Отличиха големите победители в националния конкурс "Млад застраховател"

Те спечелиха стипендии за обучение и стажове в големи застрахователни компании, партньори на конкурса
Обновена: 30 юли 2021 13:29 | 30 юли 2021 13:15, Красимир Ангелов
9
Отличиха големите победители в националния конкурс "Млад застраховател"

Ясни са имената на победителите в националния конкурс за студенти и млади специалисти "Млад застраховател", който се организира от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) с институционалната подкрепа на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ). Престижните отличия отидоха при двама студенти от ВУЗФ и един от СУ “Св. Климент Охридски”.

Бизнес университетът присъди и една допълнителна награда на участник заради впечатляващата му работа.

Първа награда и 1500 евро (или 100% стипендия) за обучение в магистърска програма "Застрахователен бизнес и риск мениджмънт" във ВУЗФ и право на едномесечен стаж в компанията, предоставени от “Армеец”, спечели Кристина Иванова, студент, 3-ти курс, във ВУЗФ.

На второ място се класира Мартин Моллов, студент 4-ти курс в СУ "Св. Климент Охридски". Той спечели стипендия в размер на 1200 лв. за обучение в същата магистърска програма и право на едномесечен стаж, предоставени от “Дженерали Застраховане”.

Третото място отиде при Полина Бибиджийска, студент 4-ти курс във ВУЗФ, а наградата, осигурена от висшето училище, е 20% стипендия за обучение в магистърската програма.

ВУЗФ присъди и допълнителна специална награда и стипендия от 15% за обучение в магистърска програма във ВУЗФ на Михаела Войнова, студент 1 курс в УНСС.

В конкурса участваха студенти от СУ “Св. Климент Охридски”, Икономически университет – Варна, ВСУ “Черноризец Храбър” и други, както и млади специалисти до 35 г., работещи в застрахователни компании и застрахователни брокери.

Участниците имаха задачата да разработят есе в обем 3-5 стр. по една от следните теми:

·     Застрахователната култура на българите

·     Влиянието на COVID - 19 върху пазара на застрахователни продукти

·     Как ще се промени застрахователният бизнес в бъдеще според вас?

·     Дигитализация и онлайн продажби, или традицията и традиционните канали за дистрибуция на застрахователни продукти?

Eкспертно жури, в състав доц. д-р Жельо Христозов, преподавател в катедра “Застраховане и осигуряване” във ВУЗФ, Рая Георгиева, мениджър маркетинг и връзки с обществеността, ЗАД ”Армеец” и Таня Тенева, директор дирекция “Териториални структури” в “Дженерали Застраховане”, оцени есетата и определи крайните победители в конкурса.

Целта на националния конкурс „Млад застраховател“ е да насочи вниманието към значението на застрахователния бизнес и възможностите, които предлага за професионално развитие на младите хора, както и да подчертае неговата роля в икономиката и обществото като цяло.

Тримата победители ще бъдат официално наградени на тържествена церемония на 1 октомври 2021 г. във ВУЗФ, когато водещият бизнес университет ще открие новата академична година, а цялата застрахователна общност ще отбележи професионалния си празник - Деня на застрахователя.

Партньори в първото издание на конкурса бяха водещите застрахователни компании ЗАД “Армеец” АД и “Дженерали Застраховане” АД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
ВИС 2 преди 2 години
До господата с 4те коментара, темата "Застрахователната култура на българите"се отнася точно за Вас.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Млад застраховател да се чете Млад рекетьор
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че при тея и конкурси ли има ?! И в какво се изразява конкурсът ,в какво се конкурират , в какво се състезават ?! Колко БАламu ще "впрегнат" и ще им стъжнят живота , за да живеят от страховете им ?!
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Варненските бухалки от ,,службогонец,, си раздават сами на себе си награди :))) И поне застраховат ли са хората в ,,службогонец,, ?
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По мое време, тоест като бех лапе, тези които се наричаха "застрахователи" беха с бухалки и оръжия :)) Сега явно са с бели якички, избират ги културни и зелени, че да не се усетят горките :)