Дават три дни платен отпуск на педагозите, които се ваксинират

Имунизираните в системата до момента били около 40%
63
Дават три дни платен отпуск на педагозите, които се ваксинират
Снимка: БГНЕС

Педагозите в София, които се ваксинират срещу коронавирус, могат да получат при поискване допълнителен платен годишен отпуск от три дни, съобщиха от КНСБ.

Това предвижда анекс към колективния трудов договор, подписан между синдикатите, кмета на столицата Йорданка Фандъкова, Сдружението на директорите в средното образование и Съюза на работодателите в системата на народната просвета.

Анексът предвижда допълнителният отпуск да се ползва както по време на ваксиниране, така и след това, ако до момента на сключването му вече е поставена ваксина.

По данни на КНСБ към момента са ваксинирани около 40 на сто от работещите в образователната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Баз преди 2 години
А за другите? Те не заслужават. Само богопомазаните...
49
1
 
1
 
! Отговори
чичо Рук преди 2 години
Нема лошо, до сега беше Баце пожарникаро, сега че е Паце шнорхело!
48
0
 
5
 
! Отговори
Подарък преди 2 години
Освен 2-3 дни отпуск , педагозите на България щели да получат и по един шнорхел.
47
2
 
4
 
! Отговори
Малка е далаверката преди 2 години
ПО 3 МЕСЕЦА ДА ДАВАТ ПАРИ БЕЗ ДА РАБОТЯТ Е ТОВА Е ДАЛАВЕРА !!!
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 35 А знаеш ли че вече си УТРОЙСТВО? На ваксинираните в русия украйна казват покемони или макаци заради МАК адресите които се засичат масово след инсталирането в тях на графенов оксид нано мрежа и SPIONs
45
0
 
5
 
! Отговори
Ром преди 2 години
Ще се ваксинирам при - баиден тои дава по -100 долара
44
1
 
11
 
! Отговори
Даскалите преди 2 години
Имат по 12 месеца отпуск в годината,те 3 дена ше им дадели....шматки! Абе още ли има луди коѝто хей така с лека ръка ще си подадат раменцето за тази пуста игла? Не виждате ли как ви промиват,да има как сфирка ще ви направят само и само да ви ботднат,не ви ли е съмнително?! Аз мисля и усещането ми е че е с много много лошшя цел! Да не съм наркомян бре сатанисти ?? Яяяя фаак!
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еее това си е умишлено сеене на зараза сред децата. Пуснат ли им ваксан даскал с мутации все ще ги разболява. Също така почвам да се съмнявам в качествата на даскала, който се бодне с експериментален биопродукт. Ваксинираните трябва да носят отличителни знаци те са източници на мутация.
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А след трите дена дали ще са живи?
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите спасители ще предложат иновативни методи - регистрация с пръстов отпечатък, ирисова идентификация, а може и друго, естествено под благовидната форма, че става въпрос за наше добро. Ще минат няколко години, през което време "прасенцата" ще бъдат убедени, че Коледата е конспирация. Естествено ваксинацията ще стане доживотна, а от там до вкарването на чип за всеобща употреба има много малка крачка. Паралелно върви изграждане на 5G мрежа и качване на хиляди спътници от Мъск със същата цел.
40
3
 
15
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Факт е, че абсолютно всеки, който е набоден с мутагена, наричан неправилно и заблуждаващо "Ковид ваксина", ще съжалява. Някои за последно, дано да са по-малко!
39
1
 
12
 
! Отговори
Ник преди 2 години
как ще докажете, че партидите за евреите са същите като за вас? нали трябва да покажат успокоително, че уж са безвредни препаратите. колкото кока колата и нестлетата са същите, като за западняците и за източния блок, толкова и препаратите.
38
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е смешно, гротескно. По този начин се комуникира с 5 годишни деца - изяш си супичката и ще получиш шоколадово бонбонче. В момента в Европа върви с пълна сила въвеждането на ваксинационни паспорти, документ без който не можеш да пътуваш, да посещаваш кина, театри, стадиони, басейни, скоро и супермаркети, най - вероятно вечерен час. QR кодове, един куп документи. Ограничения и усложнения, които ще втръснат на хората. И това ще е началото на новото.
37
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ако наистина искат да стимулират учителите да се вакцинират трябва нещо друго да измислят.Синдикалните членове имат 56 дни годишен отпуск и често не могат да го използват целия през ваканциите.За какво са им допълнителните 3 дни?
36
2
 
9
 
! Отговори
Въпросче преди 2 години
А бе тези 3 дни защо ги дават по време на или след ваксинирането? Да не би за да не ритне камбаната някой даскал пред децата? После ще има едни психолози, Закрила на детето и т.н.
35
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евреите не са прости! Няма да направят нещо , което да навреди ни най малко на народа им. Не забравяй, че араби и палестинци ги оставиха за накрая. Първо спасяват своите си.
34
20
 
7
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
Тлъсти опашата лъжа! Аз, фамилия, колеги и приятели се ваксинираха, кой с файзер, кой с модерна, кой с астра. Никой няма никакви оплаквания, болести, или импотентност. Всички сме здрави, само една се разболя от ковид , но имаше леки симптоми 3-4дни. Останалите, нито ковид ни лови, нито нови болести сме си докарали., нито старите са се влошили. Включително младежите ни на х 19-25 години се ваксинираха. Няма страшно, антиваксъри, не бойте се!
33
3
 
17
 
! Отговори
Хихи преди 2 години
Даскалите имат 3 месеца годишен отпуск, вие с 3 дни ли ще ги купувате
32
1
 
3
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
Много те е напекло слънцето
31
0
 
8
 
! Отговори
Ъхъ преди 2 години
Това и спрямо неваксинирани и спрямо ваксинирани е гадно и изключително популистко.Кога ще го махнат този Стойчо?