Учители искат всички ученици да преминат към онлайн обучение

"Ние също имаме семейства, получава се порочен кръг", каза Лилия Стоянова
10 мар 2021 10:27, Ния Христова
161
 
Преподаватели от групата "Учители за безопасно образование" настояват да се премине към дистанционно обучение. Те информират за скок на заразени деца с близо 50% За последните 14 дни спрямо предходния период, положителните проби при деца (от 0 до 19 години) са се увеличили с 48,3%. Между временно в училищата се учи в присъствена форма. 
 
"В настоящата ситуация това е най-добрият вариант, за да опазим повече животи. Британският щам е много по-масивен, много деца също боледуват. Имаме около 5000 карантинирани ученици. Най-добрият вариант е електронното обучение", каза в ефира на Bulgaria ON AIR Лилия Стоянова от Facebook групата "Учители за безопасно образование".
 
Тя е на мнение, че на учениците им е трудно да спазват мерките и рискът от заразяване в класните стаи е голям.
 
"Колегите са достатъчно подготвени. Първокласниците вече имат изградени някакви навици. Децата, които искат да учат и са мотивирани, те го правят присъствено и електронно. Трябва да говорим и за ролята на родителя, на семейството, което трябва да се включи в процеса", допълни тя. 
 
Според Стоянова има педагози, които все още не са получили и първа доза от ваксината.
 
"Ние също имаме семейства, получава се голям, порочен, затворен кръг. Няма адекватно тестване, няма как да разберем реалния брой заразени. Родителите са раздвоени - някои искат електронно обучение, други - не. Трябва да се намери баланс, но засега е нужно да се премине към онлайн обучение за всички ученици - от 1 до 12 клас", смята тя. 
 
"Децата могат да излизат, да спортуват, но виждате какво се случва в държавите с по-топъл климат - вирусът не се повлиява. Искам да кажа на родителите да се замислят за ползите от двата вида обучение. Да се замислят кое е най-доброто за децата им", допълни Стоянова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
12
 
! Отговори
Дааа преди 3 години
Напусни работа, *** на село да береш боб. Вариант 2-50% заплащане за "работа" от вкъщи.
35
18
 
20
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Никакво он лайн обучение. Имам вкъщи две тийнейджърки изнам за какво става дума. По цял ден са в леглата и вече дори ги мързи *** да изхвърлят. Незабавно всички на училище а даскалите да се ваксинират. Ако не желаят това е за тяхна сметка.
34
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще бъда оплюта но и аз мисля че е по добре да са онлайн децата. Прикрива се бройката на болни деца и учители., В нашият клас са вече 15 от 26 деца всички са с доказан ковид. А преподавателите копят като круши.
33
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще бъда оплюта но и аз мисля че е по добре да са онлайн децата. Прикрива се бройката на болни деца и учители., В нашият клас са вече 15 от 26 деца всички са с доказан ковид. А преподавателите копят като круши.
32
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май е време за неплатен отпуск на учителите...
31
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм чула да има много болни деца. Класовете са пълни. Всеки си говори каквото си иска. Ами касиерите? Супермаркетите? Заводите? Фабриките? Отговорът е, че не са държавни служители и нямат начин да получават пълна заплата с частична заетост. Да не говорим, че учителите са доста облагодетелствани.
30
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази група е от 30 човека и не разбирам защо им се дава трибуна?Хайде всички он-лайн ученици да се явят на реален изпит по предметите в края на годината пред комисия.Нали знаете какъв ще е резултата.
29
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителите знаят най-добре какво е в училищата и в градините! Послушайте ги! Но измислете нещо за родителите, които ще останат в къщи!
28
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що просто не го направят така: в тези училища, в които си огранизираха добре онлайн обучението нека да са онлайн, а в другите, които явно са по-зле и като организация, и като ученици, да са присъствено. Така пак ще има намаляване на контакти и разпространение на вируса, но и в същото време ще има кой да гледа децата на бг-мамите и те ще са щастливи, че могат да пият кафе и да висят във фейбук по цял ден.
27
13
 
32
 
! Отговори
Лилия, преди 3 години
Като те е толкова страх, стой си в къщи. Аз съм учителка в детска градина и нямаме болно нито едно дете, нито човек от персонала. Само едно дете е карантинирано. За какви болни, за какви глупости говориш? Да не говорим, че ни беше предложена ваксина с предимсто, а защо ти не си се ваксинирала, си е твой проблем.
26
12
 
32
 
! Отговори
родител на ученик преди 3 години
Аз пък искам всички учители които ги е страх от вируса да се ваксинират с предимство и да ходят на работа!Който е недоволен - да излиза в отпуск или да напусне! Никой учител не е държан насила в училището в крайна сметка, нали така?В противен случай от министерството да обявят НУЛЕВА ГОДИНА!!!
25
9
 
18
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
Новият световен е ред е учителите да сочат с пръст децата, да не искат да ги учат и да вменяват вина. Така да има разделение и ново поколение асоциални ***. А чиповете си държиш вече в ръката си, за да можеш да прочетеш тази статия.
24
17
 
29
 
! Отговори
АНОНИМЕН 3 преди 3 години
ЗДРАВЕЙТЕ ,ВЕЧЕ СЕ ПРЕКАЛЯВА С ТОВА УЧЕНИЦИТЕ ДА СА ОН ЛАЙН.ТОВА Е ПЪЛНА ПАРОДИЯ, ДОБРЕ ИМ ДОШЛО ОТ ВКЪЩИ ЦЕЛИ ЗАПЛАТИ, КОИТО СА ДОСТТА ДОБРИ ИМАЙКИ ПРЕДВИД ХОРА , КОИТО РАБОТЯТ НА ПЪРВА ЛИНИЯ И НЕ СА СПИРАЛИ.СЛУЖИТЕЛИ В БАНКИ , И ДРУГИ ИНСТИТУЦИ,,,,ПРЕСТАНЕТЕ ВЕЧЕ .
23
6
 
15
 
! Отговори
Лилия Стоянова преди 3 години
Ние от фейсгрупата преминахме към дистанционен секс за да сме напълно обезопасени.
22
5
 
4
 
! Отговори
антиваксърчето преди 3 години
До Анонимен 22И кво, проблем ли ти е? Ми гаси си компютъра и ходи да поработиш за разнообразие!
21
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахаха, телефоните ви помнят на кое порно сте си ударили една ч**кия и чие д**** сте зуумнали, имат ви биометрията и отпечатъците, ама ги е страх от чипове.
20
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"калпави препарати"Ясно, антиваксърчето се появи. Така е, истинските препарати са цигарите Виктори, кренвиршите, пилешкото, сиренето маджаров и всички акита, които ядеш.
19
7
 
11
 
! Отговори
Нов Световен Ред преди 3 години
До 14Даа.. Разделението на хората върви по план. Омразата е в очакваните нива. Продължавай така! Добра oвца си, ще бъдеш възнаграден с ваксинка и чип.
18
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо заведенията , после училищата !
17
16
 
32
 
! Отговори
еее преди 3 години
Глупости на търкалета.Всички деца трябва да се върнат в клас, това е пародия на образование. Същите тези учители не искат да се ваксинират, не искат да се връщат в клас, ами напускайте си професията.А другите професии, който постоянно работят с хора и клиенти, те как може, много се разглезихте даскалята!