Борисов: Убеден съм, че днес ще се ваксинират над 15 000 българи

Това е спасението, каза той на посещение в бургаско училище
20 фев 2021 15:14,
150
Борисов: Убеден съм, че днес ще се ваксинират над 15 000 българи
Снимка: GIS

Спасението от коронавируса е във ваксинирането. Вчера се ваксинираха 14 хиляди души, днес съм убеден, че ще бъдат над 15 хиляди. Това заяви днес министър-председателят Бойко Борисов, който заедно с министъра на образованието Красимир Вълчев посетиха ОУ "Васил Левски" в кв. "Горно Езерово" в Бургас.

По думите на Борисов е необходима пълна мобилизация по организацията на ваксинирането. "От днес вече върви ваксинирането на артистите. Процесът е задвижен, така че всеки, който иска да се ваксинира, да го направи без ваксините да стоят по складовете. Това е спасението от пандемията", подчерта Борисов. Той изтъкна, че имаме много добри лекари и здравни работници, прекрасни директори и учители.

В училището в кв. "Горно Езерово", в което учат 430 деца, са вложени 2,4 млн. лв. за ремонта на класните стаи, направена е площадка по безопасност на движението. Предстои да бъде изградена и нова спортна площадка, съобщиха на премиера от ръководството на училището.

Министър Вълчев изтъкна, че правителството е увеличило възнагражденията на учителите и вече има два пъти повече кандидати за едно учителско място. Общо 1400 психолози, педагогически съветници, ресурсни учители, логопеди са назначени в училищата и детските градини. Близо 700 са назначените медиатори. Нито едно дете не е останало без педагогическа работа през времето, когато беше преустановен присъственият процес, подчерта министър Вълчев.

"Това училище е пример за социално включване. Тук няма деца, които да са отпаднали от образователната система. Това е изключително важно, защото образованието прави младите хора не само по-конкурентни на пазара на труда, но ги прави и по-добри хора. Затова продължаваме с ударните инвестиции в сектора. Образованието беше приоритет за нас през последните 4 години, ще остане и занапред", заяви премиерът Бойко Борисов.

През 2019 г. бе завършено изграждането на новия корпус на училищната сграда. Беше построен и нов физкултурен салон. Тяхното изграждане струваше над 2 млн. лв., като средства бяха осигурени от правителството, Община Бургас и от самото училище.

В Бургас премиерът акцентира и върху високата оценка, която международните експери от FITCH дадоха на България. "Дължим това нещо и на учителите. Мотивацията и знанията им зареждат децата и така вървим напред", допълни министър-председателят. Борисов бе категоричен, че процесът по ваксинация у нас ще бъде ускорен, като само за днес очакванията са да имаме близо 15 хил. имунизирани българи. "Затова и разпоредих едновременно с четвъртата фаза от ваксинационния план да се създаде зелен коридор за всички желаещи да се ваксинират. Няма друг начин, това е спасението от пандемията", завърши премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
4
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До ДианаИзвинявам се! Ето точния линк:amsb-sofia.org/vaccination-and-covid-19/
79
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
месец април всички ще излязат на разходка на слънцекато безработнии всички ще са здрави и гладнино щабът пак ще изважда числа със заразени и болнии защо не?след като има балламурниции така трябватези баллламурници ще гласуват пак за тууулупазаслужават си съдбата
78
9
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Дано по-бързо да приключим с тази пандемия!!!!amsb-sofia.org/vaccination-and-covid-19/
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ори да са 15000, за един милион ,три месеца, за 4 милиона ,година. Е това ли ви е ваксинирането"Хахаха, вече се чудите кво да напишете...15000 са за ден бе!
76
2
 
5
 
! Отговори
Гроби преди 3 години
До АнонименАбе и ние ще излезем;))) Вече не ходим за гъби;))) Като дойде Бойко сички гъби в гората станаха отровни;)))
75
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По ваксините ще се види кои, кой и колко са зад Борисов. По ваксините ще ги познаете. Всички от опозицията не искат да се ваксинират. Гледайте само за ден колко са много! Това е армията на Борисов. Образованите хора не вярват на опорките за не на ваксините. Гледайте хубаво - като орди ще излязат така и на изборите! А вие си кибичите на диваните и пишите против ГЕРБ от години. :D
74
4
 
9
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Борисов си е баш циркаджия !И какво като пратите 15-20 хиляди гербери да се ваксинират?Циркаджия!И хоп ...ваксините пак свършиха!Пуста гьостерица ....и това ми било премиер!
73
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толуп,България е последна в Европа по доставени и поставени ваксини!Малка справка за съседите. Сърбия-26.53%Турция-7.54%Румъния-6.85%Гърция-6.40%ЕС-5.80% средноБългария-1.50%
72
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисоооф 15х са прашинка, с тоя темп още 10000 ще измрат.
71
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ори да са 15000, за един милион ,три месеца, за 4 милиона ,година. Е това ли ви е ваксинирането
70
3
 
6
 
! Отговори
до 83 преди 3 години
Климатици има в кабинетите по биология и химия.
69
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце ти кога ще се ваксинираш? Изобщо ще се ваксинираш ли? На 4.04 ние народа ще те ваксинираме с 200.
68
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте снимката. Там, където са климатиците значи там са кабинетите на важните хора. Другите наоколо нямат нижда, разбираш ли...
67
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ви питам, чувам че бсп-то давали по 10 лв на коментар против ваксините да се пиши. Вече 50 коментара съм писал, къде мога да си получа парите?
66
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре ваксинираните ще ставнат повече от ваксините.
65
4
 
10
 
! Отговори
до 75 преди 3 години
Така е. Но корумпираните са на списък в листите на БСП за изборите. Повечето са разследвани за купуване на гласове и със свален имунитет като:Явор Божанков,Манол Генов.Баджанака на Радев - Г. Свиленски е разследван като член на борда на директорите на "Софийски имоти" главно заради престъпни заменки.Румен Гечев е разследван за фалита на няколко банки, рекордна хиперинфлация, обезценяване на лева и безработица.Атанас Зафиров е арестуван заедно с Митьо Очите. Таско Ерменков щатен служ.от разузнав.
64
7
 
12
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Борисов , ако ваксинираш по 15000 , за 10 дена мизерните ти ваксини ще свършат!Не виждаш ли че отвсякъде си провален , а ходиш да се фукаш по нивите с "Фич", леле мале касво си росмесище!
63
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е важно какво казват спамърите работещи за западналите политици с нисък рейтинг. Важно е какво казва Fitch Ratings. Кучетата си лаят, кервана си върви. Пишете си каквото искатее. На никой не му пука. Само губите като насаждате омраза. Така стана и след фалшивите протести. Всички социологически агенции и центрове за обществени, и политически изследвания покават рейтинга на ГЕРБ като водещ. Въпреки напъните Ви. Въпреки тоновете храна хвърлена на вятъра и въпреки бесилките, и ковчезите. Sorry!
62
9
 
6
 
! Отговори
? преди 3 години
Когато един народ е най-назад с ваксинирането, образованието, здравеопазването, работната заплата, свободата на словото, раждаемостта, но най-напред с корупцията!Наистина е срамно да се наречеш Българин.
61
15
 
2
 
! Отговори
до 73 преди 3 години
В грешка сте Вие. Аз съм антиваксър и веган. Не съм гласувал за Борисов никога. Просто съм обективен за разлика от Вас троловете на опозицията. За това ми е лесно да напиша какво мисля. Не следвам опорки натрол фабриката. Вие съдите по себе си. Очите на хората виждат само това, което мозъка може да разбере.