Учениците в класните стаи през февруари, датите на матурите без промяна

Няма да се отложи завършването на срока
53
Учениците в класните стаи през февруари, датите на матурите без промяна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според просветният министър Кирил Вълчев е разумно да се върнат учениците в класните стаи.

"Ще ги редуваме, ще се започне с приоритетните класове. До пролетта ще редуваме посещението на учениците в учебните заведения с дистанционно обучение", той пред NOVA NEWS.

Още по темата

"Създадени са регламенти за несмесване на учениците в учебните заведения. Следим ситуацията седмица за седмица. Голямата опасност според мен е новият щам от Англия", допълни министърът.

Чрез редуване ще се върнат учениците в клас - приоритетно 7, 8 и 12 клас.

„Следим внимателно ситуацията. Последната седмица преди 1 февруари ще бъде анализирана ситуацията и тогава ще бъде решено окончателно“, каза Вълчев.

"Няма да се отложи завършването на срока. През цялото време децата са се обучавали. Учителите не са спрели да работят, дори там, където няма устройства. Имаме обхватно компенсаторно обучение. Само 1% не участват по никакъв начин в обучението", категоричен бе Вълчев.

"Засега не смятаме да се изместят датите за матурите. Имаме създадена организация за провеждането им", информира министърът.

"Учениците по-малко заразяват, особено при малките деца, проблемът е класната стая, където има много взаимодействие, което допринася за разпространението на заразата. Ако се носят маски, вероятността за предаване на вирус е много по-малка. Ще се проветрява по-често, а целта е учениците да излизат по-често навън", заяви той.

"Кандидатстудентската кампания няма да се отлага. Семестрите ще приключат с оценяване в електронна среда, а където има практически изпити, ще се проведат присъствено", добави още той.

"19 000 учители са заявили желание да се ваксинират, но продължават да се записват, без да включваме и непедагогическия персонал, сред който също има много желаещи", заяви образователния министър.
"Никога досега не е имало толкова средства за образование. Инвестирахме в учителите, в материалната база. Убеден съм, че това, което правим в образователната система, ще даде резултат", заключи Красимир Вълчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За коя професиналта гимназия в Плевен става въпрос? Аз съм в СУ.При нас ни проверява директорът и тримата зам.-директори непрекъснато. Обяснения се пишат, едно следене е...Няма клинчене! Направо се реже от заплатата.
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще проветрява през февруари? Днес в Плевен беше -11С. През ноември умирахме от студ на отворени прозорци, децата стояха с якета. Що за глупости са това? Какво несмесване? Това е невъзможно! Моят клас е 12ти.Не искат да се връщат!
22
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя министър вместо да гледа статистики, да влезе в час. Тогава друга песен ще запее. В математичеката в Видин едно дете със симптоми на ковид и трима даскали берат душа.
21
0
 
25
 
! Отговори
Редуването преди 3 години
Редът на тези е ясен - за едни без ред във ВМА, за останалите редене на стълбите на общинската болница.
20
1
 
12
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Елате вижте Плевен...че то Плевен в България ли е? Последният път като минах от там, ми изглеждаше, че съм в Бангладеш!
19
3
 
9
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Елате вижте Плевен...че то Плевен в България ли е? Последният път като минах от там, ми изглеждаше, че съм в Бангладеш!
18
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ленивците да си седят по къщите. Но без пари, като всички останали без работа, които управляващите съсипаха.Пари без работа - до тук.
17
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е! Престъпление огромно е това, цяла година децата да са лишени от образование. Това никой не си го е позволявал. Тия заслужават доживотен без замяна. Довършиха и малкото, което бяха наследили!Който не ще да ходи на работа - да се ваксинира! Ако и това не ще - на борсата!Стига вече лъжи, принуда и народоубийство!
16
1
 
27
 
! Отговори
Даскал преди 3 години
Камелия, ти поне си ходила присъствено на училище! Защо пишеш грешно името на Министъра!!??
15
0
 
22
 
! Отговори
Знаещ преди 3 години
Ситуацията в Плевен не е единичен случай. Нека да направят една проверка в гимназията в Павел Баня и ще видят учениците които са 95% от тъмния етнос, колко посещават часовете и какви знания имат. Пълна ТРАГЕДИЯ.
14
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Швеция в нито един момент не си е затваряла училищата, ама те са лош пример, нали?
13
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може онлайн во век и веков!Проблемът с неграмотниците е не средното,а висшето образование.Всеки тигър днес е с висше-условие за скатана държавна службица.Там акцентирайте върху хаоса и корупцията!Средното образование е средство за социализация,ментално здраве и основа за амбициозните деца.Но там всички изграждат навици и режим!Сблъскват се с различни житейски ситуации.Училището е тяхната средата-вземете конструктивни решения и опитайте да им го осигурите !
12
7
 
38
 
! Отговори
Хубо преди 3 години
Ама как ще редуваш? Учител преподаващ на много класове как ще работи и онлайн и присъствено по едно и също време?????????????????? Личи министре , че не си бил даскал! Влез малко в училище!
11
6
 
27
 
! Отговори
Недоразумение преди 3 години
назначено за министър - само създава бъркотии с недомислиците си. Влез в клас и се редувай колкото си искаш, после *** и за реанимацията се редувай, а ако искаш продължи и нататък. Не забравяй преди това да направиш списъци с учители - партийни доброволци за редуването.
10
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 30% от учениците не им трябва училище на тях им трябват отворени молове, кафенета, дискотека, и т,н а като ги върне Бойко и заразата тръгва те нито спазват правила нитоим пука, като са утвън в между часие яко събрани и като за последно на куп и пушене на цигари.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще видим...
8
4
 
24
 
! Отговори
Кумчо Вълчев преди 3 години
Това, че учениците не ходят на училище, не е проблем, важното е, матури да има.А пък, ако след завършване на средно образование повечето зрелостници са леееко неграмотни, не е страшно, в университета ще се донаучат, евентуално.
7
8
 
15
 
! Отговори
от Плевен преди 3 години
Направете неочаквано посещение поне в 5-6 гимназии и ще се убедите, че има жестоко разминаване в бройката.По списък, например са 24 ученика, а в клас са не повече от 5 ученика!Това е било всеки ден, всеки ден в ... Професионалните гимназии в Плевен!Един даскал с Диплома от задочна форма на обучение преподава по 3-4, та даже и по 5 предмета. Е, няма как, той е послушен даскал пред очите на Директора!Моля, елате в Плевен и вижте за какво образование става дума!
6
9
 
18
 
! Отговори
от Плевен преди 3 години
Господа от Министерството на образованието,елате в Плевен, направете инспекции в Професионалните гимназии, но не за час-два, а неочаквано и то за дълго време.Учителите пушат цигари заедно с учениците, часът е 8.30, но голяма част от учителите е пред входа на училището и яко смучат цигари, пият кафе, дрънкат си вицове ...То когато уж учениците ходеха на училище, тогава нямаше преподаване, а само отчитане на уж някаква дейност.
5
17
 
18
 
! Отговори
от Плевен преди 3 години
В Плевен в Професионалните гимназии през цялото време от пролетта на 2020 г. почти не е имала дистанционно обучение.Всичко е лъжа и измама.Даскалите правят copy/paysteq вземат някаква информация от Интернет и след това я пращат на учениците; те учениците въобще не се стараят да отварят тези имейли.При несвършена работа даскалите си вземат добрите заплати и уверяват обществото, че това дистационнно образование е най-доброто, а това въобще не е така!Направете инспекция в плевенските гимназии и