Зрелостниците пишат по вариант 1 на матурата

Изпитът започва в 8:00 часа
21 май 2021 07:49, Александър Попов
40
Зрелостниците пишат по вариант 1 на матурата
Снимка: БГНЕС

По вариант 1 ще пишат зрелостниците днес на втория задължителен държавен зрелостен изпит в 12-и клас, за който 36 048 ученици са подали заявление за участие. Изпитният вариант беше изтеглен в Министерството на образованието и науката, а втората матура по 13 предмета по избор на учениците започва в 8.00 часа.

Традиционно най-много ученици са избрали да се явят на матурата по английски език - 12 497, следват биология и здравно образование - 8529, по философски цикъл - 4782, 4534 - по география. 2503 са учениците, пожелали да се явят на втора матура по математика, 1086 - на история и цивилизации, 833 - по немски език, 324 - по френски език, 304 - по руски език, 264 - по испански език, 187 - по физика, 140 - по химия.

Още по темата
Най-малко са заявленията за италиански език - 65.

Осем ученици под карантина ще могат да се явят на изпита. В училищата са създадени необходимите условия за това. В момента в информационната система на МОН няма постъпила информация за зрелостници, болни от COVID-19, които няма да участват в изпитите.

Матурите ще се състоят в над 5000 зали. Ангажирани са повече от 15 000 квестори. До трима родители от всяко училище ще могат да проследят изпита чрез инсталираните камери. За първи път във всички 28 регионални управления на образованието са изградени локални центрове за видеонаблюдение в реално време, което дава възможност за дистанционен мониторинг във всички изпитни зали в съответната област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: матура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
... преди 2 години
За билогията, браво на толкова много ддеца. Извинявайте ама философия 4000+, география 4000+. Събрани тези, явилите се по практически науки математика, физика и химия не правят колкото философите и геогафите. И друго не мога да разбера. Как пък тук Ай Ти до Ай Ти? Нищо против вас, ама има и други доста по- престижни професии от писането *** програмки на компютъра и създаващи много повече НУЖНИ блага на човечеството и допринесли за прогреса. Дори столът, на който цял ден седите не е ваше дело.
25
1
 
4
 
! Отговори
Калашников преди 2 години
Нямаше нито един от *** в стаята с маска на носа, всички на брадата. Половината подсмърчаха. Маската им пречела да мислят. Ще пречи, като мислят сигурно за пръв път. Зомбирани промити мозъци. И не, не са деца. Човек, който се трака, пафка, шмърка и порка от 13 годишен, отдавна не е дете.
24
2
 
1
 
! Отговори
Родител преди 2 години
До АнонименГрозно обобщение. Детето ми завършва и ще кандидатства с максимален бал в СУ информатика. Не очаква да го научат на нещо повече от това, което знае, но е достатъчно грамотно и знаещо да си пише името. Във вашата компания обаче едва ли ще кандидатства, защото явно към друг таргет се целите. Предполагам и условията, които предлагате не са като за знаещи и можещи. Е няма как да ги намерите грамотни тогава. Има достатъчно умни и кадърни деца, които остават да учат и да се развиват тук.
23
2
 
5
 
! Отговори
Хо-хо преди 2 години
Вие, предните поколения защото сте по-добри от нас... та затова държавата е на този хал, защото вие сте се погрижили. Затова бягаме, защото когато е било вашето време, вие не сте направили абсолютно нищо, за да се промени обстановката тук.
22
0
 
6
 
! Отговори
до 23 преди 2 години
Не е злоба, а самата истина, жалко или не това е . 90% от тези сега деца ще станат точно такива за голямо съжаление, тези матури и изпити са апропо, дейност да се отчита. Виж учениците от 12 годишни пият пушат трева и се друсат с амфетамини и това са факти, а не измислици...чуй музиката която слушат и виж филмите, които гледат. А най-жалкото, е че нямат кауза и изобщо никаква идея за бъдещето им. Истината боли, но това не я прави по-малко истина.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма злоба, голямо чудо! Какво са ви направили тези деца? Наричате ги ягодоберачи, болногледачи и т.н.? Чуждопоклоници? Защоти збаят език? Сериозно? С тази злоба не виждам защо да остана в България. Та това са деца бе хора! Нашите деца!
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нужда от тази матура.
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1987-*** съм роден, на времето влязох с 5.65 по математика ПОСЛЕДЕН на първо класиране информатика в СУ. ПОСЛЕДЕН с 5.65 и диплома 6.00. Завърших без никакви усилия и интерес (много, много слаби курсове и преподаватели), после отидох за 2 години в САЩ (магистратура) и научих колкото за 25 години в СУ нямаше да науча. Бързо си намерих отлично платена (в момента 10к++ лв. работа у нас и редовно водя интервюта). Често търсим хора без опит. Ами, накратко името не могат да си напишат.
18
6
 
3
 
! Отговори
Това е преди 2 години
Електората на Радефффф и Манолова в действие
17
3
 
8
 
! Отговори
Ddt преди 2 години
Че те да пишат могат ли?!
16
2
 
10
 
! Отговори
Дзъ преди 2 години
Успех на децата! Пожелавам на всички да изкарат шестици или там квото е максимално. Така или иначе нЕма никакво значение за реализацията на живота им в Бг. Радост да има - това е по-важно. Хайде успееееех!
15
1
 
5
 
! Отговори
За 15 преди 2 години
Да като *** за зеле не става от тех така викате, че е по добре :) Бг работодатели отдавна няма, всичките са слуги на европа, явно и това не знаеш, сигурно си касиерка в Лидъл и си мислиш, че е Бг работодател оти е у Надежда 2 ! Хахахахахха
14
0
 
11
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Висшисти също берът ягодки и сменят памперси :) Образованието в България е само на хартия, манталитета ни е основната сила движеща свещенната ни простотаа.
13
3
 
3
 
! Отговори
До 13 Елза преди 2 години
По добре берачи и мивчи в чужбина отколкото роби на бегеработодатели и платениГендарТролове
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Назавършили средно даже се мъчат да тролят тука ! Добре, че сте се научили поне да пускате готови коментари.
11
5
 
8
 
! Отговори
Елза преди 2 години
Бъдещите берачи на ягоди в англия и болногледачи в германия са на матура!
10
1
 
2
 
! Отговори
една българка преди 2 години
А ти от кои си?
9
8
 
3
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Електората на Слави и Мая Манолова ли е това?
8
6
 
8
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
Чалгарчета и наркоманчета
7
0
 
9
 
! Отговори
malart преди 2 години
Осигурихме ли по две -т ри ролки тоалетна хартия за тоалетните в училищата за матурите или пак ще го караме по старому, т.е. за камери пари има, но за хартия няма