Трябва ли задължителна ваксинация за учителите?

Юлиан Петров: Малко над 40% са имунизираните в сферата
26 юли 2021 11:08, Красимир Ангелов
49

По-агресивният Делта вариант на Ковид-19 е възможно да предизвика нова вълна у нас. Готови ли са училищата за една учебна година отново онлайн?

"Последната ни статистика показва, че има леко повишен интерес към ваксинацията. Той не е революционно нараснал. Малко над 40% са ваксинираните и работещите в сферата на образованието", заяви председателят на синдикат "Образование" Юлиян Петров в ефира на "България сутрин".

Той посочи, че има немалък процент на такива, които вече са преболедували коронавируса и спазват препоръките на своите лекари.

Още по темата
По думите му синдикатите са "за" това повече учители да се ваксинират. Той е на мнение, че това е нормалният начин да преминем през пандемията и да бъдем защитени.

"Пледирал съм, че трябва да се ваксинираме в унисон с личните си убеждения и коментари на личните си лекари. Ние работим активно и показваме, че това е правилният начин да запазим живота си", подчерта Петров пред Bulgaria ON AIR. И добави, че много от личните лекари съветват, когато човек е преболедувал Ковид-19, да не бърза с ваксинацията.

Относно задължителната имунизация за всички учители и медицински работници, председателят на синдикат "Образование" сподели, че голяма част от обществото е готова на съответните ответни реакции.

"В момента има едно голямо разцепление в българското общество. Ситуацията тук е много специфична. Имаше доста дебати и  хората се объркаха, а учителите не са нищо по -различно", подчерта Петров.

Събеседникът отбеляза, че училищата са с няколко крачки по-готови от миналата година да посрещнат новата учебна година онлайн.

"Много училища успяха да изградят образователни платформи, да се снабдят с дигитални устройства, но няма как да очакваме за няколко месеца да има фундаментална промяна. Много по-подготвени сме от миналата година. Апелът ми към управляващите е да не подхождат политически към образователната система, а експертно", уточни още Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
28
 
4
 
! Отговори
bbb преди 2 години
Естествено, че трябва. Не може да имат само облаги от държавната хранилка. Трябва да имат и задължения. Който не му отърва, да си тръгва. Стотици чакат на опашка. Стига с глупостите за недостиг на учители. НЯМА ТАКОВА НЕЩО!!!
27
6
 
24
 
! Отговори
Ватман преди 2 години
Задължителна ваксинация за Янка Такева и кръжеца около нея. Миналата година ореваха света че ги било страх от короната и искат да работят онлайн от тях си с чаша кафе в ръката. Нашите деца не бива да стават заложници на страха и мързела им.
26
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се, че не! Те вече изкараха вируса! За какво беше това масово заразяване есента, ако не за да придобият хората имунитет? Е, какъв е смисълът да имаш имунитет и да се имунизираш?
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До никво задочно Няма учители и не искат. Децата нека ходят на училище но като няма учители.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен ПИЗИ мизи ЕС и др. тестове и простотии , но там има много хора и милиони население. В бг добре ще влязат 2-3 добри учители, защото са добри и другите ще отпаднат, но 2-3 учители не може да смогнат да учат всички. И пак няма учители.
23
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да трябва да е задължителна ваксинацията!
22
28
 
9
 
! Отговори
никво задочно преди 2 години
Децата имат нужда да ходят на училище за да се социализират. Много ясно виждам какво се случва след 1г. онлайн.Учителите, ако ги е страх от ваксините ще трябва да си носят риска. Ще има опасност да се заразят. Който обаче го е страх и от ваксина и от присъствено обучение, ще трябва да си смени професията.
21
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако в педагогическите специалности не се влизаше с 3 (три) нямаше да има само 40% ваксинирани. Не случайно България е винаги на едно от последните места на тестовете ПИЗА. Неуспели като личности учители възпитават неуспяващи като личности ученици.
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бау: Точно специалисти слушаме, но техните мнения естествено не се публикуват в тоя сайт. Пък и ти не би разбрал нищо, защото не е за елементарни мозъци.
19
16
 
12
 
! Отговори
Питър преди 2 години
Хората се объркаха Не, хората не са се объркали! Хората са *** и винаги са били. Затова сме на първо място сред изчезващите народи в света, затова сме най-бедни и мизерни в Европа. Оттам до лужечении като Мангърий и лъжеполитици като Тиквундера е половин крачка
18
3
 
20
 
! Отговори
. преди 2 години
НЕ!
17
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бay Няма хора и населението се топи. Като няма хора, няма учители и децата също трябва да емигрират за да учат в чужбина. Това направи демокрацията.
16
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е задочно, няма смисъл от ваксина. Затова е по-добре докато има корона, всички на задочно и само първи клас учат разредени 1 г. докато научат да четат.
15
28
 
9
 
! Отговори
Бay преди 2 години
тъжно е какви хора обучават децата ни... Логично е да са достатъчно умни да слушат други умни хора (специалисти), а не ФБ.
14
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя и синдикатите му ни взеха за бал.ъци.
13
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо пак почнаха с психоатаките,денонощния тормоз и офанзивата за "ваксините" си!
12
6
 
32
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Избийте си залежалите ваксини на всички които са на държавна ясла и ни оставете на мира най накрая!
11
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От дека го извадия тоа дрът алкохолик брях? Он се нуждае от задължителна вакса я го виж на како зайди у лице.
10
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата боледуват и заразяват точно както и колкото възрастните. Но го карат по-леко. Познавам много хора, които се заразиха от собствените си деца . Някои починаха . Смисълът на ваксинацията на децата е да не разпространяват заразата .
9
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
децата не ги лови, така бяха казали, ваксинираните също сеят зараза, логиката е ясна, никакъв смисъл няма да се ваксинират, освен, ако те самите не го желаят по тяхно собствено желание