Допълнителен прием в СУ за различни специалности

От 13 до 17 септември е срокът за регистрация за класирането
7
Допълнителен прием в СУ за различни специалности
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

9747 са кандидатите, подали документи за прием в Софийския университет "Св. Климент Охридски". За незаетите места в редовна и в задочна форма, субсидирани от държавата, както и за незаетите места за обучение срещу заплащане, Софийският университет обявява допълнителен прием, съобщиха от висшето училище.

От 13 до 17 септември е срокът за регистрация за класирането.

Процедурата по регистриране за класирането и подаването на документи за класирането е електронизирана и се извършва единствено на адреса: https://online.uni-sofia.bg, с линк от главната страница на СУ - http://www.uni-sofia.bg.

Достъпът до електронния портал изисква задължителна начална регистрация чрез валидни лични данни и валиден адрес на електронната поща. В сектора "Прием на студенти" на Ректората е допустимо единствено валидирането на информацията от предварително направения от кандидат-студента запис в електронизираната система, само по изключение и при невъзможност на кандидатите да се регистрират онлайн. Класирането ще бъде обявено на 21 септември.

Записването на новоприетите студенти ще бъде на 23 и 24 септември. Допълнителен прием за 626 места, субсидирани от държавата, е обявен за различни специалности, като те са обявени в сайта на СУ. Обявен е и допълнителен прием за 892 места за обучение срещу заплащане. Те също са публикувани в сайта на Софийския университет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: студентиСУприем
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1260 лева заплата, тава е някакъв майтап предполагам. Вчера заведох трите деца в Джъмбо и заминаха 260 лева за играчки. После ходихме в мола, само за пица, кола и сладолед по 25 кинта общо 100. Михаме през картинга и оставихме 150 кинта. После през декатлона за маратонки и някакви спортни дрешки 370 кинта, пълнене на гориво 140 лева и пазаруване за вкъщи 240. Та за един ден горед долу я профукахме една заплата, как живеят тези хора не знам. Просто им съчувствам на читавите преподаватели.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 2..... Те точно завършилите учители едва ли ще работят по специалността си извън България. Най-вече заради коренно различната учебна програма. А и не завършват много. По правило в педагогическите специалности се влиза с най-нисък успех.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лицемерие в действие.Първо казваме ,че приемаме с класиране и после приемаме всички.Това не е висше образование,а висше лицемерие.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те местата повече от завършилите, открийте още няколко вуза, да ви.......
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Педагог. специалности са субсидирани от държавата понеже няма учители.България ще остане скоро без учители.Всяка година се пенсионират хиляди уч.Политиката е да ги приемат на държавна издръжка, но не се знае колко от тях след като завършат ще останат в България.Заплатите на учителите над 30 години бяха едни от най- ниските заплати. Хората загубиха мотивация да учат за тези специалности.До преди няколко години заплатат на учител беше 530лв. до 630лв. Едва от януари 2021 год. е 1260 за младите уч.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ко ши праим с толкова многу учЕни с вишу? То затува нема жилища вечи, толкува многу ора, изкупия софето, та цените с 66% нагоре за последната петилетка.