Трябва ли задължителна ваксинация за учителите?

Юлиан Петров: Малко над 40% са имунизираните в сферата
26 юли 2021 11:08, Красимир Ангелов
49

По-агресивният Делта вариант на Ковид-19 е възможно да предизвика нова вълна у нас. Готови ли са училищата за една учебна година отново онлайн?

"Последната ни статистика показва, че има леко повишен интерес към ваксинацията. Той не е революционно нараснал. Малко над 40% са ваксинираните и работещите в сферата на образованието", заяви председателят на синдикат "Образование" Юлиян Петров в ефира на "България сутрин".

Той посочи, че има немалък процент на такива, които вече са преболедували коронавируса и спазват препоръките на своите лекари.

Още по темата
По думите му синдикатите са "за" това повече учители да се ваксинират. Той е на мнение, че това е нормалният начин да преминем през пандемията и да бъдем защитени.

"Пледирал съм, че трябва да се ваксинираме в унисон с личните си убеждения и коментари на личните си лекари. Ние работим активно и показваме, че това е правилният начин да запазим живота си", подчерта Петров пред Bulgaria ON AIR. И добави, че много от личните лекари съветват, когато човек е преболедувал Ковид-19, да не бърза с ваксинацията.

Относно задължителната имунизация за всички учители и медицински работници, председателят на синдикат "Образование" сподели, че голяма част от обществото е готова на съответните ответни реакции.

"В момента има едно голямо разцепление в българското общество. Ситуацията тук е много специфична. Имаше доста дебати и  хората се объркаха, а учителите не са нищо по -различно", подчерта Петров.

Събеседникът отбеляза, че училищата са с няколко крачки по-готови от миналата година да посрещнат новата учебна година онлайн.

"Много училища успяха да изградят образователни платформи, да се снабдят с дигитални устройства, но няма как да очакваме за няколко месеца да има фундаментална промяна. Много по-подготвени сме от миналата година. Апелът ми към управляващите е да не подхождат политически към образователната система, а експертно", уточни още Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
зевзек подстрекател преди 2 години
Ето Борисов се ваксинира.И призова симпатизантите на ГЕРБ да го направят.Искаме да видим как Нинова се ваксинира и повежда червеният електорат към ваксинационните центрове.Искаме и Слави и Тошко Йорданов и техните подръжници.И докато ги ваксинират бенда да свири и балета да танцува!Ами президента?Никак не го показаха да се ваксинира.Макрон,Елизабет Втора ги видяхме,а нашият Радев -не! Да даде личен пример като президент.Или може би го е страх?
47
0
 
3
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Като искаш стани учител, много чакат на опашката...., ама не ти стиска.
46
1
 
3
 
! Отговори
До 34 преди 2 години
Те и там ще ги изморят учителите .На кой му трябва образован народ ...... Те юмните глави нали всичко ни казват по телевизия и медии....
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобщо не са се объркали хората. Просто НЕ искат да се "ваксинират".
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо трябва ? Всеки сам да си прецени . Неваксинираните как ще вредят на ваксинираните ? Нали ваксината е за добиване на имунитет Но това не означава , че не си преносител на зараза . Така че всеки сам решава .Ако учителите не искат, си поемат личната отговорност за здравето ,но и продължават да си изпълняват сл.ангажименти присъствено.
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, да не станеш първия синдикалист виснал на площада с главата надолу!Внимавай!ПП ако пречупят учителите ( лекарите не можаха) ще искат и децата да се ваксинират.Снощи Кунчев се е изплюл, че в Кипър боледували децата 8-11 г.възраср
42
2
 
10
 
! Отговори
1234 преди 2 години
Петров,ти и децата ти ваксинирани ли сте? (И Такева да отговори, че и тя агитираше)Или и ти като Кунчев ще отговориш " това няма значение"? Има, огромно!!!На въпроса - НЕ, НЕ ТРЯБВА! ТРЯБВА УЧЕБНАТА ГОДИНА ДА Е ПРИСЪСТВЕНА, също така!Да се ваксинират тези учители, които ги е страх или просто желаят!
41
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм касиерка в магазин и се ваксинирах. И без друго няма контрол над нищо. Клиенти влизат без маски, кихат, кашлят ти в лицето даже не си слагат ръка пред устата от елементарно възпитание. Всеки в пряк контакт с хора би трябвало да се ваксинира, защото никой не знае как ще го удари вируса. Аз съм млада, но с куп придружаващи заболявания. Който иска да се играе на руска рулетка със здравето си.
40
11
 
2
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Разбира се, че да при положение, че куцо, кьораво и сакато тръгна да става учител напоследък. И без това след като намалее населението няма да има нужда от толкова много учители, просто защото децата са толкова малко.
39
3
 
17
 
! Отговори
Andromeda преди 2 години
Учителите не трябва да се ваксинират!!!!
38
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ваксинират и шофьорите в градския транспорт, и продавачите по сериите и магазините, държавната администрация и служителите на банките и мобилните оператори и всички останали, от сферата на услугите. Ако ще има задължителна ваксинация, то нека да е за всички
37
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Уха Онлайн е бъдещето. Онлайн е достатъчен един добър учител на цяла България и няма да има недостиг на учители. Нека изберат най-добрия учител от София и той ще преподава на всички, за да няма разлика в качеството.
36
2
 
34
 
! Отговори
Кратун преди 2 години
Никой не трябва да бъде задължаван да се ваксинира! Това е медицинска процедура, която влияе на тялото и трябва да бъде личен избор, а не изнасилване!
35
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До bbb"само облаги от държавната хранилка .."Ами отиди ти на държавна хранилка, като са само облаги. Разбирам недоверието към държавата, но без хората "на държавна хранилка" няма да плащате данъци по простата причина, че няма да имате и доходи. Ще трябва да развивате натурално стопанство или в най-добрия случай да работите за друга държава (от тези, които имат адекватно отношение към работещите в бюджетната сфера). Без "държавната хранилка" няма и държава. Много жалко, че не го разбирате ..
34
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ни измрат учителите кво правим?От Китай ли ще внасяме или от Турция директно?
33
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учителите вече преболедуваха, така че няма смисъл, само ще се хабят ваксини. По-добре да ваксинираме политиците ни и разни професори, те не са го преболедували.
32
2
 
25
 
! Отговори
Уха преди 2 години
То понеже прелива от кадри в образователната ни система,та вземете накарайте учителите зорлем да се ваксинират и давидите спасов ден. Учениците ще да минават на домашно образование.
31
0
 
20
 
! Отговори
!!! преди 2 години
Добре де, пак отчитат само процента ваксинирани, а за преболедувалите - никаква информация! Имало преболедували, но колко са, какъв процент? Не се съобщава! С половин уста казват, че мнозива не желаели да се ваксинират, като част от тях били преболедували. Ами да ги преброят и тях и да ги включат в статистиката на хората с имунитет - естествено придобит след преболедуване, или изкуствено - след ваксиниране. Тогава като видят резултатите, да предложат някакви мерки.
30
3
 
15
 
! Отговори
УБО преди 2 години
Групата УБО - Учителки за безопасно образование настоява за пълна забрана на образованието, защото то е опасно за нашето здраве. В краен случай да се премине на дистанционно образование от кухнята, или от плажа през лятото и от ски пистите през зимата.
29
8
 
11
 
! Отговори
Упителите преди 2 години
Винаги твърдят,че правят всичко в интерес на учениците.Сегс да го докажат