Учители искат всички ученици да преминат към онлайн обучение

"Ние също имаме семейства, получава се порочен кръг", каза Лилия Стоянова
10 мар 2021 10:27, Ния Христова
161
 
Преподаватели от групата "Учители за безопасно образование" настояват да се премине към дистанционно обучение. Те информират за скок на заразени деца с близо 50% За последните 14 дни спрямо предходния период, положителните проби при деца (от 0 до 19 години) са се увеличили с 48,3%. Между временно в училищата се учи в присъствена форма. 
 
"В настоящата ситуация това е най-добрият вариант, за да опазим повече животи. Британският щам е много по-масивен, много деца също боледуват. Имаме около 5000 карантинирани ученици. Най-добрият вариант е електронното обучение", каза в ефира на Bulgaria ON AIR Лилия Стоянова от Facebook групата "Учители за безопасно образование".
 
Тя е на мнение, че на учениците им е трудно да спазват мерките и рискът от заразяване в класните стаи е голям.
 
"Колегите са достатъчно подготвени. Първокласниците вече имат изградени някакви навици. Децата, които искат да учат и са мотивирани, те го правят присъствено и електронно. Трябва да говорим и за ролята на родителя, на семейството, което трябва да се включи в процеса", допълни тя. 
 
Според Стоянова има педагози, които все още не са получили и първа доза от ваксината.
 
"Ние също имаме семейства, получава се голям, порочен, затворен кръг. Няма адекватно тестване, няма как да разберем реалния брой заразени. Родителите са раздвоени - някои искат електронно обучение, други - не. Трябва да се намери баланс, но засега е нужно да се премине към онлайн обучение за всички ученици - от 1 до 12 клас", смята тя. 
 
"Децата могат да излизат, да спортуват, но виждате какво се случва в държавите с по-топъл климат - вирусът не се повлиява. Искам да кажа на родителите да се замислят за ползите от двата вида обучение. Да се замислят кое е най-доброто за децата им", допълни Стоянова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
21
 
! Отговори
До Иван 59 коментар преди 3 години
Само да допълня и за първите 7 години и дисциплината на децата.Има родители - цветя. Разбират, помагат на децата си и децата са им цветя.Но има и родители които не са родители - вместо да помагат на децата си те идват и ми държат сметка, че съм писала 3ка на детето им 4 клас което не знае таблицата, въпреки задачите, домашните, обясненията, допълнителните часове...Да си учител не е толкова приказно колкото си мислите!
75
16
 
5
 
! Отговори
АРТ преди 3 години
Намалете им заплати те на половина и сами да си платят осигуровките.
74
6
 
23
 
! Отговори
До Иван 59 коментар преди 3 години
Щом е толкова лесно да си учител ела и ти стани учител. 20-30 деца по цял ден пищят, реват, ако си начален учител и детски дупета може да се наложи да бършеш в 1 клас. Други деца ще ти държат тон все едно са шефове само защото са взели това поведение от родителите си.100% присъственото обучение е по- добро. Но ако искате да има учители и ученици в България трябва първо да опазите здравето им. А не аз като начален учител да си дера гърлото постоянно да казвам да си сложат маски на носа и устата.
73
17
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
Състоянието на образованието е трагично. Редно е заплатите на учитилите да са в зависимост от оценките на учениците.
72
2
 
10
 
! Отговори
Л преди 3 години
То дистанционното обучение е за да предпази главно хората нямащи възможност за работа от вкъщи, но явно самите те не го разбират. Жалко!
71
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен36Казвам ти като учител, готов съм незабавно да взема неплатен отпуск, стига тази година да се провалят кандидат-студентските и гимназиалните кампании.Мога да си докарвам доход и по други начини, а и дори да стана касиер-зареждач в Billa, заплатата пак ще е много по- висока от това, което си мислиш, че изкарвам! Много ти здраве!
70
17
 
8
 
! Отговори
Ужасена и уплашена преди 3 години
Веднага цяла България да се затвори, пазаруване- само с онлайн поръчки, никакво училище, заведенията да спрат да работят, да се спре градския транспорт, да се затвори всичо!!!
69
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво работите пък вие лентяи от вкъщи бе? Едно нищо! Млък
68
8
 
31
 
! Отговори
До Иван преди 3 години
Абе вие от реалната икономика, дето толкова много работите и пари изкарвате, и резултати имате, и цяла България издържате, що не дойдете да поработите в реалното образование?! Да видите как се лежи по гръб по цял ден, как заплатата тече за нищо работа и как учителите имат по 3 месеца отпуск!? Ама ако дойдете, ще избягате с писъци оттам на втория ден! Приказваш на вересия, щото на чужд гръб и 100 тояги са малко!
67
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам повечето си нямат и представа какво е да се работи от вкъщи, но коментират.За това сме и на тива дередже. Те си мислят, че си цял ден по пижама на дивана, но реламоста е съвсем друга. Няма го лафчето на по цигара и кафе с колегите 5-6 пъти дневно, няма почивка за закуска и обяд по час......
66
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5Завиждаш ли? Стани учител и ти. Какво те спира щом е толкова хубаво?
65
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** не разбира, че общо взето на нито едно правителство не му пука за учителите и че дистанционното обучение е главно да предпази семействата на децата за да може да се намали риска от разпространение и родителите да са здрави за да могат да ходят на работа и да отгледат тези деца. Няма как да се контролира разпространението в една класна с 25-30 деца, които са и още час по градският транспорт, поне не и при условията в българските училища.
64
26
 
25
 
! Отговори
5 преди 3 години
Нормално. Хареса им на учитилите да работят от вкъщи.
63
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За много от родителите българското училище представлява нещо като детски клуб, в който да могат безплатно да си оставят децата, за да може някои да им ги гледа. В момента дистанционното обучение е единственият възможен вариант, за да няма още "сухи съчки" и евентуално увреждания на организма в дългосрочен план при децата. При положение, че съществува тази опция е глупаво да не се използва, като същевременно се установят недостатъците и се надгради системата.
62
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болшинството учители са службогонци и кариеристи.Най- добрите учители не са признати не са ценени и директорите не опират до техните знания и опит.Насила образование не се създава и изгражда.
61
4
 
12
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Задължително трябва.
60
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинацията върви успешно, най-вече естествената.
59
14
 
17
 
! Отговори
До питащия 41 преди 3 години
"До най-умната и интелигентна част от обществото даскалите. Като цялото образование премине в интернет след това свършат обезщетението за безработица имате ли идея какво ще правите."И ако образованието премине в интернет, какво следва? Тамо ботове ли ще обучават? А кой ще гледа вкъщи децата ви, докато се обучават в интернет? Учителите все ще си намерят някаква работа след като им изтекат обезщетенията, защото са грамотни. Ама децата ви? Хайде да помислиш малко, преди да задаваш *** въпроси!!!
58
10
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
Предполагам на всеки здравето е приоритет и образованието може да остане на заден план,какво лошо има децата да учат онлайн докато ситуацията се нормализира.Който си учи и на луната да иде пак ще учи.
57
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според последните данни най-голям е броя на новозаразени на възраст 40-50 г. Това са хората, на които децата са им в училищна възраст а всички деца след часовете се прибират при семействата, та не е трудно да си обясним как тръгна третата вълна сред народа.