Почти 90% от студентите на ВУТП си намират работа, докато учат

Проф. Миглена Темелкова пред Bloomberg TV Bulgaria
21 май 2021 20:51, Анисия Иванова
36
Почти 90% от студентите на ВУТП си намират работа, докато учат
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Почти 90 % от възпитаниците на Висшето училище по телекомуникации и пощи си намират работа, още докато учат. Това каза проф. Миглена Темелкова, ректор на ВУТП, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

От думите на госта стана ясно, че причината за успеха на студентите е фактът, че се поддържа много добра връзка с бизнеса, който успява да намери качествени кадри в ранния етап на тяхното обучение. Друг фактор за високото качество на подготовката е мултидисциплинарният подход.

"В последните години интердисциплинарността се налага като изискване в образователния процес. Това се случва в резултат на предизвикателствата, които идват с Индустрия 4.0. Много от работните места ще изчезнат и строго профилираното образоване няма да ни бъде полезно“.

"Ако доскоро сменяхме работните си места, то в следващите години ни предстои да сменяме професиите си и да се учим цял живот“, смята гостът.

За четвърта поредна година ще се проведе Лятната академия по лидерство, организирана от ВУТП.

"Тазгодишното издание ще бъде малко по-различно, тъй като учебното заведение има 140 г. юбилей. Поканили сме като лектор Румен Радев. Учени от 5 държави ще споделят идеите си относно лидерството като национален приоритет. Дефицитът на лидери е изключително осезаем през последните 10 г. в общественото и бизнес пространството".

Проф. Миглена Темелкова коментира пред Bloomberg TV Bulgaria, че през последните години лидерството се проявява в електронната среда.

"Много често ни се налага да работим с международни екипи, намиращи на различни географски точки. Така започнахаме да говрим за лидерство в дигитална среда“.

От разговора стана ясно, че Смарт лидерство е единствената интердисциплинарна програма в областта на лидерството в България, която изгражда този нов тип бизнес лидери.

Целия разговор може да видите във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горещи тийнейджъри без *** - ***
11
0
 
3
 
! Отговори
Бойко Борисов каза преди 2 години
Аз съм Бойко и бях премиер 11 години. Аз съм най-ученият, печеният и красивият, и съм и футболист и актьор и супер герой. Бъдете като мен . Сега продължавам да уча. ЩЕ СТАВАМ ПРЕЗИДЕНТ, сиреч ДА СИ НАМЕРЯ РАБОТА. Аз работя докато съм ЖИВ, учете се да станете като мен!
10
0
 
0
 
! Отговори
Свиня преди 2 години
Девойко росна, това дето го говориш не е за хвалене....всеки знае че магаре да вържеш да пасе пред български ВУЗ след 4 г. ще има диплома и титла...*** не го казвай толкова явно....отделно БГ образованието е останало някъде в миналото....ако я изкараш тая от кабинета и я пуснеш в реалния живот по специалноста и никого няма да може да убеди че е професор...
9
2
 
8
 
! Отговори
Sw преди 2 години
Тая глупост дето повтарят - учене през целия живот, не е реална. Не сме се развили толкова от 20000 год. назад, човешко същество живее средно без болести до 30 год. След това настъпва дегенерация на всичко и мозъка. Ако не си учил до 30-40 год. максимум - няма да научиш нищо след това. Учил съм хора на 50 год. на компютър, държал съм им ръцете на мишката, ами не става. Същото е сега и смен - след 20 год. Идва някой 25 год. и неща дето правиш за 3-4 дена ги прави за 2-3 часа... А съм учил уж :)
8
0
 
2
 
! Отговори
ГолЕмото учене преди 2 години
Кога имат време да учат и да работят. Преди много години не можехме да излезем от аудиториите. Лекции, упражнения и денят отишъл. Отделно присъствието беше задължително и ни брояха като ученици, иначе няма заверка и на изпит някой друг път. *** кът сме били гламави, учили сме да ни дойде акълът.
7
0
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Тая на снимката в дясно от много учене направо заприличала на някъфф ***...
6
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 2 години
И освен това се тригърват, хахаха.
5
3
 
7
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Намират си по колцентровете
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво всички до 70 г. трябва да ходим на училище за да ходим на работа ?! По-голяма глупост не бях чела.
3
2
 
7
 
! Отговори
Ако преди 2 години
Всички имаха успешен бизнес, в БГ щеше да има 2 милиона ЕТ и 10000 еснафски задруги...
2
0
 
10
 
! Отговори
Научихме, че преди 2 години
Радев щял да си сменя професията.
1
3
 
9
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
да се хвалиш, че си фабрика за р0бе! а колко процента имат успешни собствени бизнеси и сами са си шефове?!