Заради затварянето регресът при децата е огромен

Управител на център: Школите работят с малки групи деца
Обновена: 27 яну 2021 15:45 | 27 яну 2021 15:24, Анисия Иванова
22
Заради затварянето регресът при децата е огромен
Снимка: БГНЕС

Към момента образователните школи, центрове и занимални за деца до 4 клас работят при спазване на установените условия. Работи се в малки групи, децата са намалели, обясни Жаклин Кунович, която е управител на такъв център в София.

„Донякъде изкуствено поддържаме ниски бройки на групите, за да няма много деца на едно място, да има отстояния. Някои нямат толкова помещения, в по-малки зали са. И търсенето донякъде е намаляло. Някои родители не могат да си позволят да продължат да ползват услугата предвид промяна в семейното им, професионално положение. Има и родители, които се страхуват. Имаме родители, които временно – за седмица или месец - спират децата и отново ги пускат“, описа Кунович.

„Кандидатствали сме по мярката към НАП, но до този момент нямаме нито отговор, нито някакво решение, а и тези 20% - наемите няма да можем да си платим с тези 20%, какво остава за друго“, посочи тя пред БНР.

Според нея мярката „Запази ме“ е абсолютно неприложима в техния случай заради ограничението по икономическа дейност.

„Повече от 90% от нас са регистрирани с код, който не влиза в обявените за помощ от социалното министерство.“

„Снощи слушах колко милиони, милиарди са дадени. Най-вероятно ние гледаме друг филм и живеем в друга реалност. Всички ние съзнаваме много добре ситуацията. Всичките сме като скачени съдове, зъбчато колело. Затваряш – компенсирай адекватно тези хора, за да останат на работа. В момента на хората им е все едно дали ще се заразят, дали ще влязат в болница. Те нямат препитание, нямат поминък“, коментира Кунович.

Според нея някои от нейните колеги са се отказали от тази своя дейност, „други дерзаят и са на ръба на силите си“.

„Имаме няколко филиала на територията на София - сериозно обмислям за единия от тях съвсем скоро да прекратим дейност или да я пренасочим в друга посока.“, каза още тя.

Заради продължителното затваряне регресът при децата е огромен, подчерта Жаклин Кунович.

„Пораженията върху поведението на децата и тяхното цялостно отношение към живота, образователния процес, отношенията - е не с крачка назад, регресът е огромен.“, обобщи гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
8
 
! Отговори
Intel Inside преди 3 години
Хайде, хайде! То пък беше голям прогрес като бяха на училище. Как не разбраха някои, че образование вече няма. Само ПРИСЪСТВИЕ в училище. Никой нищо не учи и ги бутат клас след клас. Неграмотници с дипломи. И сега с тези две седмици присъствено много ли ще прогресират? Или колкото месец октомври присъствието и завихряне на пандемията. Поне избегнаха социалните контакти с наркодилърите край училищата.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори още не сме наясно с огромните минуси от затварянето на училищата. Нямаме представа какво ни чака и не можем да оценим огромния негатив на този етап.
14
0
 
7
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 години
Трябва да направим като белгийците. Иначе няма отърване от щабове, uдиoтu и uдuoтските им мерки!
13
1
 
6
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 години
Съгласен съм че мерките са алогични, абсурдни и вредни. Жаклин, кажи го на кpeтенckия министър ангелов.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма такъв филм....Всичко може да се компенсира, само не и смъртта. Човешкият живот е безценен.
11
1
 
18
 
! Отговори
До анонимника 4 преди 3 години
Знаеш ли в колко часа се връщат повечето хора от работа? Със сигурност не знаеш. Само че децата са вече изморени, а и трябва да им се приготви и вечеря, че и обяд за следващия ден. Помагаме минимално, събота/неделя се стараем да е повече. Но не могат да си позволят нормалните хора да стоят у дома. Е, крадци и калинки и тези покрай тях сигурно могат.
10
2
 
26
 
! Отговори
SS преди 3 години
Те (децата) одавна са регресирали.Демокрацията,евроатлантическите ценностти и джендаризмът са си казали думата.А на никой не са му нужни правно грамотни работници.
9
0
 
21
 
! Отговори
Lan преди 3 години
Робите нямат нужда от образование...Не е добре и да са особено социални, така могат да бъдат държани покорни, а не да се огранизират в бунове. "Мерките" са идеални за новото общество.
8
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с децата и регреса не е вярно. Точно обратното е защото сега имаме повече контакт с тях в семйството иможе да им насочваме вниманивто към най-важното. А че им умира бизнеса е вярно и им съчувствам но само да не претендират че не може без тях...
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То щото пък без тези мерки 90% стават научни работници, ае стига глупости. Образованието от 89-та върви на зле, подкупни човечета в мон полагат доста усилия да разбият и малкото, което е останало. Липсва и подкрепа от бизнеса, както вкл. и инвестиции (разбира се има изключения).
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е целта, да се създаде поколение на необразовани деца, които ще станат бъдещи роби. Милиардерските деца имат най добрите частни учители. Ако някой все още се съмнява - да светът се връща към класовото общество, точно както са го планирани архитектите милиардерите юдеи.
5
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поколението, които в момента са между 8-18 годишни ще получат огромно отражение в развитието си, благодарение на мерките, които в момента късогледо се вземат, без да се отчитат дългосрочните последици.А като цяло в следствие ще имаме:- разбити икономики- психически нездрави хора- подменена, ненормална реалност, граничеща с фашизъм- безконтролни правителства- полицейска властсамо броя на жертвите няма да се промени
4
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що? Мама и тати нямат време да помогнат за домашни ли? Те затова се казват "домашни", ама що да се занимавате...
3
2
 
16
 
! Отговори
Я преди 3 години
Добро утро.
2
27
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все някое дете ще е гламаво, крадливо и нагло като румен, та да стане бъдещ президент. Или поне военен.
1
20
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все някое дете ще е гламаво, крадливо и нагло като бойко, та да стане бъдещ премиер. Или поне полицай.