Повечето учители предпочитат присъствен 15 септември

Прекаляването с агитацията носи вреди, смята училищен директор
24 авг 2021 20:24, Анисия Иванова
54
Повечето учители предпочитат присъствен 15 септември
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Всички учители предпочитат присъствен 15 септември. Единици са онези, които не биха желали първият учебен ден да е присъствен. Това каза Асен Александров, председател на Сдружението на директорите в средното образование и директор на столичното 51-во средно училище „Елисавета Багряна“ в столицата.

Александров определи предложения от МОН план за действие с различни сценарии за обучение като „напълно адекватен, събрал на едно място опита от изминалите 15-16 месеца, през които сме били в онлайн обучение“.

„Каквито и мерки да се вземат, включително и да не се вземат никакви мерки, ще има недоволни по една или друга причина. Очевидно е, че най-потърпевши от едно затваряне вкъщи са учениците в началния етап. Няма как за първи клас да е ефективно онлайн обучението – те тогава се учат да пишат, това е процес, който може да се извърши само присъствено. Приоритизирано е, че последни се затварят учениците в начален етап. Така е в целия свят“, коментира Александров пред БНР.

Според него по-гъвкаво в настоящия план за действие е това, че решенията ще се вземат локално, на общинско и областно ниво.

„В някои области може да се случи така, че въобще да не се затварят през цялата учебна година.“, допълни той.

„45% от директорите са ваксинирани и 35% от учителите, което е доста голям процент“, изтъкна още училищният директор. По думите му към тях се прибавя голям брой преподаватели, прекарали коронавируса.

„Така че процентът на ваксинираните и на изкаралите заразата е близо 70. Всичко, което е трябвало да се каже, вече е казано. Прекаляването както с агитацията за ваксиниране, така и с агитацията за неваксиниране, която се прави неформално, носи вреди. Всеки учител трябва да избере сам за себе си според здравословното си състояние дали да се ваксинира или не. Той знае най-добре. Вече всеки е с някакво мнение по въпроса и много трудно можеш да го убедиш“, подчерта Асен Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 29Тия родители, както ги наричате, сами си възпитават отрочетата. Сами си ги и обучаваме вече, а където не се справяме плащаме за уроци. И за какво тогава да се плащат заплати на учители??? Да се симулира някаква дейност ли? Не смятам, че училището е място, в което някой трябва да възпитава детето ми. Там трябва да УЧИ, но това не се случва.
43
2
 
2
 
! Отговори
Писна ни вече преди 2 години
Стига вече сте тормозили децата. В първи клас няма да се задушават по цял ден с маски. Или какъв е другият вариант? Да се учат да четат и пишат онлайн ли? Ха-хаИ тези простотии с ваксиниране, изследвания на ученици и учители, какви са? Какви са тези жалки опити за психясване на населението? По-простичките наистина се лъжат, но не всички хора са наивни и вярват на насаждано от политици, медии. Болниците си изписват пари по здравни пътеки...
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 42, ми честито за 100%, ама нас кво ни засяга, решили сте вакснали сте се, сега толкова защитети да не вземете да бягате от болните
41
6
 
5
 
! Отговори
м,да преди 2 години
Спрете тормоза над децата! Всички в клас без маски! Зомбираните да се ваксинират и влязат в землянки!
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***!Трябва нулева година и всички ще са спокойни!
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, аз не кисна по цял ден във форумите. Не съм разбрал. Лекувам такива като вас.
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Около 20 процента я има, я няма заедно с фалшивите сертификати "ваксинирани" лекари. Никой не е толкова заблуден, че да си прави експерименти със себе си. Е, освен някои специализантчета, които ги натиснаха да се ваксинират за бройката.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
41, явно си пропуснал, та ще те светна: "вирОс" е нарицателно за конкретно този вирус.
36
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ние , докторите на работа се ваксинирахме 100%. Въпроси???
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пише се вирус. Не вирОс.
34
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
39, кви ги дрънкаш бе? Кой нормален човек ще се "ваксинира" с експериментални препарати, които даже с нищо не помагат срещу вироса, а още по-малко пък да набоде деца с това нещо! Я се скрий с тая пропаганда. Кой се излъга, излъга се. Приключи тая.
33
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички учители трябва да са ваксинирани. И всички деца над 12 години.
32
8
 
16
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Разберете, че който иска да се образова, ще учи и присъствено и онлайн. Който неще и присъствено, пак не учи. Просто присъствено трябва да му се търпят простотиите и да пречи на останалите. Това е разликата.
31
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ако пък знаете какво подсказване пада от родителите и как се чува! Примерно класът е с 28 деца, но има още 24-25 родители, които слушат урока и .. понякога подсказват. И как някои си покриват децата, че нямало интернет, колко била лоша връзката.., а в това време детето им е някъде. Видели са го, то се е тагнало и тн.Има много смешни ситуации.Та не само учителите изпадат в неловки ситуации.
30
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Повечето учители предпочитали присъствено". И как си го представят това "присъствено"??? - без ваксини, без PCR тестове може би, и без маска или с такава под брадичката? А " тест за антитела", никъде по света не се признава, особено пък за учителската професия, дори е смешно да се коментира. И всичко това по време на пиков период?? Срамота! Явно, онлайн е единствения вариант да бъде спасена уч.година!! В противен случай, обявявайте нулева и да се приключва с тези спорове и хаос.
29
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 29Много се прав, но и тогава пак няма да са доволни родителите."Тая си изпя урока; аз и преподавам материала ; тя пуска клипчета; ама защо не пуска клипчета; тя си е пуснала пералнята; лежи на дивана; бърка си боба., да ми дават заплатата и.."..
28
2
 
2
 
! Отговори
И преди 2 години
Пропаганда няма и пътищата са без дупки
27
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе я най-добре да минава всичко онлайн и това е! Дето ще се карате трябва ли, не трябва ли да се ваксинират, държавни служители ли са, не са ли, колко взимали и т.н. Ако са онлайн няма да има такива разправии, а и много хора бързо ще оценят труда им като се сблъскат челно с проблемите във възпитанието на отрочетата си! Тоя народ това заслужава! Онлайн и каквото стане.
26
4
 
2
 
! Отговори
До 27 преди 2 години
ОК Със статут на държавни служители по определени точки !Не точно наименованието на конкретната формулировка на професията им в България беше важня в случая,а кой им плаща заплатите.Смисъл,че аз трябваше да се ваксинирам поради нуждата от това предвид изискването от този,който ми плаща -работодателя !
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 20Държ.служители НЕ плащат пенсионни и здравни осигуровки!!.Учителите плащат! Ако проверяват олимпиади, например, подават данъчни декларации за допълнителния доход. Виждал съм данъчни декларации за 21 лв!!! от учител.Ще кажете- а частните уроци? Ще отговоря- а частпрома на ел.техници, вик майстори, бояджии, фаянсаджии,поставяне на инжекции-10 лв.на инжекция, ако е нощно време на частно или системи? и прочие??Ама това не го гледате!