Платформа за обучение изкарва частните уроци на светло

Ален Паунов, основател на TeachMe, пред Bloomberg TV Bulgaria
16 мар 2021 13:14, Анисия Иванова
5
Платформа за обучение изкарва частните уроци на светло
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Платформа за онлайн обучение изкарва частните уроци на светло. Това стана ясно от разговора с Ален Паунов, основател на TeachMe, в предаването „Смарт час“ с водещ Живка Попатанасова.

По думите на Паунов няма причина частните уроци да са в сивия сектор, но това в немалка степен е заради бюрократичната тежест.

Гостът обясни, че TeachMe е платформа за онлайн обучение, която се фокусира върху специфична методика за качествено провеждане на онлайн уроците.

"Една от основните ни мисии е да помагаме за създаване на интересно съдържание, как да правим красиви презентации, наблягаме на качеството на учебното съдържание онлайн“, обясни той пред Bloomberg TV Bulgaria.

„В момента развиваме методика за работа с деца със специални нужди в онлайн среда“, каза още Паунов.

Според него онлайн формата остава завинаги част от обучението.

"Сред ключовите фактори за успешно усвояване на знанията и уменията във виртуалното пространство са стремежът да ангажираме и задържаме вниманието на децата, камерите да бъдат пуснати и да се представят красиви и интересни материали“, каза още основателят на TeachMe.

Ален Паунов смята, че книгата започва да губи значението си за човечеството и следващите поколения ще имат съвсем други форми на обучение.

"Един от най-сериозните проблеми в образователната система е намаляване бройката на учителите. Качественото образование е такова с индивидуален подход, трябва да се намалява бройката на децата в клас“.

Паунов обясни, че през платформата TeachMe могат и да се провеждат онлайн консултации с учители.

Целият разговор - във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Ванина преди 3 години
Формата вече е много по-важна от съдържанието, за съжаление.От красивите презентации, в главите на децата най.често остават само картинките.
4
4
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Всички даскали да си търсят хубави и здрави мотики, че скоро ще им свършат обезщетенията за безработица.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото по-лицензирани ставате толкова по-некадърни сте. Навремето се знаеха всички във всеки град, които даваха частни уроци и се знаеше кой за какво става, и колко взема. Сега всичко е обща плява, а учениците два пъти повече.
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...красиви презентации...И тук спрях да чета по нататък!Когато няма съдържание, формата става съдържание!Съжалявам вече младите хора! Дано се спретнат и си извоюват нещо свестно!
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости на търкалета,каквато е всъщност и цялата ни образователна система!По мое време на частни уроци или в занималня ходеха изоставащите ученици!Сега частните уроци се превърнаха в еталон и норма за завършване дори на средно образование !