Български учители твърдо вярват, че ваксинират ли се, ще се разболеят

31% от учителите в цялата страна са ваксинирани, каза Асен Александров
12 авг 2021 09:00, Ния Христова
538
Български учители твърдо вярват, че ваксинират ли се, ще се разболеят
Снимка: БГНЕС
"31% от учителите у нас са ваксинирани, което е доста повече от средното за страната. В столичното 51 СУ са ваксинирани 35% от преподавателите, а над 30% от тях са прекарали COVID-19." 
 
Това каза пред bTV Асен Александров, председател на Сдружението на директорите в средното образование и директор на 51 СУ в София. 
 
"Някои колеги твърдо вярват, че, ако се ваксинират, ще се разболеят. Много е трудно да се убеждава",  каза още той.
Още по темата
 
Александров допълни, че около 80-90% от учителите предпочитат присъствената форма на обучение.
 
Според него родителите също имат резерви относно дистанционното обучение.
 
"Очаква се в началото на септември след разговори между МОН и МЗ да е ясно как ще започне учебната година", обясни Александров. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


538
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
414
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините помагат на ваксинираните само когато не е грипения сезон. После се препоръчва трета доза ама тя сработва като мине грипния сезон. А производителите винига са в сезон ... за печалба. И така докато свършат балъците.
413
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе какво натискате тия многострадални учители? То трябва и родителите тогава да представят сертификат за ваксина пред директора на у-щето. Иначе - да си стои детето му в къщи. Виждате, медала има 2 страни!Какъв е смисъла -даскала с ваксина, родителите -не и всички вкупом и ваксинирани и неваксинирани, си менкат вируса!
412
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майка ми се ваксинира и се разболя. Оправи се, минаха няколко седмици и се разболя отново уж от някакъв летен грип. Беше на антибиотици. Оправи се и после пак я хвана гърлото и така цяло лято блуждае между здрава и болнава. Тя отначало беше скептична защото преди мноооооого време си е слагала грипна ваксина и после цяла зима е била болна, но под натиска на общественото мнение си сложки Модерна и резултатът е същия, но през лятото.
411
1
 
10
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Питанка Казват на децата: То и с Галилео Галилей така стана - властимащите го накараха да се откаже от теорията си, ама познайте дали Земята се въртяла по времето на "Светата" инквизиция :)
410
1
 
3
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До дедо Ви Споко, ***, нали нямате деца :)
409
22
 
9
 
! Отговори
дедо Ви преди 2 години
Боже събери си вересиите! Тези неграмотници учат децата!!!! Дигитализация...аха...сърпа и мотиката!! Докъде я докарахме господи??????????????
408
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми да си стоят в къщи и да не им се плаща ,в онлайн пространството има всякакви уроци и обяснения за всичко така могат да си учат децата и тази година .
407
5
 
24
 
! Отговори
мхм... преди 2 години
Преди два дни в една от държавите с най-сериозна ваксинация - Израел, стигнаха до над 6000 новозаразени, и така се върнаха до нивата отпреди половин година. От април до юни положението е спокойно, после от юли започва покачване, за да се стигне до августовския ръст. Сериозните случаи също се увеличават - от февруари до юни има спад, от юли започва ръст, а от август е кривата е право нагоре. Ето така "работи" Пфайзер срещу делта варианта...
406
27
 
3
 
! Отговори
В.Узунов преди 2 години
Винаги са ми били антипатични даскалите.Ако имах дете никво училище. Още от малко и ще го пратя да реже дърва или на някой гатер.
405
2
 
19
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
До Питанка. В науката не е неоходимо да се вярва - тя създава модели на реалността, които описват случващото се, издига хипотези и ги проверява. Това с вярата в науката си е грозно секстанство, особено като се има предвид, че пландемията обърна с краката нагоре медицинските постановки, предефинира епидемията, пренебрегна стандартите за изпитване на медицински препарати. Много по-малък брой проявени странични ефекти е спирал ваксинационни кампании - свинския грип. Прави са учителите!
404
2
 
10
 
! Отговори
Без пари преди 2 години
Защо ваксините са без пари ?
403
2
 
14
 
! Отговори
Банка МошеАвраам преди 2 години
До vКак какво бе , пари валят париии на компаниите за ваксини . И не само на тях но и тия които ни карат да се бодем за наш риск също се ублажват а и още много други.
402
3
 
17
 
! Отговори
НИКОЙ преди 2 години
До Питанка Точно защото учителите вярват в науката те НЕ вярват на набързоскалъпените и не преминалите всички фази за изпитание вакцини.
401
18
 
14
 
! Отговори
Питанка преди 2 години
Как учителите преподават науката ако те самите не вярват в науката? "Деца, това тука е глобус, но от мен да знаете земята е плоска. Прочетох го във Фейсбук". Пълна трагедия!
400
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименКъде намесваш Левски и Ботев, бе, ! Земи си бий една ваксина, белким поумнееш малко, та да можеш две свързани изречения да напишеш.
399
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЦитат: "Един ваксиниран да има в дома той може да бесимптомен носител може да разболее цялото семейство .. Може да развъдник на нова мутация която ще убие и дацата му.."Боже, колко си невеж! Именно неваксинираните стават развъдници на нови мутации, ***!
398
3
 
14
 
! Отговори
v преди 2 години
До 435 - И какво постигнаха, като се ваксинираха? Пак продължават да броят положителни тестове. В Израел болниците не са "празни", както някой тук вчера излъга. Напротив, там цялото население е набодено, и пак влизат хора в болниците, пак има тежки случаи. Ефективността на ваксината срещу делта варианта е спаднала под 40 процента според официалните власти там, не според "антиваксърите". Налагат се "бустери". Утре ще се пръкне нов вариант, срещу който набодените няма изобщо да са предпазени.
397
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интелигенцията - лекари, медици и учители, масово не иска да си слага неумолимо пропагандираните препарати. Слочаенос? Щото са прости ли? Българинът сам не е тиранин и не обича тиранията над себе си - а бодежът с "вълшебния" препарат е чиста болшевишка тирания.
396
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Близо 3 милиарда души от цялото човешко население са вече ваксинирани с ковид или близо 1/3 от всички хора. Предимно в най-развитите и най-богатите страни по света. А тук продължаваме с глупостите и страховете.
395
1
 
17
 
! Отговори
Че защо ли преди 2 години
Защо ли тук не вярваме много на властта? Случайно е. Или не? Властта ни обгрижва добре, и преди, и сега, няма избягали я чужбина, няма обезлюдяване на села и малки градове. А ний не вярваме. Щот сме глупавички. Нали?