Връщането на учениците в клас да се решава на местно ниво

Това искат от Асоциация "Родители"
27 яну 2021 10:17, Петя Славова
14
Връщането на учениците в клас да се решава на местно ниво
Снимка: БГНЕС

От Асоциация "Родители" настояват решенията за връщане на учениците от 5 до12 клас в училищата от 4 февруари да се вземат на местно ниво, а не централизирано, предава БНР.

Още по темата

В становище, изпратено до министрите на здравеопазването и на образованието, от неправителствената организация посочват, че родителите трябва да запазят правото си на избор децата им да учат дистанционно.

От неправителствената организация, която работи вече 20 г. с училища с различен профил в цялата страна, отбелязват, че децата са платили най-високата цена в пандемията по отношение на тяхното психическо и социално благополучие.

Принудителното затваряне на децата по домовете, лишаването от нормално общуване със съученици и учители, ограничаването на достъпа им до спорт и други допълнителни занимания, се отразиха тежко върху емоционалното и социалното им развитие.

Също така ограниченията на дистанционното обучение все повече рефлектират върху качеството на образованието на учениците, изтъкват от Асоциацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
1
 
! Отговори
К.А преди 3 години
Имаме си здравен и образователен министър за тази цел.Здравето на децата е най важно.
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Връщайте ги на училище!!!!
8
3
 
3
 
! Отговори
Безотговорност преди 3 години
Пак глупости! Мен като родител защо не са ме питали? Откъде ги измислиха тези!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрън- дрън....та пляс
6
5
 
23
 
! Отговори
Родител преди 3 години
За още два месеца вкъщи нищо няма да им стане .По-добре дистанционно ,отколкото разпокъсано присъствено обучение и накрая болни .Който иска нека си спортува ,време за разходка и игри има.Това с присъственото обучение е недомислена работа.През тези няколко седмици експериментално присъствие в училище професори няма да станат.Който учи и от вкъщи учи.
5
10
 
6
 
! Отговори
Учител преди 3 години
Защо родителите трябва да си запазят правото да решават как ще бъдат обучавани техните деца???Нека тогава и учителите да решават как ще преподават. Защо постоянно се акцентира върху правата на учениците и техните родители?
4
2
 
3
 
! Отговори
Студент преди 3 години
А кога някой ще заговори и за връщането на студентите в университетите ??!!
3
1
 
4
 
! Отговори
Григоров преди 3 години
Не, Бойко не иска да връща децата и затова шикалкави с някакви абсурдни графици-децата от 5 до 12 клас щели да се връщат в училище, гърмят всички медии. Само че както са ги разделили, докато дойде ред на последните да се "възползват от екстрата две седмици присъствено обучение" ще вземе да свърши и тая учебна година! Само се правят, че умуват, а всъщност хвърлят прах в очите на деца и родители! Най-важни са кръчмите и фитнесите, тия са престъпници и за затвор!
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко иска да ви зарази и разболее така че няма как да стане , ще трябва децата ви да ходят на училище
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България и управление на местно ниво? хахаха! Това го обещаваха комунистите още 20-те години, а като се дотътриха, наложиха такава еднолична власт, дето и при царя я нямаше.