Арестуваха Сергей Навални при кацането му в Москва

Обвиненията - нарушил е условната си присъда
Обновена: 17 яну 2021 22:03 | 17 яну 2021 20:32, Веселина Йорданова
446
Арестуваха Сергей Навални при кацането му в Москва
Снимка: БГНЕС

Главният опозиционер в Русия Алексей Навални бе задържан от полицията при пристигането си на летище "Шереметиево" в Москва, когато се канеше да мине паспортен контрол, предаде Франс прес.

Още по темата
Руските затворнически служби бяха предупредили, че няма да се поколебаят да задържат Навални още при пристигането му в Русия.

Обвиненията срещу него са, че той е нарушил условната си присъда, издадена през 2014 година. През последните месеци Навални беше на лечение в Германия след предполагаемо отравяне.

44-годишният критик на Кремъл заяви, че не страхува, че ще бъде задържан в Русия, защото е невинен. "Аз, арестуван? Аз съм невинен човек", каза той пред репортери, преди да се качи на борда на самолета на руската авиокомпания "Победа".

Затворническите служби в Русия потвърдиха, че са задържали опозиционера.

Той "ще бъде задържан под стража до решение на съда" по неговия случай, се посочва в комюникето на затворническите служби.

След ареста членките на ЕС Литва, Латвия и Естония призоваха днес да се наложат "рестриктивни мерки" срещу Русия. Това съобщи литовското външно министерство, цитирано от Ройтерс.

Задържането на Алексей Навални от руските власти е напълно неприемливо. Настояваме за незабавното му освобождаване, написа в Туитър външният министър на Литва Габриелюс Ландсбергис.

"ЕС трябва да действа бързо и ако той не бъде освободен, необходимо е да обсъдим рестриктивни мерки в отговор на този безсрамен акт", допълни литовският първи дипломат. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари