Онлайн уроци за сексуално образование за тийнейджъри

Платформа разисква основни теми за младежите
11 фев 2021 01:05, Петя Славова
22
Онлайн уроци за сексуално образование за тийнейджъри
Снимка: БГНЕС

Онлайн уроци запознават по атрактивен, интерактивен и занимателен начин тийнейджърите с най-основните въпроси, свързани със сексуалното образование.

Четири пакета от учебни материали за здравно образование представя платформата Loveguide. Всички заинтересовани – учители, родители и образователни институции – могат да ги заявят на имейла на платформата info@loveguide.bg.

Основните теми са: Какви промени да очакваме в пубертета; Безопасен секс и предпазване от сексуално предавани инфекции и нежелани бременности; Безопасност онлайн; Предпазване от сексуално насилие и експлоатация. Информацията е представена разбираемо, с реални въпроси на техни връстници и с примери от живота на популярни сред тях личности. И най-важното, тя е сто процента проверена и надеждна.

Онлайн пакетите позволяват обучение по здравните теми отвсякъде и по всяко време, в удобно за учениците, учителите и родителите време.  Могат да бъдат както директно предоставени на тийнейджърите за самоподготовка, след като са разгледани от техните учители и родители, така и да се ползват за онлайн работата в "Час на класа".

Темите, засегнати в онлайн уроците, не са избрани случайно. Това са въпросите и дискусиите, които най-много вълнуват, а и с които трябва да са пределно наясно, учениците между 12 и 18 години. Това са темите, които учениците и техните учители повдигат в училищата в цялата страна, както и тези, които платформата получава всекидневно в онлайн каналите си, а именно: промени в пубертета; безопасен секс и предпазване от сексуално предавани инфекции и нежелани бременности; безопасно и отговорно поведение онлайн; превенция на сексуално насилие.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари