От всяка възраст може да започне обучението по програмиране

Необходим е колкото талант, толкова и работа
5 фев 2021 23:55, Анисия Иванова
78
От всяка възраст може да започне обучението по програмиране
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Има ли човек способността да разсъждава алгоритмично, да рабира формалния език и да го използва, той може да започне обучение по програмиране от всяка възраст. Колкото по-рано започне обаче, толкова по-напред ще стигне. Това заяви проф. Красимир Манев, преподавател по информатика, в интервю за репортера Велина Велинова, излъчено в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю.

Манев отбеляза, че децата, с които започва да работи, са около четвърти-пети клас.

“За човек, който се интересува и има съответната математическа нагласа, е възможно да започне да учи език за програмиране, с който работят професионалисти, още от четвърти клас”, даде за пример професорът.

По думите на госта обучението на деца с визуални редактори може да започне още от първи клас.

“Има частни школи, които записват хора във всяка възраст. Може човек да се запише по-късно и вероятно някои хора успяват”. Манев разказа за свои възпитаници, които работят в големи технологични гиганти, включително Google и Microsoft. Той посочи, че трудът има водеща роля.

"Необходим е колкото талант, толкова и работа", убеден е гостъ.

Реномето на българските програмисти в световен мащаб е много високо и ние трябва да продължим да работим, за да е такова, заяви още той.

Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега не знам някой, човек или фирма в България сериозно да учи някого на програмиране. Единствено полза видях когато синът ми миналата и по-миналата година започна да учи програмиране на Scratch - език за програмиране който е визуален и лесен за деца и се намира безплатно онлайн от сайта на американския институт MIT.Американците са го измислили - както трябва да бъде!
2
1
 
7
 
! Отговори
Джо Байдън преди 3 години
за който не помни препоръча на останалите без работа миньори заради зелените му политики да се научат да програмират, та така...
1
2
 
28
 
! Отговори
Kingdom nw преди 3 години
На 35 съм,имаше измислен частен колеж "Телематика" в Ст Загора.Идваха преподаватели от Русе,Габрово.650 лв/семестър.Учеха ни как да си пускаме task manager, техническо чертане, куп странични неща,но не и програмиране.Общи приказки и отлагане на всичко важно за следващата година.Ето така обучават в университетите и колежите ни !!