Вълчев: Надявам се, че ще можем няколко пъти да тестваме учениците

Процентът на ваксинирани учители ще скочи, смята той
7 фев 2021 13:46, Ния Христова
44
Вълчев: Надявам се, че ще можем няколко пъти да тестваме учениците
Снимка: БГНЕС
"План Б е превключването от присъствено на дистанционно обучение. Целта от самото начало на учебната година е максимум присъствено обучение", каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев пред БНР. 
 
Той обобщи, че при учениците от 1-ви до 4-ти клас се отчитат по-малко пропуски, отколкото в предходни години:
 
"В предходните години има 1 седмица екскурзии, 2-3 седмици грипни ваканции. Тази година това го нямаше".
 
Министър Вълчев посочи, че ако се задържат до 80-90% в класните стаи до края на учебната година учениците от 1-ви до 4-ти клас, ще бъде успех.
 
Той прогнозира, че след предполагаемата трета вълна на епидемията да има успокояване, "а и през пролетта ще има ефект от ваксинациите". Според него и процентът на имунизации сред учителите ще се увеличи и определи предпазливостта като причина за недоверието във ваксините сред тази гилдия:
Още по темата
 
"Не сме правили представително проучване, но от разговорите, които сме водили, има една първоначална предпазливост, защото цари мнение, че не са достатъчно тествани ваксините, което, разбира се, не е така".  
 
24% от учителите вече са заявили желание за ваксиниране, а 5-6% от тях са преболедували, изтъкна той.
 
"С министъра на здравеопазването сме говорили, че допълнителен разход за тестване, който можем да си позволим, защото той не е малък, трябва да бъде насочен към системата на образованието. Надявам се, че ще можем няколко пъти да тестваме учениците, апелирам към родителите да използват тази възможност и да дадат съгласие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
10
 
! Отговори
Всезнайко преди 3 години
Докога ще позволяваме някой да решава какво ще прави с нашите деца без да се допитва до данъкоплатците които им пълнят джобовете
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проверка
38
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТЕСТВАНЕ В СМИСЪЛ ПИСМЕНА ФОРМА НА ПРОВЕТКА НА ЗНАНИЯ,А НЕ ТЕСТ ЗА КОВИД.ЧУДЯ СЕ НА ТЪПОТИЯТА НА НАКОИ!
37
0
 
6
 
! Отговори
Антигенни тестове преди 3 години
Днес сутринта заведох детето на ясла там ми казаха,че ще се правят на децата антигенни тестове по желание.Малко по късно в пощата на голямото ми дете дойде писмо с анонимна анкета.Въпросът беше дали сме съгласни да се правят антегенни тестове на децата.Нямам поглед над нещата,но си имам мнение за случващото се,но се надявам да не съм права.
36
0
 
12
 
! Отговори
? преди 3 години
"Допълнителен разход за тестване, който можем да си позволим, защото той не е малък, трябва да бъде насочен към системата на образованието"?? Пак за пари говори, чак замирисва! А какъв е смисъла от тези тестове, ежедневно ли ще се правят? Браво бе, експериментите с децата продължават, то затова и ги вкараха присъствено в училищата.
35
0
 
7
 
! Отговори
до 34 преди 3 години
НЕ Е ВЯРНО, че на гимназистите им се дава възможност да учат дистанционно за тези две седмици, които са обявени присъствени! Въпреки опцията, предоставена в заповедта на министъра. В повечето училища, учителите категорично отказват да обучават дистанционно, след като преподават и присъствено!
34
0
 
8
 
! Отговори
Дааа преди 3 години
Да се надяваме, че скоро ще бъдеш изритан и ще ходиш да си въртиш бизнеса лично, а не с подставени лица.
33
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Кой ви излъга, че ходенето на училище е по желание?Сигурни ли сте, е страхливите директори одобряват такива молби за дистанционно?"---АБСОЛЮТНО. Който родител е подал молба детето му да продължи да учи дистанционно, той е получил тази възможност. Именно защото директорите са страхливи. Обикновенно това са ковид-паникьосани родители, които са особено "активни" и директорите не искат да си имат неприятности с тях, като им откажат.
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н министре, махнете незабавно интерактивните дъски от училищата! Допитахте ли се до офталмолозите какъв ефект имат върху зрението на децата? В класната стая се оказа по-вредно от онлайн!
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ви излъга, че ходенето на училище е по желание? Сигурни ли сте, е страхливите директори одобряват такива молби за дистанционно?
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Чети преди да тролнеш ! Става въпрос за тестване на знания.."--------Ха ха вярно някой трябва да чете - НЕ става въпрос за тестване на знания, а за тестване на децата за ковид. Айде сега - скрол нагоре към статията, приложи умението 'четене с разбиране' (усвоява се в началните класове) и чак тогава ни демонстрирай умението 'писане по форумите'. Със здраве!
29
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"От както пуснаха от 1-4 клас, сме през седмица болни ! Нестига че тровим детето с лекарства, ами и родителите сме болни и не ходим на работа !"........Айде без тези мелодраматични вопли, моля! Пуснаха 1-4 клас, първо - без да е задължително ходенето (не се пишат отсъствия), и второ - който желае, може да си остави детето на дистанционно обучение. Става само с една молба до директора. Така че - затваряте си детето вкъщи, ако искате - и вие се затваряне - и проблем нямате. Аман.
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да смеете да ми пипнете детето да му бъркате с тия пръчки в носа - света ще ти се види тесен, министърче...
27
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...Обърнете внимание колко намаляха тестваните за ден напоследък... Явно бизнесът замира... Ми ДА ГО БОДНЕМ НА ДЕЦАТА ТОГАВА! За държавна сметка! Ура, измислихме го пак!
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С какво ще ги тествате? С PCR инструмента за изследване на биологичен материал, който според създателя мчу е АБСОЛЮТНО НЕПОДХОДЯЩ да се използва като тест? И резултатът от него е пряко зависим от настройките за чувствителност, задавани според политическите потребности? Не, БЛАГОДАРЯ.
25
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има залежали тестове, трябва да се използват. Фирмите на близките на властимащите знаят само две аритметични действия - събиране (+) и умножение (х). Минус и деление в гербавата аритметика не съществуват!
24
0
 
20
 
! Отговори
1-н преди 3 години
Кво тестваш бе нещастникХората ваксинират данъкоплатците тоя тествал- да не са залежали тестове на некой вносител, а?
23
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз, само кат му видиш очите и ти става ясно че не знае къде се намира. Джибра отсякъде брат. Торбите под очите, са му по-големи от чорапите. Костюма кат на закачалка седи. Хилав и с едни гоолееееми торби под очите. А бе с една дума - АЛКОХОЛИК.И неграмотен. Само кат го чуя да казва: УчИтИлитИ, УченицитИ, заплатитИ, тестовитИ... И е министър на образованието??? То той неграмотен, министър на образованието го сложили.... леш, бе, леш.....
22
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вълчев ти се тестван многократно. И всеки път излиза един и същ резултат - ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК!
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Вълчев да ме образова какво ще е лечението на ученик без да има оплаквания и клинична картина но с положителен тест(бърз тест)?! Може би и ренгенологичната диагноза ще изисквате... неоснователно и малко подозрително.