Над 60% от учителите искат да работят в класните стаи

Броят на заразените преподаватели и ученици не бил голям
33
Над 60% от учителите искат да работят в класните стаи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 60% от учителите предпочитат да работя в редовна учебна среда, заяви " Юлиян Петров, председател на синдикат "Образование" към  КТ "Подкрепа", пред БНР.

Според него решението дали да бъдат затворени напълно училищата не трябва да е политическо, а експертно.
"Преди да затворим училищата тотално, нека да затворим всички други възможни места, на които има зараза - моловете, фитнес центровете, метрото, градския транспорт, железопътния транспорт и чак тогава да стигнем до училищата", каза той.

Още по темата

Петров смята, че  предложенията на социалните партньори, на министъра на образованието са важни, но над тях доминират други по-силни предложения на отделните субекти в цялата тази система.

"Добрата новина е, че се повишава броят на тези, които са ваксинирани, повишава се броят на тези, които са преболедували и са живи и здрави. Съществува опасността, немалко от колегите изгубиха живота си, под 100 са засега, това е една много голяма цифра за последните няколко месеца и загуба. Повишава се желанието за ваксиниране у колегите. По наши общи проучвания то е над 40%", каза Юлиян Петров.

Той подчерта, че големите губещи са по-малките ученици заради липсата на социализация, липса на възпитание, което се случва на тази възраст.

"Нямаме толкова на брой и деца, и учители заразени. Има ги, но те не са в стряскащи размери. Затова и моето послание към тези, които решават, е децата да не са политическа картина, с която да отчитаме действия срещу заразата. Има достатъчно други неща, където трябва да вземем такива решения. Радвам се, че много от учителите са готови за ваксина и това е правилното действие, заедно с тези, които са преболедували да влезем в тунела на финалната права, а и да се срещнем с реалността", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно не е вярно. Много има болни и не се тестват. Лошото е, че има болни и от ваксинираните. Никой нормален отговорен учител или родител не иска на този етап събиране на учениците на закрито 30 бр. по 7 часа. Още от първата седмица на присъственото ученици се разболяха, на втората половината окапаха.
27
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами айде де! Учителите се самозбравиха да дават домашни на родителите! По мое мнение повечето от тях просто не стават за преподаватели, но нали им вдигнаха заплатките, пазят хляба и сега дават по цял учебник, който не са обяснили на учениците за домашно на родителите!
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-голямите огнища на такива зарази винаги са били училищата и обществения транспорт. Сега към тях се добавиха и зелемите коридори. Реалността е, че без спиране на обществения транспорт и затваряне на училищата няма да се оправим. разбира се и премахане на зелените заразителни коридори и карантина за идващите от чужбина - още от границата под охрана на специално определени за карантината охраняеми места, а не подпис на хартийка и после заразяват наред.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига лъжи и манипулации
24
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По време на война и криза ,не се питат учители и квартални бекове от панела. Взема се решения от специализираните служби и хора. Като над всипко сега държавата и живота. Ударихте го на анархия вече. Коя е тая учителка, която ще взема решение вместо здравните служби ?
23
1
 
21
 
! Отговори
Ана преди 3 години
Синът ми е 6 клас. След 5 дена присъствено обучение имат 10 болни деца от класа, от 22 деца. Уж са с маски,с отворени прозорци и дезинфекция.
22
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този господин, дето така снело дава предлижения за затваряне, явно не се досеща, че ако спре градският транспорт, няма как учениците да се придвижат до отворените училища. Ние например живеем в краен квартал, децата учат в 1АЕГ и НПМГ, как предлагате да ходят на училище без ГТ?
21
3
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
До уЧИТЕЛКАТо си личи по вашата неграмотност.Вземете поне 4 клас.
20
0
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
До Анонимен Много специалисти в държавата да дават акъл а малко могат-това сте вие анонимнико. Ваксините не са пригодени за деца а само за хора над 18 години.Така ,че първо се информирайте.
19
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не знае реално колко болни има, карантинирани са само тези, които са си пуснали изследвания .... ако изобщо и те са под карантина. Аз бях с положителен тест, но РЗИ така и не се свързаха с мен и реално аз официален документ, че съм била под карантина нямам, както и децата ми можеха да си ходят на училище, ако не бях лично уведомила директорката
18
2
 
16
 
! Отговори
Не знам кой какво.. преди 3 години
...иска в учителската гилдия, но ще посоча само един факт - моя позната е класна на 10 клас. Бяха присъствено в края на февруари. Равносметката за двете седмици присъствено - 3 от 26 са диагностицирани с ковид, десетина карат дистанционно, защото са били контактни, до пълното затваряне на паралелката след установяването на заразените не се стига, защото изтича срока на присъственото.А, и една съвсем незначителна подробност - познатата ми също лепна вируса. Слава Богу - изкара го леко....
17
5
 
19
 
! Отговори
Али Реза преди 3 години
Факт е, че училищата са най-голямата гара разпределителна на заразите, включително и коронката. В класа на дъщеря ми още януари преболедуваха 9 деца и трите им учителки, но поне всички се възстановиха без усложнения. В Гърция от Октомври е затворено всичко, има вечерен час, излиза се с смс, но училищата са си отворени и всеки ден има много новозаразени, което потвърждава тезата, че училищата и детските градини трябва да се затворят.
16
17
 
16
 
! Отговори
до учител преди 3 години
Уважаема колежке,В нашата детска градина от 220 деца, има само едно карантинирано дете. Така че, недейте да съдите за положението при децата, учениците и учителите само от "Вашата камбанария". Ето това има предвид Юлиян Петров, когато казва ,че проблемът не е в детските градини и училищата. Ние, например, искаме да работим "на терен", а не да си стоим в къщи. А който го е страх, си слага ваксина, или напуска системата.
15
10
 
14
 
! Отговори
101 преди 3 години
Юлиан Петров дрънка врели не кипели. Абсолютно не е вярно! А и като затвори градския транспорт с какво ще ходят на училище. С такси ли бе ***?
14
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако наистина 60%от учителите искат присъствено има надежда!Не коментирам глупостите за затварянето на метрото, градският транспорт и тн.То всички мерки са идо.....т..ски сами по себе си и обслужват лични интереси.Спорете ако искате, но да попитам само нещо много премълчавано,а заведенията в хотелите ще продължават ли да работят? И ще ви отговоря-да ще продължават!Стандартно-за едни може, за други не, а чии са хотелите всички знаем,на големите олигарси.Да видим кога ще се нарушат техните интереси
13
7
 
6
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 3 години
АИДЕ НАЙ-ПОСЛЕ ГИ ЗАБРАНЕТЕ ДЕЦАТА БЕ. СТИГА ВЕЧЕ С ТЯХ. ИСКАТ ДА МЕ ЗАРАЗЯТ И ДА УМРА. МАМИЦАТА ИМ ГНУСНА.
12
8
 
6
 
! Отговори
уЧИТЕЛКА преди 3 години
А ПА НИЕ ОТ УЧИТЕЛКИ ЗА БЕЗОПАСНО УБРАЗУВАНИЕ ИСКАМЕ ДА СЕ ЗАБРАНИ УБРАЗУВАНИЕТО ЩОТО Е ОПАСНО
11
12
 
32
 
! Отговори
Учител преди 3 години
Какво говорите? В моето училище имаме 4 учители в болница от К-19, 124 деца в карантина и 8 колеги също в карантина. Проверявайте нещата, а не говорете глупости. Вече 102 учители /не пенсионери, а работещи/ си отидоха от този свят, а вие ми говорите, че искали да се връщат в клас. Пълна лъжа! Бъдете здрави!
10
1
 
21
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
До Анонимен Стига с тези атаки срещу тези дали ви образование и грижещи са за същото и за вашите деца.Да, в комисиите за изборите трябват грамотни хора а не такива дошли само за парите и не знаят за какво са там.Но простолюдието у нас расте ,защото се дадоха много права на учениците ,от които се възползват техните родители.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярвате ли си