Ректори искат университетите да се отворят

От МОН подкрепиха това искане
14 май 2021 12:25, Ния Христова
39
Ректори искат университетите да се отворят
Снимка: БГНЕС
От Съвета на ректорите поискаха университетите да бъдат отворени по време на среща със служебния образователен министър. МОН подкрепиха това искане. 
 
За да отворят университетите трябва да има издадена заповед от здравното министерство. Предстои МОН да проведе разговор с тях. Това стана ясно от срещата между служебния министър Николай Денков и председателя на съвета на ректорите - проф. Анастас Герджиков.
 
Междувременно от МОН потвърдиха, че НВО за 10-ти клас остава. Повод за тази реакция стана желание на родители оценяването да бъде отменено. За утре е планиран и протест с искате за отмяна на НВО за 10-ти клас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
ddd преди 2 години
Моя приятел е студент медицина и преписва яко откакто е дистанционно изпита. Вика голям кеф. Не му се налага да откача от четене денонощно на хиляди страници.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще трябва да ги тестват всеки ден. Не знам колко е възможно това а и болниците ще се напълнят.
3
5
 
20
 
! Отговори
от СУ преди 2 години
Останаха още 4 седмици от семестъра. Връщането в аудиториите е безсмислено за повечето специалности. Няма нужда да разкарваме към София студентите, които са по родните си места. Не си струва да идват дори за изпитите. Може да се проведат дистанционно.Ректорите да си налягат парцалите, вместо да се напъват в края на учебната година.
2
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В СУ не пишем на черни дъски и е смешно да се подигравате на единствения ни университет, който е влезнал в престижна международна класация. А относно отварянето - не е редно да стоят затворени вуз-овете при положение, че заведенията работят
1
0
 
5
 
! Отговори
пери преди 2 години
Подир дъжд, качулка.