Вълчев със заповед как ще учат децата от 5-и до 12-и клас

В клас се завръщат 7-и, 8-и и 12-и клас
29 яну 2021 19:15, Петя Славова
18
Вълчев със заповед как ще учат децата от 5-и до 12-и клас
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Образователният министър Красимир Вълчев издаде заповед, с която в системата се прилагат разпоредбите на МЗ по отношение на графика за възстановяване на присъствените занимания в училище и се регламентира образователният процес за класовете в неприсъствена форма на обучение,съобщиха от МОН.

Още по темата

Със заповедта се допускат присъствените учебни занятия и за учениците от 5-и до 12-и клас при спазването на определен график. За да продължи обучението в електронна среда от разстояние за учениците, които в определения график и седмици не са присъствено в училище, е издадена съответната заповед на министъра на образованието и науката.

От 4 февруари, четвъртък, в клас освен учениците от начален етап, се връщат за две седмици и 7-и, 8-и и 12-и клас по заповед на министъра на здравеопазването. Останалите продължават обучение от разстояние.

От 18 февруари до 2 март присъствено обучение ще има за 5-и, 10-и и 11-и клас, както и за начален етап. През това време останалите класове от гимназиален и прогимназиален етап - 6-и, 7-и, 8-и, 9-и и 12-и клас, ще бъдат в обучение от разстояние, съобщава Нова тв.

От 4 март до 17 март в училище ще бъдат учениците в начален етап и учениците в 6-и, 9-и и 12-и клас. Останалите ученици ще се обучават от разстояние в електронна среда, информират от МОН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Повторение преди 3 години
Старата песен на нов глас. Дайте да пуснем децата на училище да видим какво ще стане. Е видяхме след 15-ти септември какво стана. Октомври ноември сумати народ се пресели в отвъдното. Но страшно няма - стълби пред здравните заведения нали има.Нищо не се е променило спрямо Септември! Дори малкото ваксини които са получени и поставени в по-голямата си част още не са задействали (трябва им около 40 дни).
17
0
 
8
 
! Отговори
Измислиха го... преди 3 години
Поредното грандиозно решение... с какво ще помогне присъствено обучение за 10 дни, после отново 1 месец дистанционно? Само да се завъртят вирусите отново, тъкмо нещата започнаха да се успокояват. А учителите ще се омотаят съвсем, ако трябва да преподават едновременно на класове и в двете форми на обучение. Вече не знам дали го правят, за да угодят максимално на всички страни предизборно или просто толкова си могат.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък кой ли нормален родител ще си пусне детето присъствено, точно сега, когато върлуват новите опасни щамове. Абсурд!
15
0
 
7
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
Докато има риск да здравето и живота на деца, родители и учители-децата да учат само онлайн!! Експериментирайте с вашите деца г-н министър, нашите не пипайте!! Или незабавно си подавайте оставката!!
14
0
 
4
 
! Отговори
хахах преди 3 години
Графици, смешки, манджа с грозде. Къде в света има такъв смешен график? Или всички учат присъствено, или всички са затворени онлайн.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно какъв % от учителите са всксинирали до момента с двете дози за да предприемат тази смела стъпка.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какъв е смисъла от тази въртележка, като ще са отново по 25-30 деца в стая?Движение да има?Това, като вица с мутрите да въртят пари.
11
1
 
5
 
! Отговори
Intel Inside преди 3 години
Верно ли мислиш така? Съвременните училища - бардаци отдавна не са това, за което говориш. Там всяко междучасие пушат трева и пият енергийни напитки, дилърите са във всеки училищен двор, чалгарията е тотална. После в час са превъзбудени и не могат да изкарат половин час седнали.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подлудихте децата и изпокарахте родителите. Оказва се, че тези между 1 и 11 години не са заразни, тези между 12 и 18 рязко стават чумави.
9
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Редно е след като се завъртят ,ако заболеваемостта е приемлива да се пускат всички.Там им е средата,там се градят социални навици,там се пробуждат интересите им и мечтите.Това е техният физически и емоционален режим.Децата трябва да имат идентичност и разумна свобода.Животът около училището е именно това.Съгласен съм,че ограниченията са в името на здравето,но освен К19 има изобилие на други болежки,които бавно се наместват,докато се пазим от короната.Трайни при това.Докога ще се пазим ??????
8
2
 
11
 
! Отговори
И не забравяйте преди 3 години
Маската може да предпазва само ако се сменя всеки 2 часа и се спазват определени хигиенни изисквания - да не се пипа с мръсни ръце, добре да покрива носа и устата и т.н. В противен случай тя не само, че не предпазва, но може и да навреди. Бъдете стриктни в това отношение, освен това не пускайте децата си на училище при кашлица, температура или др. симптоми.
7
8
 
8
 
! Отговори
Геноцид преди 3 години
Камъни ли ще ядем, затворихте всичко, работа няма, не се плаща нищо за безработица!!!Това категорично наричам геноцид!!!ДО е нула, децата трябва да бъдат на училище.Изнервиха се вкъщи, който иска да държи децата си в клетка, си е негов проблем!!!До магазин как ходите, до банки, да си платите разходите, а?!
6
0
 
8
 
! Отговори
Haha преди 3 години
Чак пък със запивед ... алооо вълчо мумията я се стегни
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако този вирус е вреден за мен е вреден и за моето дете, няма да го пусна на училище.
4
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам нищо против този министър, даже интелигентен ми се вижда за разлика от всички останали. Убеден съм, че е подложен на натиск , но каквото и да си гоеорим това е подигравка с децата. Нали уж родителите не искаха да ги пускат на училище, че било опасно а се оказа че само 0,09 процента са отказали. Всичко е стъкмистикс и лъжи...
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министре, то свят ще им се завие и на ученици и на учители от този график. А там, където един учител преподава на класове, които са присъствено и на други - онлайн дасе раздвои ли?
2
0
 
23
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Улава работа...
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мякащия твори глупост, след глупост. Явно са го шляпали по баджака скоро, докато слуша как шуми маркировката.