МОН спира летните лагери в 20 области

Мярката е заради коронавируса
Обновена: 19 авг 2021 15:11 | 19 авг 2021 15:11,
8
МОН спира летните лагери в 20 области
Снимка: БГНЕС

Образователното министерство спира летните лагери в 20 области в страната, където има повече от 100 заболели на 100 000 души. От там обясниха, че маршрутите на вече плануваните пътувания може да де променят към други по-безопасни райони.

Най-голяма заболеваемост има в Бургас – 213,1 на 100 000 души. Следват Велико Търново, София – град, Търговище, Русе, Пловдив, Пазарджик, Силистра, Хасково, Варна, Стара Загора, Шумен, Перник, Габрово, Добрич, Ямбол, Ловеч, Плевен, Разград и Враца. В тези райони пътуванията по програмата „Отново заедно“ са прекратени.

Още по темата
В останалите осем области лагерите може да продължат пр стриктно спазване на противоепидемичните мерки - носене на защитна маска за лице, хигиена на ръцете и спазване на физическа дистанция.

Здравните власти обръщат внимание, че на лагерите не бива да се допуска смесването на деца от различни групи по време на хранене или развлечения в местата за настаняване или при провеждането на организирани мероприятия, пише БГНЕС.

Предвид сигнали за включване в лагерите на деца и учители с оплаквания, които се наблюдават и при COVID-19, здравното министерство настоява за всяко дете, което участва в организирано пътуване, да се изисква документ от личен лекар, че то не е било в контакт със заразно болен три дни преди началото на пътуването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари