Учениците от 6-и, 9-и и 12-и клас се връщат в клас

Децата от 5-и, 10-и и 11-и клас преминават в електронна среда
4 мар 2021 07:31, Елка Василева
12
Учениците от 6-и, 9-и и 12-и клас се връщат в клас
Снимка: архив, БГНЕС

Учениците от 6-и, 9-и и 12-и клас се връщат в класните стаи за две седмици съгласно ротационния план на обучение, изготвен от просветното министерство.

Още по темата

Към обучение в електронна среда преминават децата от 5-и, 10-и и 11-и клас, които до 2 март бяха в присъствена форма на обучение.

До края на седмицата се очаква крайното решение за графика на пролетната ваканция.

По предложение на отрасловия съвет в системата на средното образование се обмисля вариантът вместо една учениците да имат две ваканции. Промяната е мотивирана със силната натовареност, породена от редуването на присъствено обучение и занятия в електронна среда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Калашников преди 3 години
Откакто учениците ПРИСЪСТВАТ в час, се вижда че нещата пак са на зле. Ако мислите, че има кой знае каква полза .... Първите няколко дни от 10-те минават, докато се видят, последните няколко дни чакат дистанционното... и така. НО не пречат вкъщи. И най-важното всички да са спокойни, че учитгелите не са си по диваните. Да си заработят високите заплати. Ако някой учител обаче се разболее, заместване НЯМА, карат свободни часове и така пропуските са много повече от дистанционното, ама на кого му пука
11
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"дистанционното обучение" реално изисква много по-малко от учителите.. Като цяло децата да правят безмислени презентации и ровят в уикипедия, щото и допълнителните въпроси в учебниците и уч. тетрадки нямат нищо общо с учебният материал, а пък същият този материал се преподава с клипове от .. у*а.се .. т.е. същото е и в училище с разликата, че учителите негубят време да усмиряват децата. Има и плюсове, тези, които не искат да учат и ги бутат до 8 клас да вземат книжка - не пречат.
10
1
 
3
 
! Отговори
до номер 3 преди 3 години
Много бързо се сменят нещата с ПО и ДО. Ето, сега ако до петък с 6ти клас си карал онлайн, сега първи час ти е присъствен. Децата не са се виждали, шумни са. Тези часове са по 40 мин. След това в рамките на 30 мин трябва да предадеш на 5 клас нещата, които до петък си им преподавал за 40. Освен това заради тези застъпванки междучасията на учителите са по 5 мин и те нямат време за нищо.
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителите са приятелите на герб Те основно се грижат за финансовите им за Те са глезениците на герб Това е истената
8
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А учениците от 7 и 8 клас къде са???
7
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това присъствено обучение ще ни излезе през носа, както стана след 15 септември. Дистанционното обучение изисква много повече време и усилия от учителите, но няма да минем без него.
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стойте вкъщи, за да не стоим вкъщи. Това кови диотите не го разбраха и сега от шест седмици сме в трета вълна на епидемията,
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заразяването върви по план.
4
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даскалята свикнаха да лежат, притакат зелиту и смучат кинти. Зор им идва да ходят на работа, типично за държавни хрантутници. Като се оправдават с върлуващата кашлица.
3
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"силната натовареност, породена от редуването на присъствено обучение и занятия в електронна среда."И какво толкова е натоварването от смяната на ПО с ДО ?!??
2
28
 
11
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Разсипахте образованието гербави мерзавци. Пускайте учениците редовно. Какви ваканции като няколко месеца са си вкъщи.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и другите са на училище. Особено по частните училища в София.Възползваха се от заповедта на министъра, която е за малките населени места за да набутат децата в класните стаи да могат да смучат парите на родителите. Нищо че София е в червената зона.