ на геноцида над народа !!?
26
4
 
10
 
! Отговори
Между другото преди 3 години
Борисов е привикан спешно в Брюксел за да отговаря за масовото нарушаване на Човешките права в България,а той се скри в Симитли и други паланки!