Над 500 училища ще са иновативни през новата учебна година

Въвеждат нови практики, класните стаи са нетрадиционно подредени
15 юни 2021 15:30, Петя Славова
8
Над 500 училища ще са иновативни през новата учебна година
Снимка: БГНЕС

509 училища от всички области в страната ще  имат статут на иновативни и ще бъдат включени в списъка за следващата учебна 2021/2022 г. Това предлага проект на Министерския съвет, качен за обществено обсъждане, предава "Монитор".

В иновативните училища са въведени нови учебни практики, предмети и програми, класните стаи са подредени по нетрадиционен начин. Те кандидатстват за придобиване на статута в рамките на до 4 години и обхващат всички или част от учениците.

Всяка учебна година са описани конкретно етапите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг. Иновациите в образователната система имат за цел да подобрят резултатите на учениците, да повишат мотивацията им за учене, участието им в училищния живот и да развият креативното си мислене, различни компетентности и емоционална интелигентност.

72 от училищата, които ще бъдат включени в списъка за следващата учебна година, ще носят статута за първи път. Останалите 437 школа пък ще продължат да се наричат иновативни.

В една част от тях периодът, за който са въведени новите практики, все още не е приключил. Останалите пък са с приключваща иновация през учебната година 2020/2021, но са одобрени с нова такава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Какви ще са тези училища? Какъв статут ще имат? Простете невежеството ми, но не говоря суахили.
5
0
 
9
 
! Отговори
6 преди 2 години
Колкото по-иновативни , толкова по-неграмотни!
4
0
 
9
 
! Отговори
hahahaha преди 2 години
Няма по-голям смях от "иновативното училище"! Влизаш и паркета е по-стар от набор '80. И учителките вадят мазните тефтери. Ужас! Само си слагат епитети, а реално в училищата няма нищо променено!!!!! СМЯХ!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля поне когато става въпрос за българското училище да говорите и пишете на български! "иновативни"
2
3
 
10
 
! Отговори
олей преди 2 години
Иновейшън миновейшън, половината не могат си напишат имената. Другата си избират имена от срещуположния пол. За протокола.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
теорията за многополието и равенството на етносите и расите ще преподават ли?