Борисов: За да останат младите - училища, градини, площадки

МС отпусна над 2.4 млн. за образователна инфраструктура в Благоевградско
61
Борисов: За да останат младите - училища, градини, площадки
Снимка: Правителствена пресслужба

Продължаваме да инвестираме в образователната инфраструктура. Което сме обещали на кметовете, независимо от коя партия са, сме го направили, така че да има условия всички деца да учат в по-добри условия". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание, на което бяха отпуснати допълнителни 2 412 525 лв. за 2021 г. за подобряване на материалната база в образователни институции в област Благоевград.

"Единственият начин да останат тези млади хора там и да живеят добре, е да направим училища, детски градини, спортни площадки - това искат младите хора", подчерта още премиерът Бойко Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

С отпуснатите пари за региона ще бъде извършено цялостно обновяване на сградата на една детска градина, ще бъдат изпълнени мерки за подобряване на енергийната ефективност в две училища, а в други две училища ще бъдат изградени нови физкултурни салони.

За ремонт на покрива и отоплителната инсталация на сградата на Основно училище "Свети Климент Охридски" в Добринище, община Банско, Министерският съвет отпусна 190 000 лв. Кметът на Банско Иван Кадев благодари на премиера за възможността за облагородяването на града.

"Подновяваме учебната база в Добринище. Градът ни е прекрасно място за туризъм", заяви от своя страна кметът на града Петър Галчев.

500 000 лв. предостави правителството за  дофинансиране на основен ремонт на сграда на детска градина "Еделвайс" в с. Брезница, община Гоце Делчев. "С тези пари решаваме цялостно въпроса за младите хора тук“, каза кметът на Брезница Иса Сакали.

"Благодарим за средствата за изграждането на физкултурен салон в Дъбница. Тук учат 150 деца", заяви кметът на Дъбница Синем Бекирова по време на заседанието. Кабинетът отпусна 550 000 лв. за проектиране, изграждане, оборудване и обзавеждане на нов физкултурен салон на обединено училище "Христо Ботев" в селото. За образователна инфраструктура в община Гоце Делчев бяха дадени още 450 305 лв. за саниране на два учебни корпуса на сградата на обединено училище "Св. Климент Охридски" в с. Дебрен.

Кметът на Хаджидимово също изрази благодарност за бързо отпуснатите средства в размер на 722 220 лв. за изграждане, оборудване и обзавеждане на нов физкултурен салон на средно училище "Никола Йонков Вапцаров" в града.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
3
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
До 29Чакам да напишеш нещо.практично, след като можеш да мислиш добре.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова че младите бягат са виновни всички които се докопаха до властта за целия преход.Вие сте виновни,че позволихте много служители от системата на МВР,МО и още много други да са на двойна хранилка-заплата и пенсия едновременно вече няколко години и продължават тези да блокират местата за развитие на младите.Ако се изчистят всички които са на заплата и пенсия едновременно ще се отворят толкова много свободни места,толкова много ли сме богати?Това го няма никъде посвета,НЯМА НЕЗАМЕНИМИ,СТИГА!!!
24
10
 
2
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Много е омразата и негативизмът у Българина. Има една нова болест която е заразила обществото ни, и тя е - Хейтърството. Бай *** е готов да отиде в чужбина да мие чинии и да живее във фургон, само за да не живее в България. Въпреки че си има дом, ето строят се училища, детски градини. Но това не го устройва. Предпочита да бъде роб някъде по света. Твърдейки че е много умен и способен, а България не го обичала!
23
7
 
7
 
! Отговори
мак преди 3 години
Изтрихте ми коментара. Какво да кажа освен че г-н премиер Борисов е велик и най-добър премиер не само в България. Явно така трябва да пишем, за не ни изтривате коментари.
22
3
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ВСИЧКИ ПИЯНИ СЛЕД ТРЕТАТА РАКИЯ ГОВОРЯТ СЪЩИТЕ ПРИКАЗКИ !!!КАТО МАЛКО УМНИ ЖУРНАЛИСТИ СТАНАХМЕ !!!ПОЗОРЪТ БОРИСОВ !!!
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алоуууу Dnes.bg ,защо ми изстрихте коментара ,че не си е пил хапчетата...??? Също и че трябва да се лекува !
20
2
 
12
 
! Отговори
Популизъм преди 3 години
И нищо повече. Нещо да се каже или нищо да не направи! Щото иначе трябва да се говори по същество и ще стане ясно, че колапсът е тотален. България днес е като Германия през 1945. Пропаганда и тотален разпад.
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младите хора искат до не ги управляват бандити, да се изкорени корупцията, обхванала всички етажи на държавата, и да имат доходи, адекватни на образованието и квалификацията си. Нищо от това не е налице в България. Ако бях по-млад щях директно да си бия камшика към цивилизацията, но вече няма за кога.
18
3
 
13
 
! Отговори
до 15 преди 3 години
ами отиват, щото тука ако останат живота е още по-скотски и най-лошото без перспективатам поне някой лев ще изкарати да, ще се върнат тук - тука е родината ими какви осигуровки искаш да плащат хора дето са пред глад и за какво да ги плащатда пълнят търбуха на вожда ти лии не дрънкай глупости, че са били лекувани тукти знаеш ли откога тук няма лекуваща здравна система за обикновени хора
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На думи всичко правите.На практика - крадете, та се чудите кое шкафче да пълните вече
16
1
 
14
 
! Отговори
няма друг такъв преди 3 години
Клоун смешен жалък !!!тик-так , тик-так , не остана и при бай Ставри ...щото ако останеш навън знаеш колко мутрака дето си им объркал сметките те чакат
15
1
 
15
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Какво строите ,бе Онуфрий? Всичките Ви строежи са мазало !!!
14
14
 
3
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
Според Вас "Хората не желаят да живеят така скотски.", но според мен отиват да живеят още по-скотски във фургони и да работят по 10 или 12 часа някъде (Например в Англия и както видяхме през месец март и април 2020г. си чупиха краката да се върнат в България. Върнаха се заразени хора и знаеха отлично, че са заразени.) Върнаха се да ги лекува без пари България защото нямат осигуровки нито в Англия-нито в България. Върнаха се с 300 да сеят заразата и ги издирваха с полиция след това.Ми.зерници са.
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да остане изобщо нещо от България гербавите начело с вожда им трябва да бъдат не в опозиция, а в затвора.
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И достойни заплати кога? И нормални цени на жилищата в големите градове? Цените за жилища в София и България трябва да са както ги купува ц. Ц. и компания. И бандата трябва да се свали.
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да останат трябва тиквата да си иде.
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да останат, давате на пенсионери с над 600 лв пенсии добавка 50лв а детски само за римляни и още куп неразбории
9
1
 
14
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
С тази разлика, която е занижена, излиза, че богатите не плащат никакви , ама никакви данъци. Иначе лъжат, че пенсията била според задълженията. БГ е държава, където не се спазват никакви закони, тя се владее от крадци и мародери
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във всяко селце с над 10 старци да има по една прогимназия!!! Стадиони вече им направихте
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно му признавам на Боци, много носи на алкохол. От сутринта се е подкарал и още вицове разправя