Борисов: Убеден съм, че днес ще се ваксинират над 15 000 българи

Това е спасението, каза той на посещение в бургаско училище
20 фев 2021 15:14,
150
Борисов: Убеден съм, че днес ще се ваксинират над 15 000 българи
Снимка: GIS

Спасението от коронавируса е във ваксинирането. Вчера се ваксинираха 14 хиляди души, днес съм убеден, че ще бъдат над 15 хиляди. Това заяви днес министър-председателят Бойко Борисов, който заедно с министъра на образованието Красимир Вълчев посетиха ОУ "Васил Левски" в кв. "Горно Езерово" в Бургас.

По думите на Борисов е необходима пълна мобилизация по организацията на ваксинирането. "От днес вече върви ваксинирането на артистите. Процесът е задвижен, така че всеки, който иска да се ваксинира, да го направи без ваксините да стоят по складовете. Това е спасението от пандемията", подчерта Борисов. Той изтъкна, че имаме много добри лекари и здравни работници, прекрасни директори и учители.

В училището в кв. "Горно Езерово", в което учат 430 деца, са вложени 2,4 млн. лв. за ремонта на класните стаи, направена е площадка по безопасност на движението. Предстои да бъде изградена и нова спортна площадка, съобщиха на премиера от ръководството на училището.

Министър Вълчев изтъкна, че правителството е увеличило възнагражденията на учителите и вече има два пъти повече кандидати за едно учителско място. Общо 1400 психолози, педагогически съветници, ресурсни учители, логопеди са назначени в училищата и детските градини. Близо 700 са назначените медиатори. Нито едно дете не е останало без педагогическа работа през времето, когато беше преустановен присъственият процес, подчерта министър Вълчев.

"Това училище е пример за социално включване. Тук няма деца, които да са отпаднали от образователната система. Това е изключително важно, защото образованието прави младите хора не само по-конкурентни на пазара на труда, но ги прави и по-добри хора. Затова продължаваме с ударните инвестиции в сектора. Образованието беше приоритет за нас през последните 4 години, ще остане и занапред", заяви премиерът Бойко Борисов.

През 2019 г. бе завършено изграждането на новия корпус на училищната сграда. Беше построен и нов физкултурен салон. Тяхното изграждане струваше над 2 млн. лв., като средства бяха осигурени от правителството, Община Бургас и от самото училище.

В Бургас премиерът акцентира и върху високата оценка, която международните експери от FITCH дадоха на България. "Дължим това нещо и на учителите. Мотивацията и знанията им зареждат децата и така вървим напред", допълни министър-председателят. Борисов бе категоричен, че процесът по ваксинация у нас ще бъде ускорен, като само за днес очакванията са да имаме близо 15 хил. имунизирани българи. "Затова и разпоредих едновременно с четвъртата фаза от ваксинационния план да се създаде зелен коридор за всички желаещи да се ваксинират. Няма друг начин, това е спасението от пандемията", завърши премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари