МУ дава по 3 000 лв. за всяка публикация на млад учен

Средствата са осигурени от бюджета на университета
34
МУ дава по 3 000 лв. за всяка публикация на млад учен
Снимка: МУ-София

До 3 000 лв. за публикация в реферирано издание ще получи от Медицински университет-София всеки негов докторант преди защита или асистент в конкурс за главен асистент.

„За нас е от изключително значение да създадем максимално добри условия за развитието на младите кадри в МУ-София. Тъй като публикациите, необходими за кариерното им израстване, най-често са платени, университетът реши да свали финансовата тежест от раменете на младите учени“,посочва  ректорът на МУ- София акад. Лъчезар Трайков, цитиран от пресцентъра на университета.

Помощта в размер на до 3 000 лв се отпуска за една публикация на автор. Финансирането  става  едновременно  за  всяка  една  от  категориите като заявителят трябва да е първи автор и в статията  да е посочен  Медицински университет-София като негова месторабота. Списанието, в което ще се публикува статията, трябва да е с импакт фактор по глобалната платформа за цитирания на публикации в областта на науката и изследователската дейност Journal Citation Reports.

Процедурата за финансирането на докторантите се реализира приоритетно в рамките на собствените бюджети на съответните факултети за съответната бюджетна година, в рамките на самостоятелния бюджет на МУ-София.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пф, то ако някой млад доктор пише статии горе-долу самостоятелно(никога някой по-старши няма да пусне млад доктор за първи автор) и са световно значими(импакт фактор) - той няма да седи в България бе... Няма. Бърза справка - колко статии с импакт фактор има за изминалата година? Ну-ла. Колко статии има за последните десет години? Има, ама от академици извън МУ, дето им е дpeкypo за 3000 лева... щото са на световно ниво и правят десетки пъти повече на месец.
6
0
 
2
 
! Отговори
Теди преди 2 години
защо подценявате труда на другите хора ,касиерите в Лидл да не са по -долу, кога ще приемете, че хората са равни и ще престанете да се надувате на останалите от голямото добрутро и да смятате другите хора за нищо, както и труда им . Срамна работа няма.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е чудесно... Имаме едно момиче под нас лекарка. Факт, че живее в нов блок, хубав квартал на София, но под наем в кутийка. Толкова е скромна- виждал съм я облечена в 2 тоалета и нищо повече. Ние се ширим в 220м2, харчим като разпрани, а сме учили по 6 години всичките (ние сме с магистратури с жена ми). Хубаво, но момичето взима има-няма 1500-2000лв. (извинете, колкото КАСИЕРКА в Лидл). Не заслужават толкова малко пари младите лекари у нас. Трябва да има адекватна субсидия!
4
2
 
3
 
! Отговори
Меди доганов преди 2 години
Вай - вай, чок много ва, нерде моя процент, бян доктор ва?!?!?!
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България е прието коремен доктор да пише за вируси.Няма да се получи нищо ама виж парите некой коремен доктор като нищо мой да ги вземе. У България парите винаги има кой да ги вземе ама няма кой да свърши работата ;)
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Kiffla - Аз пак не разбрах - на кого му дава? Защо пишат изречения без подлог? .... ........... ..........За мътене на яйца ли става дума? Не се ли казва полог. Какво е туй подлог - нещо подло?
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3 бонки горе-долу покриват таксата за публикуване в такива списания.