Още 2,4 милиона за безплатното море на учениците

Финансирането се разпределя между 236 училища
20
Още 2,4 милиона за безплатното море на учениците
Снимка: Pixabay

Правителството одобри 2 422 000 лева за 6258 ученици, които заминават на лятна почивка по Националната програма „Отново заедно“. Те са разпределени в 570 групи. Придружават ги 662 учители или други педагогически специалисти.

Финансирането се разпределя между 236 училища - 216 общински и 20 държавни. Средствата за общинските училища се отпускат по бюджетите на общините, а за държавните - по бюджетите на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и на Министерството на културата. Те представляват 70% от заявената от училищата обща сума на базата на подадените формуляри. Останалите 30% ще се изплатят, когато в Министерството на образованието и науката (МОН) се представи по електронен път сключеният договор с туроператор.

На 14 юли т.г. правителството одобри други 997 850 лева за 2577 ученици, които ще бъдат придружавани от 274 ръководители. За всеки участник в пътуването е осигурен шестдневен туристически пакет в размер на 500 лв. Офертата включва настаняване с 5 нощувки, храна, транспорт, застраховка и допълнителни дейности. Целта на програмата е да насърчи възстановяването на комуникацията между учениците и да преодолее изоставането в социализацията им заради неприсъственото обучение през последните две учебни години. Очаква се тя да помогне също за обогатяване на културата на децата и да стимулира тяхната физическа активност.

Първият етап от кандидатстването по „Отново заедно“ продължава до 31 юли 2021 г. Ако след тази дата предвиденият за програмата бюджет от 15 млн. лв. не е изразходван, училищата могат да кандидатстват отново с до общо 165 участници до 1 септември т.г. или до изчерпване на финансовия лимит.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мотото на кампанията "Отново заедно" е много погрешно и дискриминационно. Как едни от децата ще се социализират, докато другите ще се изключват и изолират. Отново заедно е само валидно, ако се отнася до всички ученици. На Запад тези ученически екскурзии са задължителни за всички у-ци от класа, за да се стимулира колективния дух и ако родителите не могат да платят такова пътуване, държавата поема разноските. Целта е никой да не се изключва, акцентирайки в/у общността.
15
0
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Хотелите на Шулева ли са дайте списъка :)))
14
0
 
4
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 2 години
Едно време беше безлатно сега е ашак работа.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АсанАсене, това е опит да се лъсне имиджът на мотрите с хотели, че уж карат деца на море, а всико е платено от нашите данъци.
12
0
 
10
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Като е безплатно Кой го плаща :)))
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте още 240 милиона от бюджета за море. Да крадете можете нали? Борисов ви научи и вие бързо схващате
10
1
 
13
 
! Отговори
123 преди 2 години
За моето дете няма "безплатно" море. Един път го заведохме с лични средства, втори път ще е на лагер, платен с лични средства. Трети път ще плащам с лично прибраните ми пари за данъци и т. н. някой да си води някакви деца на море.... От къде на къде Бе? Да си плащат с лични средства! Или за всички или за никой! За чий да плащам за другите?
9
1
 
14
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Аз ли нещо не разбрах? Осигурили по 500 лв на ученик! Това и за ол-инклузив си е добра пара! Някои хотели на верни другари май ще се облажат с милиони! Ако беше Борисов , щеше да ги е дал за саниране и оборудване, ама другарите обичат да усвояват!
8
0
 
2
 
! Отговори
Хайде на море хайде преди 2 години
на плаж, леееесно е.Не си се класирал, има следващ тираж, чееекане.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама мисирките избраха снимка., сложете реалността. Кафявата тръба заустена в залива на Равда например. А има още хиляда такива. Да знаят какво ще правят децата.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом не е за всички, значи не трябва да се плаща от общите данъци да плати някой велик бизнесмен като оня дето се преби със самолетче миналата година.
5
0
 
10
 
! Отговори
Беден преди 2 години
Осъзнахте ли небивалицата? За култура и социална интегреция! Къде това, бе джанъм?!В петзвездните хотели по морето, защото някой трябва да налее безотчетни пари на богаташите. Ако искате социализиране ги дайте на семействата, а те дазаведат децата си където пожелаят-на село, на балкан, па може и на море за 40 лв сянката
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое му е безплатното, тези 2 милиона от къде са взети?
3
0
 
10
 
! Отговори
Дискриминация преди 2 години
Или за всички или за никой! Не може да пратят някой деца с държавни пари, а други деца само да гледат, никой не пита родителите на останалите деца дали имат пари да изпратят детето си на море, за да не се чувства дискриминирано от държавата!
2
0
 
4
 
! Отговори
К19 преди 2 години
Сбирайте ги на едно.После ще ги лекувате.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За хотелите на Първанов предполагам...