Арестуваните на протестите в подкрепа на Навални все повече

Колко души се събраха на демонстрациите в Русия?
Обновена: 23 яну 2021 16:20 | 23 яну 2021 16:20, Веселина Йорданова
202
Арестуваните на протестите в подкрепа на Навални все повече
Снимка: БГНЕС

Над 1090 души са задържани в Москва и в други руски градове на неразрешени от властите протести в подкрепа на опозиционера Алексей Навални, включително съпругата му Юлия, предаде Ройтерс, която се позова на независимия медиен проект ОВД-Инфо.

Още по темата
По данни на вътрешното министерство в центъра на Москва на демонстрация са се събрали около 4000 души.

Акциите в подкрепа на Навални започнаха в няколко града на руския Далечен изток.

Информацията за броя на задържаните тепърва ще се уточнява. В региона най-многоброен бе протестът във Владивосток, където се събраха около 3000 души.

По улиците на Южно-Сахалинск излязоха около 400 души, в Хабаровск – над 200, в Якутск – 50 при температура минус 50 градуса. Протести в подкрепа на Алексей Навални са планирани на територията на цялата страна. Демонстрацията в центъра на Москва започна в 14ч. местно време (13 часа българско).

Преди това властите предупредиха, че участието в протестите е незаконно и че ще предприемат всички необходими мерки за опазването на обществения ред, предаде БНР.

В навечерието на протестите някои от поддръжниците на Навални бяха арестувани, други - глобени, на трети бяха връчени предупредителни протоколи. Пресаташето на опозиционера Кира Ярмиш беше осъдена на 9 денонощия арест заради призивите й за участие в протестите.

Активистът Георгий Албуров получи 10 денонощия, а юристът на "Фонда за борба с корупцията" Любов Собол беше глобена с 250 000 рубли или около 3300 долара. Арестувани бяха десетки координатори на регионалните щабове на Навални.

Кметът на Москва Сергей Собянин нарече протестите недопустими и обеща полицията да осигури необходимия ред. Той определи като особено цинични опитите за въвличане в протестните акции на непълнолетни.

Федералната служба за надзор на информационните технологии и масовите комуникации започна да блокира информацията за протестите в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Та две думи за"убити като в САЩ няма"Когато руските протестиращи успеят живи да влязат в Кремъл и да почнат да трошат, тогава коментирай как нямало убити.ТЕ ще ги избият още преди да са стигнали до вратата на Кремъл.
119
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални е агент на цру. Който поръчва тези циркове ще си плати. Путин нищо неизабравя.
118
3
 
3
 
! Отговори
А Сибир... преди 3 години
...е огромен, ГУЛАГ три пъти повече. Само желаещи да има.
117
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека пожелаем на русофилите да ги споодят несправедливостите, котио руските власти причиняват на протестиращите! На русофилите и на техните близки!
116
0
 
2
 
! Отговори
факт преди 3 години
До Анонименспоред англичаните!
115
3
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 години
"в Якутск 50 при температура минус 50 градуса."Какво общо има температурата? Или може би да кажат, че ако беше по-топло щяха да са 500?Тези цифри като цяло са смешни.
114
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТТи щеше да заминаваш за Поднебесната, а си седиш тук по цял ден и тролиш.Щом е радост, скоро и ти с апче със социален кредит. Тогава няма да можеш да "квичиш".
113
7
 
12
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Радост за ушите ми е квичането на простолюдието срещу Велика Русия и Поднебесната.
112
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До varg"Предателя" според кого? Според КГБ ли?
111
3
 
8
 
! Отговори
varg преди 3 години
До АнонименАхахаха предателят горби ли ве ,за тоя се е отворил чух 10 кръг на ада.
110
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До vargПутин направи Русия суровинен придатък на Китай, вместо да демократизира и модернизира Русия и да я превърне в пълноправен член на Европа.Резултата от това е, че скоро Китай ще си вземе каквото му трябва от Русия, а Русия ще козирува а гражданите й ще мизерстват още по-жестоко.Правилно, Путин не е Горбачов, защото Горбачов беше политик от световна величина а не комплексар Кагебист.
109
3
 
12
 
! Отговори
varg преди 3 години
Путин не е Горбачов,не бойте се.
108
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 116България никога не е имала по-висок БВП, но това дори не е всичко.По-важното е, че този БВП е изработен в реална конкурентна среда, а не в имитацията на икономика в конкуренция.
107
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Асанж, който се опита да освободи света от хомота му, е в затвор.Навални е като вуду-кукличка.Защо трябва изобщо да му обръщаме внимание?
106
3
 
17
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
3-4000 души за 12-милионен град .... Огромна подкрепа, няма що. Много малко пари е отпуснал Сорос, жалка работа!
105
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влизаме в пореден епизод на груба студена война, а според изказването на новия стопанин на Белия дом-Балканите са фронтова линия.Не виждам това защо ви кефи?
104
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зад Путин е цялата мощ на олигархичната власт в Русия.Навални е твърде далече от властта, иначе да е вапоризиран.
103
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 111А случайно да си отсъствал през последните 30 години и да си пропуснал промените в Който и да дойде , трудно ще се върне България , където беше Слугувайки на Брюксел и САЩ ,си унищожихме СС , лека промишленост , външните пазари Дори и за вътрешните пазари почти нищо не се произвежда у нас , внасяме *** на Запада , вместо да си хвърлят развалената продукция , те я пласират у нас А да , процъфтява горенето на вносен *** у нас , както е в държавите от третия свят
102
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да не ви се вярва, Световното правителство изисква централизирана световна власт.Те ще казват във вашия регион какъв поминък ще има и ако вие не ставате, на ваше място ще бъдат заселени други етноси, които да стават.
101
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тонката 105 Еми Путин гледа как го правят в демократичните държави - САЩ , Франция , Германия , Англия, Испания - там докато не спукат от бой протестиращите , не мирясват Спрямо САЩ имат да наваксват - американците вече задушават протестите , използвайки смъртоносни оръжия и армия