Няма причина да се намалява учебния материал за матурите

Възможно е след заявление, детето да учи онлайн обучение
9 апр 2021 11:58, Ния Христова
27
Няма причина да се намалява учебния материал за матурите
Снимка: БГНЕС
"Няма основание за намаляване на учебния материал за матурите", заяви началникът на Регионално управление на образованието за София-град Ваня Кастрева в ефира на Нова тв.
 
Тя потвърди, че е възможно, след подаване на заявление, детето да остане на онлайн обучение. Трябва родителите да осигурят техническа възможност това да се случи. Над 1000 са тези случаи в София.
 
"Трябва да гарантираме спокойствието на родители, защото когато човек е тревожен, резултатите не са добри. За дванадесетокласниците, смятам, че те нямат основание да искат редуциране на учебния материал. Защото те отдавна знаят за зрелостните изпити. Въпрос на организация и мотивация е те да се подготвят за тях. За мен дискусията за намаляване на учебния материал е демотивираща. Вече е късно, тепърва да казваме сега кое отпада от материала, смятам, че ще е нечестно спрямо тях", коментира Кастрева.
Още по темата
 
Не е уточнено и дали ще има промяна на датата за матурите. При добра епидемична ситуация те ще се проведат по график. 
 
Според Кастрева ефективността на онлайн обучението зависи от домашната среда, което категорично не значи неучене. Отговорност на учителите е да бъдат във връзка с родителите, за да се намалят дефицитите.
 
"Щом могат учениците да се обучават присъствено, според мен е добре паралелно да се обучават и в образователните центрове", добави тя.

27
Още от Образование
В пандемия университети привличат студенти онлайн
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
Има преди 3 седмици
Има причини изобщо да не се провеждат матури и дори да отпаднат матурите напълно.
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Миналата година 11-ти клас "учиха" онлайн най- трудните автори - П.П.Славейков , Яворов , Ел. Пелин , а някои прехвърлиха Дебелянов за тази учебна година ..тази убавицана на фотоса е за Сливенския ... с такива "Твърди" изказвания .. без да си дава сметка ,че подмаз..ва..че..с..тво..то не прави образованието ни по- добро
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ама булка Кастровицей, 2020 г. опростихте на 12- ти клас материал - не учили както требе , тогавашния 11-ти клас ,сега 12- ти ,повече ли учиха? Що от миналогодишният материал да не редуцирате нещо или като ма..га ре..та на мост ще упорствате ,че така да се докажете ,че се "капацитети"..а пък тази година "всичко е наред" сега чакаме и "песнопоеца" Стаматов да каже тежката си дума ...е ми г-н Борисов да не се сърди ,че на тези избори "матряла" не му даде пълната власт с тези уникални съветници
19
1
 
6
 
! Отговори
Има причина преди 3 седмици
Да се намали учебния материал и това не е свързано с дистанционно обучение.Уч
ебният материал е силно раздут и от много подробности се губи същественото.Иска се да назубриш безбройни данни и факти ,и не се стимулира мисленето.Учебниците са сложни и неразбираеми.
Целта е да вървят частните уроци.
18
2
 
3
 
! Отговори
До 15 преди 3 седмици
И като учителите не искат нито дистанционно, нито присъствено, нито хибридно какво се очаква да стане с обучението на децата? Да се пише нулева година за най-лесно? На който не му харесва професията винаги може да се преориентира към друга, но не може постоянно да се мрънка срещу всичко!
17
1
 
4
 
! Отговори
54887 преди 3 седмици
До: 6

А вие знаете ли какво научава един такъв ученик и какво струва на родителите му, особено ако е в 7-ми клас да спаси иначе неспасяемото положение???!!!
Ваксинирайте се и отивайте в класната стая да учите децата!!!
Ако не ви харесва напуснете и си търсете друга работа!!!
16
1
 
2
 
! Отговори
До 15 преди 3 седмици
Може да не е била доволна, но това по никакъв начин не й е попречило да си изпълнява служебните задължения, забележете КАЧЕСТВЕНО! В това е проблемът - че много малко от българските учители са истински професионалисти и си вършат качествено работата. Повечето гледат да си изпеят там урока и който научил нещо - научил, а другите да се оправят както знаят! Както му е лошото на хибридното обучение? След като самите учители не могат да решат дали да е присъствено или дистанционно, защо не така?
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ДО 6
Че защо да не "мрънкат" учителите .Да не би да нямат право на глас и безропотно да изпълняват всякакви безумни приумици . Съмнявам се , че вашата учителка е доволна от хибридното обучение , само , защото ви се усмихва и не е "мрънкала "
14
0
 
12
 
! Отговори
Дзъ преди 3 седмици
Госпожо Кастрева, Вие да не сте роднини с Лили Иванова? Само питам, че остарях с Вашата физиономия, а Вие сте несменяема, вечна... не, че нещо но едва ли сте най-компетентна в държавата
13
5
 
10
 
! Отговори
До 6 преди 3 седмици
Госпожо Учител, а Вие за още нещо ще мрънкате ли? Как пък някои учители все не са доволни - не искат присъствено, не искат онлайн, какво искате аджеба? Да взимате пари и да си седите вкъщи ли? Благодарна съм на учителката на детето ми (1 клас), която успя и онлайн да им предаде материала, и присъствено, като същевременно има 3 деца, които се обучават от разстояние, и нито едно дете не изостана от материала! Ето това е Учител! А другите сте просто мрънкачи!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Такева и Кастрева ,вън!Смяната е наложителна!НО ,НЕ ОТ ШАПКАРЕВА И МОТИКОВА!Вмирисани....
11
0
 
1
 
! Отговори
някой преди 3 седмици
До: От Курило с любов (номер 8)

ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААА!!!

Ееееее, неееее! Това изби рибата! Онлайн урок по плуване!
И най-якия виц за лудите в лудницата не е толкова готин като това с плуването, което между другото щеше да е смешно ако не беше тъжно.
Ама много, много е тъжно и затова хич не ни е до смях.
Но нищо, ние пак се смеем, щото вече сме мръднали, избили са ни чивиите и се смеем като лудите!
Няма ли един нормален да обяви нулева година и децата да повторят същите класове?
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В мон се пие много кафе и се яде много червило. Останалото е между другото. Грамотността там
e под голям въпрос, но това не пречи на заплатите. Освидетелстване би попречило.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абе от години се наблюдава постоянно ежедневно говорене за образование, а матряла става все по-неграмотен. Верно, държавата си е виновна, но учителския матрял за нищо не става мен ако питате. Ако родителите не натискат нищо няма да се получи с детето. А въобще не засягам темата за етническите братя българи, там проблема си е изцяло самостоятелен.
8
3
 
14
 
! Отговори
От Курило с любов преди 3 седмици
В едно столичното даскало имат on-line уроци по плуване... И не правят суха тренировка, а им пускат филмчета как някакви хора плуват. Това се отчита като тренировка вече месеци наред и се заплаща с пари на данъкоплатците. Защо най-сетне не назначат психиатри в ръководството на МОН? В това министерство всички са ненормални, а нормалните напускат бързо и не се задържат повече от 2-3 месеца. Назначете им специалист, който да може да се оправи с тези луди лели и да си ги лекува
7
0
 
18
 
! Отговори
sante_dog преди 3 седмици
тази когато и да я разкарат все е късно... Нека напусне вече, с гругарката Янка Такева достатъчно съсипахте образованието!
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Госпожо Кастрева , а вие знаете ли как се работи едновременно в един и същи час с 20 присъстващи и 5-ма онлайн ученици. Урокът се накъсва - учителят следи за комютър , дъска , въдворява ред , за да могат дистанционните да чуват , върти камера напред, назад .... и още куп други ангажименти / консултации , изпращане на материали , изпитвания- онлайн с тези ученици / без да му се заплаща за допълнителния труд . Пълен кошмар
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Госпожо, какво да правят учениците в частните и малките училища, след като тези училища нямат физическата и финансова възможност да предложат ОЕСР на желаещите? Децата остават без никакво обучение, а има родители в рискови групи. Защо заповедта на министър Ангелов не е съобразена с липсата на ОЕСР в частните и малки училища? Моля, отговорете и вземете мерки, защото деца остават без абсолютно никакво обучение!!!
4
0
 
16
 
! Отговори
Хубаво преди 3 седмици
Че е тази мазната, за да се изкаже в любимия си стил: "Аз нищо ново не казвам, усмихвам се фалшиво и съм независима, защото нищо е зависи от мен."
3
13
 
10
 
! Отговори
някой преди 3 седмици
Бе вие акъл имате ли бе??? Пускайте децата веднага да ходят на училище!!!
И по турско време не е било толкова зле - в килийните училища децата са научавали сто пъти повече от сегашните с игричките на лаптопчето със стрелби с калашници и М16-ки и каране на японски коли!!!
Луди хора!!! Ще създадете цяло поколение млади мaлoyмници!!!!!!