Борисов: Убеден съм, че днес ще се ваксинират над 15 000 българи

Това е спасението, каза той на посещение в бургаско училище
20 фев 2021 15:14,
150
Борисов: Убеден съм, че днес ще се ваксинират над 15 000 българи
Снимка: GIS

Спасението от коронавируса е във ваксинирането. Вчера се ваксинираха 14 хиляди души, днес съм убеден, че ще бъдат над 15 хиляди. Това заяви днес министър-председателят Бойко Борисов, който заедно с министъра на образованието Красимир Вълчев посетиха ОУ "Васил Левски" в кв. "Горно Езерово" в Бургас.

По думите на Борисов е необходима пълна мобилизация по организацията на ваксинирането. "От днес вече върви ваксинирането на артистите. Процесът е задвижен, така че всеки, който иска да се ваксинира, да го направи без ваксините да стоят по складовете. Това е спасението от пандемията", подчерта Борисов. Той изтъкна, че имаме много добри лекари и здравни работници, прекрасни директори и учители.

В училището в кв. "Горно Езерово", в което учат 430 деца, са вложени 2,4 млн. лв. за ремонта на класните стаи, направена е площадка по безопасност на движението. Предстои да бъде изградена и нова спортна площадка, съобщиха на премиера от ръководството на училището.

Министър Вълчев изтъкна, че правителството е увеличило възнагражденията на учителите и вече има два пъти повече кандидати за едно учителско място. Общо 1400 психолози, педагогически съветници, ресурсни учители, логопеди са назначени в училищата и детските градини. Близо 700 са назначените медиатори. Нито едно дете не е останало без педагогическа работа през времето, когато беше преустановен присъственият процес, подчерта министър Вълчев.

"Това училище е пример за социално включване. Тук няма деца, които да са отпаднали от образователната система. Това е изключително важно, защото образованието прави младите хора не само по-конкурентни на пазара на труда, но ги прави и по-добри хора. Затова продължаваме с ударните инвестиции в сектора. Образованието беше приоритет за нас през последните 4 години, ще остане и занапред", заяви премиерът Бойко Борисов.

През 2019 г. бе завършено изграждането на новия корпус на училищната сграда. Беше построен и нов физкултурен салон. Тяхното изграждане струваше над 2 млн. лв., като средства бяха осигурени от правителството, Община Бургас и от самото училище.

В Бургас премиерът акцентира и върху високата оценка, която международните експери от FITCH дадоха на България. "Дължим това нещо и на учителите. Мотивацията и знанията им зареждат децата и така вървим напред", допълни министър-председателят. Борисов бе категоричен, че процесът по ваксинация у нас ще бъде ускорен, като само за днес очакванията са да имаме близо 15 хил. имунизирани българи. "Затова и разпоредих едновременно с четвъртата фаза от ваксинационния план да се създаде зелен коридор за всички желаещи да се ваксинират. Няма друг начин, това е спасението от пандемията", завърши премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
6
 
11
 
! Отговори
ха-ха-хаааа преди 3 години
Браво на Борисоff, все през уикенда ''работи''!
39
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Борисов: Убеден съм, че днес ще се ваксинират над 15 000 българи"За да не будиш подозрение когато съчините данните, напишете ги 14 573. Да не е точна цифра, че хората ще усетят шашмата.
38
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже Бил Гей не може да направи по-голяма антитреклама на ваксините(в случая при нас ваксината) от Бойчето.
37
18
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 3 години
Борисов има все още антитела. Поне 5 лекари следят ежедневно състоянието му. Не му берете дерта. Вие гледайте да не се разболеят близките ви щото хората умряха на стълбите пред болниците.
36
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък съм убеден че и 1000 няма да се бодат с това менте ваксина което пробутват на хората
35
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати некадърника " Това е спасението" нищо, че от една година е тоя *** вирус и съм си супер без ваксина.
34
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сорос и Кристалина Георгиева няма да допуснат метежници да влезнат във властта.
33
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Спасението от коронавируса е във ваксинирането"Колко процента от печалбата ти обеща майката на Евa Мандел за ваксините на АстраЗенека?
32
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев да изкара пауър пойнта и да прави презентазцийка на камуфлаж на изборите.
31
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега опозицията са в шах и мат. Започват да произвеждат компромати на килограм. Но хората видяха голата истина и ще има ресто от Черепа за неуспешните въстания. Всичко ще си дойде на мястото.
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя превод вика точен ли е?Направо цепи мрака и бута плочки. :D :D :D
29
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно, значи е пунта мара с активисти гербаджии за пред камерите.
28
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЛУПОСТИ
27
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще излезе Румен Ветото да сложи вето на Фич.Хахахахаха
26
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Б. Борисов: Във всичките години, когато разни коалиции идваха на власт си спомняте, че една по една бяха спирани всички европейски програми. Те се опитваха да се оправдаят, че ние сме били преди тях и видиш ли заради това било така. Но като дойдем ние от ГЕРБ на власт всички фондове работят,
25
5
 
5
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
Ще видим до изборите, колко хора ще се ваксинират общо, а след това ще видим как се е отразила и пандемията/дистанционното обучение на изпитите след 7 и 12 клас. Да видим... :)
24
8
 
17
 
! Отговори
Нова ваксина преди 3 години
ГЕРБ сте по -смъртоносни и лоши от Ковид.Когато пуснат ваксина срещу вас/дано да е с доживотен имунитет/ , можете да сте сигурни , че желаещите ще са хиляди и наистина ще има опашки.
23
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Fitch Ratings дава огромен бонус на Бойко Борисов за изборите, който ще увеличи разликата между ГЕРБ и БСП в пъти.
22
21
 
7
 
! Отговори
до 23 преди 3 години
Стига с това шкафче! Демоде е вече. Не е актуално. Разкрити са фалшификаторите на колажите. Същите сбабикянови медии пуснаха още тонове лъжи. Замесиха международен скандал с лъжите си, а жената където уж снимала шкафчето си е жива и здрава и е рускинята модел Октавина Максимова. Не ми е интересна темата от лъжливите шкафчета. Повече ме интересува Радев с коя жена пилот от гражданската авиация има връзка и дали тя ще е новият премиер.Не казвайте на никой, че Десислава ще го направи на ту.ршия.
21
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце изпълнява заръките на партията-майка ЕС , иначе няма да е пълно шкафчето.Народа е заблуден и се реди на опашки за убождане с неизвестен разтвор.Мерките ще паднат когато падне Меркел.