50% от студените искат да продължат с онлайн обучението

Вече се водят разговори кога университетите ще бъдат отворени отново
2 мар 2021 14:00, Ния Христова
8
50% от студените искат да продължат с онлайн обучението
Снимка: Pixabay
В началото на годината около 95% от студентите искаха да се върнат обратно в аудиториите. Сега процентите са 50:50. Това обясни председателят на Националното представителство на студентските съвети Даниел Парушев, цитиран от в. Монитор. Той допълни още, че студентите са свикнали с онлайн обучението.
 
"Надяваме се трудните моменти от 2020 - а да са преодолени и да ни очакват по-добри дни", пожела си Парушев преди старта на церемонията "Студент на годината", по време на която бяха отличени най-добрите студенти за изминалата година. Вече се водят разговори кога университетите ще бъдат отново отворени за лекции, след като това се случи с ресторантите.
 
В момента студентите се обучават онлайн. Според заповедта на здравния министър са разрешени практическите обучения, семинарните занятия. Ректорите сами преценяват какво да бъде съотношението на присъствените и онлайн лекциите. В повечето случаи това става на ниво факултет или специалност в зависимост от спецификата на учебния план.
Още по темата
 
"Все още не можем да говорим за пълно връщане. Както виждате, няма подобряване на ситуацията. Засега мисля, че хибридното обучение в разумно. Ректорите това са поискали, това разрешава и заповедта на министъра на здравеопазването", каза образователният министър Красимир Вълчев.  
 
Според него студентите са с изградени навици за учене, за разлика от малките ученици. Това им позволява ефективно провеждане на онлайн обучението.
 
"Във всеки един момент обаче има риск от влошаване на епидемичната обстановка у нас. Това би довело до ограничаване на някои от дейностите", обясни Вълчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
5
 
! Отговори
Николов преди 3 години
А бе това да не е концерт по желание, Бойко защо не ме питаш дали искам да си плащам данъците или не???? Вълчев, пускай всички на училище или в аудиториите, ситуацията не се подобрява, ама само за децата, като гледам за кръчмите и курортите си е екстра, няма корона вирус!
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе те искат и изпити по 20 леа, ама струват над 100.Направо въобще да не учат!
6
4
 
17
 
! Отговори
1 преди 3 години
е значи ще ходят на дискотека, но в университета ги е много страх, горките. хареса им да си лежат в къщи и да се правят че учат. синът ми е 12 клас и онзи ден влизам в стаята му сутринта а той си лежи, похапва си в кревата и участва в час по физическо. егати абсурда
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са тези студенти, които в нормални времена от преди 30 години, когато не всеки илитерат ставаше висшист, нямаше да са такива.Хората, които държат на образованието си, държат да учат и качествено. А не да получат накрая просто една хартия, която им признава "вишо".
4
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Университетите следва да отворят тогава, когато има достатъчно ваксини и всеки желаещ се е ваксинирал. От тук насетне всякакви приказки за отваряне не са на дневен ред.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
те и предишните нищо не става от тяхно поне тези си имат извинение с ковид кризата
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като и предишните.Не виждам причини за голяма разлика!Нали бизнесът все се оплаква, че нямат никакви практически умения!А и една част и преди не посещаваха занятията, така или иначе.
1
8
 
12
 
! Отговори
гогич преди 3 години
Може да са изградили навици за учене, ама нямат никакви практически знания и опит, щото нито на истински стаж могат да отидат, нито в унито практически могат да се обучават. А тези хора след 1-2 години трябва да почнат работа.....Направо не ми се мисли какви специалисти с нулев опит ще излязат.....