Най-ниската заплата за училищен директор вече е 1535 лева

За някои възнагражденията са от 2420 до 2505
18
Най-ниската заплата за училищен директор вече е 1535 лева
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Най-ниската заплата на директор на общинско или държавно училище става 1535 лева. Това се посочва в заповед на просветния министър Красимир Вълчев.

В документа, публикуван на сайта на Регионалното управление на образованието в София, са посочени и допълнителните възнаграждения, които могат да получават директорите на образователни институции, допълва БНР

За степента "доктор" например те получават допълнително 130 лева, а за "доктор на науките" - 160 лева.

Допълнителни средства са предвидени и при организиране на държавни зрелостни изпити, национални външни оценявания, занимания по интереси за ученици.

Най-високи са заплатите на директорите на учебни заведения с над 1400 ученици, като в тях възнагражденията са от 2420 до 2505 лева.

Освен за директорите на училища, минимумът от 1535 лева трудово възнаграждение се отнася и за директорите на институции като центрове за специална образователна подкрепа, за подкрепа на личностното развитие, регионалните центрове за подкрепа на процеса на приобщаващото образование и други.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
4
 
! Отговори
от Плевен преди 3 години
Елате на инспекции в Професионалните гимназии и да се убедите за какво става дума.Даскалите по цял ден пушат и пият кафе с учениците.По време на час, ако има такъв, са 4-5 maximum; иначе по документи 100% присъстват!Даскал завършил незнайно какво, преподава по 3-4, та даже и по 5 предмета.Ученичка на първия чин си навива цигарка и пуши, а нейната приятелка на последния чин върти минует на момъка.Даскалката е във Фейсбук и си драще през цялото време.Нямате си представа какво се случва в Пле
15
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
Напишете, и най-ниската заплата на депутат,че да направим сравнение,другари от герб-комунисти.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Жоро-ти знаеш ли колко недоучили и неграмотни има сред учителите? Лично съм свидетел как се назначава човек със средно образование в ДГ за учител, и как пенсионер заема длъжностно място години наред след като има кандидати с висше. Ама да живее шуробаджанащината
13
3
 
5
 
! Отговори
У преди 3 години
Трябва да вземат толкова, че самите те да не оставят незнаещо дете. Начини има, даже и с махалите може. Сега си изпяват песента и..айде моето момче/момиче на частни уроци, 20-30-40лв. Тези пари пак ги вземат учители, за да вържат месечния сем. бюджет и ги устройва да има слабо подготвени ученици. Аз не съм ходил никога на частен урок, а смо на курсове, но децата ни ходиха по 3-4неща, като те самите искаха, заради ниското ниво в училище. Мястото за учене е училището и в къщи, не да ходят с/у пари
12
7
 
16
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Само неуките и простите се изказват негативно за учителите. Не знае колко е 2+2 ама учителя му виновен.
11
13
 
16
 
! Отговори
Нищо лично преди 3 години
Стига да тръгнат на работа. Че от една година насам въобще не са работили а поне три пъти им вдигаха заплатите през това време !
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това бруто или чисто е, защото при бруто, чисто ще е към 1100 някъде.
9
10
 
9
 
! Отговори
ганка преди 3 години
Ся още повече ще те самозабравят
8
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А колко получава и най-смотания ритнитопковец в българското първенство?
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за някои дето усвояват пари за герб заплатите са по-високи, но не могат да стигнат средноевропейските
6
11
 
24
 
! Отговори
Даскал Пандо преди 3 години
Най-накрая! Няма разни шофьори, монтьори, трактористи,булдозеристи да гушкат голямите пари! Хората са учули-полага им се !Да сте учили и ВИЕ!
5
25
 
15
 
! Отговори
Много лично преди 3 години
Обратнопропорционално на работата. Браво. Откакто лежат дома и гледат ТВ ,готвят ,перат и си бъркат в ...носа по цял ден ( известно като т.н дистанционно обучение?!?) Всички започнаха да се сещат за тях. Съжаляват ги. Казват ,че са уязвими и в "опасност"! На тях разбира се този сценарий им харесва и те са съгласни . Малко се постреснаха с идването на ваксините и евентуалното им ваксинираме ,което би развалило малко рахата ,но смешните дози и темпове са успокоителни.
4
5
 
19
 
! Отговори
sdaas преди 3 години
Ейнц, директор да си ...блага работа. Може и 30г. да изкараш
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интерсно щом шефа получава толкова колко ли са учителските на младите без стаж.
2
7
 
34
 
! Отговори
нищо лично преди 3 години
За учители и лекари нма да се стискаме. Да получават добри заплати, да получават данъчни облекчения и безплатна профилактика и лечение за всичик заболявания. Най-важното е да усешат, че еним техния труд. От тях очакваме висок професионализъм и компетентност.
1
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Директорите крадат и по 10 бона на месец от бюджета на училището-така че си докарват добри доходи.....