Учениците в класните стаи през февруари, датите на матурите без промяна

Няма да се отложи завършването на срока
53
Учениците в класните стаи през февруари, датите на матурите без промяна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според просветният министър Кирил Вълчев е разумно да се върнат учениците в класните стаи.

"Ще ги редуваме, ще се започне с приоритетните класове. До пролетта ще редуваме посещението на учениците в учебните заведения с дистанционно обучение", той пред NOVA NEWS.

Още по темата

"Създадени са регламенти за несмесване на учениците в учебните заведения. Следим ситуацията седмица за седмица. Голямата опасност според мен е новият щам от Англия", допълни министърът.

Чрез редуване ще се върнат учениците в клас - приоритетно 7, 8 и 12 клас.

„Следим внимателно ситуацията. Последната седмица преди 1 февруари ще бъде анализирана ситуацията и тогава ще бъде решено окончателно“, каза Вълчев.

"Няма да се отложи завършването на срока. През цялото време децата са се обучавали. Учителите не са спрели да работят, дори там, където няма устройства. Имаме обхватно компенсаторно обучение. Само 1% не участват по никакъв начин в обучението", категоричен бе Вълчев.

"Засега не смятаме да се изместят датите за матурите. Имаме създадена организация за провеждането им", информира министърът.

"Учениците по-малко заразяват, особено при малките деца, проблемът е класната стая, където има много взаимодействие, което допринася за разпространението на заразата. Ако се носят маски, вероятността за предаване на вирус е много по-малка. Ще се проветрява по-често, а целта е учениците да излизат по-често навън", заяви той.

"Кандидатстудентската кампания няма да се отлага. Семестрите ще приключат с оценяване в електронна среда, а където има практически изпити, ще се проведат присъствено", добави още той.

"19 000 учители са заявили желание да се ваксинират, но продължават да се записват, без да включваме и непедагогическия персонал, сред който също има много желаещи", заяви образователния министър.
"Никога досега не е имало толкова средства за образование. Инвестирахме в учителите, в материалната база. Убеден съм, че това, което правим в образователната система, ще даде резултат", заключи Красимир Вълчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
До УчителкатаАми напуснете, г-жо учителко. Работа в супермаркети колкото искаш, щом Ви тежи толкова много и толкова Ви завиждат. Работата на лекаря и учителя е призвание а не просто да се ходи на работа, и щом не го чуствате така много жалко за Вас.
43
2
 
2
 
! Отговори
Тото преди 3 години
До Учителкатаако така се изказвате, изключително съм притеснен за ученците Ви и какви хора обучават децата ни. Учител е призвание г-жо и като такова е недопустим коментара Ви, но не ме учудва, защото после ученици и родители не проявяват уважение. Каквто повикало, такова се обадило.
42
1
 
0
 
! Отговори
Тото преди 3 години
До Зоро Я си пий хапчетата и не спами под статиите, аман от превъзбудени катерици.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Альо-о-о-о,Англия е в Биг Локдаун,Германия призовава за пълен такъв!!! Вие,къде се бутате в А групата бе?За какъв чемер са ви дванадесетокласниците в училище ?Всеки се е ориентирал,къде и какво ще кандидатства,готвят се за изпити и за матури,въобще не им дреме за въшкавото ви училище,щъкат навсякъде и се превръщат в най-големите потенциални преносители на заразата!Все си мислех,че имате поглед върху нещата,но се оказва за пореде път,че не сте в час с нищо!
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителите не са спрели да работят дори там,където няма устройства"?!Звучи ми като : Руските джуджета,са най-високите в Света и Руските болни,са най-здравите в Света!
39
3
 
12
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Англия, Франция и Германия упорстваха с училищата и ги държаха докрай! Показаха се пълни глуупаци и сега пълни локдауни!Боко излезе по-умен затвори ги (макар че му трябваха 2 месеца да вдене). На техния фон изглеждаше велик.Как може сега при тези очевадни факти пак да налапа въдицата и унищожава народа заради някакви мързеливи родители. Явно са го натиснали отнякъде, Не може в бг да има по-малко заразени отколкото при меркел????!!???
38
4
 
17
 
! Отговори
Учителката преди 3 години
Работила съм 20 г. като учителка. Досега заплатата ми беше около половината на средната за страната. Един вид като социална помощ. Никой не искаше да работи в училище и бяхме обект на подигравки. Отскоро взеха да вдигат заплатите до около средната и вече пък сме обект на огромна завист. Вкъщи едва изтърпявате собствените си деца, а на ден над сто как си представяте, че е? Има свободни места, заповядайте.
37
1
 
10
 
! Отговори
До Павлов преди 3 години
Май нямаш деца или внуци да видиш как ти го носят на тепсия вкъщи. И как у вас всички едновременно се тръшвате. Тогава няма да те интересува какво ще научат за 2-3 седмици в училище. Защо се заблуждаваш, че в училище през маски и шлемове ще се чува нещо?
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 34 Днес е неделя. Да пишат хората. Пречат ли ти?
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПавловАбе, Павлов, ти да не би да си перфектен, а? Я да намалят и твоята заплата. Стига с тая злоба! Ами изритайте ги тия оплювани и нещастни даскали на борсата и си гледайте децата! Българинът разбира от всичко!
34
2
 
7
 
! Отговори
Тихонов преди 3 години
Хора, някой замисля ли се, че с тия избори на 4 април, докато се проведат и докато се сформира ново правителство, ще стане май месец и тия деца въобще няма кой да ги пусне на училище! Бойко буквално се гаври с децата, разхожда се в пустеещите училища, краде си от ремонти като за последно, оня Вълчев обиколя като придворна около него и обяснява колко милиарди са дали с Бойко за образованието в България, а децата не стъпват втора година на училище! "Обективните" журналисти им се радват...
33
16
 
2
 
! Отговори
Павлов преди 3 години
Явно на учителите, пишещи във форумите не им се ходи на работа, така че Вълчев вместо да им увеличаваш заплатите двойно с нашите пари, ми се струва по-редно да останат на половин заплата! А относно връщането на децата-Борисов и Вълчев, стига сте крали от ремонти и "програми" посред зима, стига сте размятали милиони за купуване на учителски и други бюджетни гласоподаватели, а връщайте всички деца на училище! Девет месеца стигат!!!
32
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма шанс, идват новите щамове с по-голяма смъртност, а и ваксините нещо се дънят според последна информация.
31
13
 
10
 
! Отговори
90826 преди 3 години
Абе алооо,къв смесен режим кви пет лева бе,веднага анулирайте тая *** безмислена учебна година, погледнете ква анархия е бе.Веднага да се анулира годината и оставете децата да почиват до септември, това искаме.
30
6
 
10
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: Сменен режимДа, според мен това е най-разумният вариант. Едно време когато аз съм бил ученик си учихме на смени - едни паралелки сутрин, други следобяд. И тогава нямаше никакви пандемии, никакви вируси, освен грипа най-вече.Сега синът ми учи в 7 клас, който е много важен и всички ученици ходят на училище само сутрин. Защо да няма ученици следобяд не разбирам...
29
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще върнат учениците в училищата, ще отворят заведенията и моловете, ще казваме колко са ваксинирани и около изборите и Великден пак затворени, заради голяма заболеваемост. Това вече сме го виждали
28
2
 
15
 
! Отговори
Сменен режим преди 3 години
Трябва да се приложи сменен режим към този човек. Крайно време е да спре с глупостите си. Само той не разбра, че пандемия не се бори с отворени прозорци и разни други бисери с пожелатален характер.
27
1
 
17
 
! Отговори
до 24 преди 3 години
Както проветряваме в детската градина. От това проветряване децата кашлят. 6 деца се разболяха за една седмица. От 28 деца останаха 22. Децата казват студено е, и ние притваряме прозореца. Няма проветряване както е описано по мерките. Ако отворим 2 прозореца пара им излиза от устата на децата. За това рискуваме и местим масите в средата на стаята, така, че на метър от прозорците да не сядат деца. Стаите не са хамбари. Имаме на 5 маси по 6 деца.Едно до друго са лактите на децата докато се хранят.
26
11
 
7
 
! Отговори
Язе преди 3 години
До Анонимен 23Със сигурност не са се заразили в училище, щото са затворени отдавна. И като няма нито един научен доклад за увеличена зараза в училище, що ги затворихте? Заради тъпите и изкукали родители??
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*професионална