Учителите - разнопосочни в мнението си за безплатна почивка

Критериите създават елементи на дискриминация
2 юни 2021 13:47, Петя Славова
40
Учителите - разнопосочни в мнението си за безплатна почивка
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новата програма на МОН за безплатна почивка за учениците ще стигне до голяма група ученици. Учителите са разнопосочни в мнението си. Критериите са оставени във всяко едно от учителските ръководства, по този начин те ще създадат елементи на дискриминация и усещане за несправедливост. Това коментира пред БНТ Диян Стаматов, директор на 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов".

Още по темата

  "Най-големите училища ще могат да изпратят 170 ученици, а по-малките до към 12. Трудно е да се подбере от едно голямо училище около 1000-1500 човека точно кои да бъдат, тепърва предстои да се обсъждат критериите. Една част ще бъдат социални, други по успех, трети в зависимост от участието в различни прояви, ще бъдат по-скоро социални критериите", заяви Диян Стаматов.

По думите му една от спирачките е, че хората вече са планували лятото си. "Групите ще бъдат сформирани от различни класове, от различни випуски, подборът ще бъде труден", каза още Диян Стаматов.

Той призова за яснота относно реда, по който ще се заплаща труда на учителите, които ще ръководят тези групи, тъй като това като казус липсва в програмата.

"Заплащането трябва да бъде по-високо и заради извънредния труд, и заради спецификата", категоричен бе Диян Стаматов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Дискриминация преди 2 години
Какъвто и подход да изберат за подбор на децата ще е дискриминационен ако не се даде възможност на всяко едно дете да участва в т.н почивки!
22
0
 
2
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 2 години
До Само за пари питат "Имали родителите бол пари, плащали частни уроци! - като не са могли да възпитат детето да учи самостоятелно!"А за безплатните почивки - никой никого не задължава! Който иска да се грижи за ученици и през лятото - защо не? В момента все още е епидемиологична обстановка и всеки учител може да си вземе неплатен отпуск!
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за лекарите в спешната и в ковид отделенията на които са спрени отпуските от 1,5 г нищо. Както винаги.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма угодия. Винаги ще има недоволни. Винаги ще има супер нещастни хора, които единственото нещо, което ги прави за кратко щастливи е да мразят.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според някои и ученическите униформи бяха комунистически измислици. Но сега всички частни училища са с униформи. Така е и в цял свят. Но човек, когато пише без да мисли е така.....
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен12Американските деца също ходят на лагер.
17
1
 
10
 
! Отговори
До 11 Само за пари преди 2 години
***, ти хейтърските коментари безплатно ли ги пишеш? Щото ако ти плащат, не си дават парите на точния човек. Къде прочете, че учителите питат за пари? Безплатната почивка е за учениците. Учителите, които отиват, са там на работа и ще отговарят за живота и здравето на децата през това време. Матурите тук нямат нищо общо, ама откъде толкова акъл, че да схванеш за какво иде реч. Важното е да заработиш някоя стотинка с нелепи коментари.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Само за пари питат"Вече втора година тези учители само за пари, пари и пак пари говорят, срам нямат!"____________________________ Да водиш 10-15 деца на почивка е работа 24 часа за учителите през цялото това време! Освен самата тази работа, те носят пълна отговорност за всяко дете! И това не е водене на уроци в час, а допълнителна дейност! За всичко това наистина трябва да се плати на тези учители, които биха се наели да вършат тази отговорна работа, вместо наистина да са на почивка!
15
0
 
23
 
! Отговори
Хранилка преди 2 години
Бюджетна стимулация на туристическите обекти на нашите хора. Всички ще платим общо 15 000 000 =30 000 души х 500 лв., които ще влязат в джоба на някой хотелиер, като поне половината ще са чиста печалба. Има над 50 000 деца, за които държавата през последните 12 години не е отделила 1 лев за образование, като половината от тези деца не са приети в държавно училище или детска градина, а са принудени да плащат, откъдето намерят."Бизнес" с държавни протекции лесно се прави или се поддържа.
14
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо ще пращат децата да се разболяват на българското море, вместо да си изкарат една нормална почивка някъде в чужбина, например в Италия или Испания?
13
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия все не доволни ,Ами стойте си на село Даскаля
12
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде комунизма се завърна, хайде на безплатни мизерни лагери.
11
32
 
14
 
! Отговори
Само за пари питат преди 2 години
Вече втора година тези учители само за пари, пари и пак пари говорят, срам нямат!Увеличиха им заплатите, компенсираха им разходите за интернет, компютри, но нямат спиране.А тоз директор ли е , какъв е, не излезе и каже" този и този даскал изкараха толкова пари от частни уроци, хайде да си платите данъците"Я попитайте децата след матури, колко от тях са подготвени с допълнителни частни уроци и колко е струвало това на родителите?
10
3
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
До пак връзкари . . . .Някои деца няма да искат с родителите си - напр. по-големите ! .... Други пък няма да имат нищо против да отидат на почивка и с родителите и отделно с други деца ! ... Разбирам доводите на всички, ама никое дете да не отиде по този начин на почивка заради някакви доводи , не ми се вижда редно ?!
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПорЦеланСега определено не работи. Повечето българи бягат от страната и НОИ фалира.
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Буци калинките пак нещо не им наред щом не е пуснато от Тиквата едно време на лагер да не би цялото училище да е ходило тая дума дескриминация много широко почна да се употребява за щяло и нещяло то съм сигурен че няма да се попълни бройката нека пуснат записване пък тогава да говорят.
7
3
 
33
 
! Отговори
пак връзкари преди 2 години
Тая мярка е абсолютна тъпотия, освен да раздели обществото още повече, друг смисъл от нея няма. Защото децата ще искат да отидат на почивка с приятелите си, а не с непознати...Пълна недомислица, явно е измислена от някой, който няма деца....
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще заразят учителите.
5
2
 
27
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
Това с еднаквите заплати вече сме го играли. Тогава никой не работи.
4
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте еднакви заплати за родители и всички ще са равни.